http://www.daikineurope.com/sales-ne...untry=BulgariaПървоначално публикувано от ya
http://www.daikineurope.com/sales-ne...ountry=Albania
p.s Всеки сам за себе си да прецени що за хора ни имат тук
http://www.daikineurope.com/sales-ne...untry=BulgariaПървоначално публикувано от ya
http://www.daikineurope.com/sales-ne...ountry=Albania
p.s Всеки сам за себе си да прецени що за хора ни имат тук
От как сме в EU понятието "официален представител" няма. Всеки, който може, отговаря на изискванията на производителя и т.н. може да внесе и да продава. Такъв е случая с Fujitsu, General-Fujitsu, Fuji ... Има още няколко фирми, които внасят тези модели. Дайкин, също се внася от няколко фирми ... Така, че посоченото в сайт-а няма нищо общо с вносителя. Ако имаш пари и ти може да внесеш и да продаваш, дори и без пряка договорка с Дайкин.
p.s. Отиваш в Солун, плащаш, товариш и си в бизнеса. След това идва борбата с цените. Ако забелязвате Булклима свалиха сериозно цените, от как се появи различен вносител от тяхната тройка
Съгласен съм с теб че е по добре да са повече фирми но ...погледни каква е ситуацията в България занижен митнически контрол(могат да се вкарват "ментета" или бракувана серия) Лично мен много ме дразни че няма почти нищо на български по тези климатици.....Първоначално публикувано от Mega
п.с официалният представител и вносител са две много различни неща... в първото фирмата майка има акций в смесената компания и носи със себе си и гаранция-та на продукта при вносителя особено във България "гаранция-франция".Не може страни като Хърватия и Естония да имат официални представители на Даикин а България да бъде сравнявана с Албания..........такова отношение никой няма да търпи...
Извинявам се но не може продукти на такива реномирани фирми гаранционата карта да е един лист написан на комп-а . Ако някой е виждал гаранциаонна карта на дайкин или fujitsu във Франция Италия или Германия ще разбере
... Истината е, че за гигантите сме много малък пазар и им дреме за нас. Така е от край време ...
Я си прочети Закона за митниците и виж дали митническите служители имат правомощие да проверяват дали дадена стока е дефектна или не или дали е с дребни недостатъци(например побитости по външния вид.Първоначално публикувано от ilia1984
Още повече нищо не пречи на никой търговец да внася дефектни стоки и да ги ремонтира за своя сметка и след това да ги пусне за продажба на крайния потребител.
Това което казваш има логика когато става въпрос за автомобили, че автоджамбазите от 3 блъснати правят една "нова"....
По тези съображения няма забрана за внос на дефектни стоки, забраната е за пускане на пазара на стоки опасни за живота, здравето и имуществото на потребителя(физическо лице-нетърговец).
аз така и не намерих кой внася тошиба - с новите цени на дайкините май такъв ще е следващият ми климатик,
както казахте по горе ще прескоча до северните ни братя руънци - там има държава, има представител, имат и сайт дайкин.ро преведени са им книжките с инструкциите, може дори и потдръжка да има, а и от както им вдигнаха ддс-то с 4% климите се продават на промоция с -20%
Няма значение кой ги внася, важно е кой ги монтира добре и има отношение към клиента. Иначе всеки може да внесе. Ако държиш да е от вносител търси ГА Клима. Да ти кажа и MHI високия клас са уникални, външното няма разбиране, че работи ...
by the way, по-тихи външни от Daiseikai и ZIX/ZJX серията на MHI не съм видял/чул до сега.
За ДАЙСЕЙКАЙ 100%, че са изключително тихи.Пътьом към работа съм минавал покрай МХ, и те не се чуват направо.
На фона на албания и естония изобщо не сме малък пазар.....Първоначално публикувано от Mega
До кога братя българи ще се караме по форуми-те а без да градим нищо съществено големите фирми се отнасят така защото си мълчим....
Не може един климатик във Франция да е с 5 годишна пълна гаранция а тука същият да с 3 години при много странни условията на гаранцията.....
Пробвай да внесеш подобна стока във Франция или Германия.......си прочети Закона за митниците и виж дали митническите служители имат правомощие да проверяват дали дадена стока е дефектна или не или дали е с дребни недостатъци(например побитости по външния вид.
Още повече нищо не пречи на никой търговец да внася дефектни стоки и да ги ремонтира за своя сметка и след това да ги пусне за продажба на крайния потребител
За това говоря. аз имам ZIX-S, на 80 см. от леглото ми е, в най-големия студ не съм го чул, а съм капризен на шум. Комшията под мен има Daiseikai III и него не чувам изобщо. А от монтажите сме слагали какво ли не, спрямо двете машини по-горе са си шумни. Daikin имат едно жужене, не е проблем, но се чува ясно. Само ME не знам, предполагам, че и те са супер тихи.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1302380700[/time]_________________________________________________
... Че кой се кара? Аз си пиша с мерак и си пиивам едно винце Наздраве на всички Единственото, което ме притеснява е, че едно време тия локуми ги разтягахме в кръчмата а сега в нет-а. Това е много лош регрес!Първоначално публикувано от ilia1984
Говоря по принцип не конкретно за тебПървоначално публикувано от Mega
п.с някой има изгода от подобна ситуация в България но едвали това е крайният потребител
... Добре де, какво има на ситуацията? Три години гаранция не е малко. Дето се казва след три години я ние, я климата. Пък и да не забравяме, че по Европа не се топлят с клими зимата. Топлим се ние по разбираеми причини, преди години ние бяхме първите, които започнахме да се топлим с клими.
... Оспамихме темата ...
Баш си е крайния потребител. Щото там - цените едни други, разбираш ли...Първоначално публикувано от ilia1984
И за монтажа пари взимат... Та дей рива.
... Не само това, по Европа никой Ганьо не пуска климата при -12 и да се чуди, защо издава странни звуци Много са малко потребителите в България, който спазват предписанието ако се отопляват с климатици да не ги спират зимата. Всеки ден слушам, абе глупости, пускам си го на -10 и няма грижи работи си като пич, малко ръмжи, но като поработи малко се оправя сам. Е за това ни са по-малки гаранциите!
Ти знаеш цените че каза я погледни някой гръцки сайт колко струват климатиците там.......Първоначално публикувано от Kasap
п.с вярно монтаж-а е по скъп но и стандарта е по висок....