Този монтаж не ме впечатлява с нищо. Да прибран е, приятен е, но не е нищо специално. Един канал не го прави специален, и тук се прави така, стига клиента да иска. И тия летящи кабели ...
Този монтаж не ме впечатлява с нищо. Да прибран е, приятен е, но не е нищо специално. Един канал не го прави специален, и тук се прави така, стига клиента да иска. И тия летящи кабели ...
Кое ние като там !? Гаранцията ,улиците ,колите или климатиците ли кое?Първоначално публикувано от Kasap
Ей за това говоря. Навсякъде е с ПВЦ Канали с колена, ПВЦ подови стойки, а не самоделните такива в темата за снимките от историческия музей или квото е там, които ръждясват на шестия месец и т.н. Тук кой ги слага? Един на 1000, аз исках такива бях готов да си ги платя, но фирмата нямала. Случайно намерих ПВЦ подови в София. Голям ужас е тука. Ние, дето искаме монтажи като в "белите" държави какво да правим?
Никакво разрешение не може да се вземе от общината. Забранено е да слагаш каквото и да е било по фасадата. Няма значение дали външно тяло на климатик или сателитна чиния. Единственото място е в двора на кооперацията. По селата е позволено и на покривите.
Гаранцията. Че и климатиците са ни същите. А монтажи и по-добри съм виждалПървоначално публикувано от ilia1984
Ето един монтаж от 190 лв. По-лош ли е? Канала е по-малък, едва забележим? Машината е допълнително донивелирана с подложки.
Има и такива добри монтажи, но са не повече от 5%.
Ето хората чак със кран идват за монтаж на едно външно тяло. То чертежи, то персонал. Сякаш МОЛ ще строят!
http://www.dsl-in-merfeld.de/index.php?section=fotos
Добре Mega ти по колко плащаш на твоите монтажници едвали им осигуряваш по 5000 лв. заплата.....Първоначално публикувано от Mega
да за 100 евро е добре но и заплатите са 5 пъти по ниски на работниците .......
... Разбирам, но нали клиента си избира фирмата която да монтира, не монтажника избира клиента? Аз лично като избирам майстор ходя и гледам кой какво е правил. Ако ми хареса го наемам. Ако не търся друг. Тук мизерията прави белята. Хората като чуят монтаж за 100 лева и са на опашката. Не им дреме какво ще получат, не се замислят, дали този за 100 лв. не краде от другата си работа материали?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1302390180[/time]_________________________________________________
Аз не съм алчен, повече работя за удоволствие, и всеки монтаж ако не мога да съм там лично през цялото време, отивам задължително на финала. Да видя вакуум помпата, колко време и как работи, да видя клиента в какво настроение е. Да видя ако има проблем, ако има претенции ... Стига за мен, говорим по принцип.Първоначално публикувано от ilia1984
Разбирам те но повече хора не са като теб всеки гледа да прекара другия това е основен принципПървоначално публикувано от Mega
п.сЕ тия германци-те ги признавам винаги точни .....Първоначално публикувано от aruba_man
И с това не съм съгласен. Много колеги работят перфектно. Достатъчно е да видиш снимки от монтажите им и да прочетеш какво пишат и мислят и ще се убедиш в това. Има хора, които си обичат работата и ги уважавам, макар и да не ги познавам лично.Първоначално публикувано от ilia1984
Така е не правилно заради няколко некоректни фирми за монтаж на климатици да заклеймяваме целият отрасъл в България тук също има хора които съвесно си гледат работата жалкото е че не са много.... но кво да се прави така е при нас преуспява не кадърния и умния а измамника ....Първоначално публикувано от Mega
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1302385225[/time]_________________________________________________
както и да е да не се отколяняваме от тема-та
Палячовци има навсякъде по света Аруба-ето едно клипче за ''монтаж'' в Испания: https://www.youtube.com/watch?v=-s6ODt-fyeE#Първоначално публикувано от aruba_man
А в Москва от 2009г. искат да премахнат климатиците от фасадите които ги загрозяват: https://www.youtube.com/watch?v=6ZZE1L8XtPk#
Ето ви и един италиански монтаж на Дайкин-незнам ,колко евро е,но не е по различен от монтажа на някои наши момчета: https://www.youtube.com/watch?v=xwnHVulACms#ws
готини клипчета особено италиянците....
По повод на грозните фасади, забелязали ли сте как висят климатици по сгради на държавни институции? Включително министерски съвет и президентството. Чудя се това са стари сгради с много високи тавани. Защо не се стегнат и не ги направят с централна климатизация?
бе аз съм ФЕН на ДАЙКИН,ма като видях новите цени,май САШО ще идва в края на лятото до бургас за едно ОСТАРЯЛО японче и една софра на брега на морето................бах мааму наистина се осраха.платих за ftx71 2100 лв. ,а сега 3000лв.............ай сектир.а не сме най-големите балъци..............май започва ерата на ИЗХВЪРЛЕНИТЕ ЯПОНЦИ