Страница 6 от 13 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 191

FTXN50K/RXN50K и FTXN60K/RXN60K - новите попълнения на Daikin

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Re:FTXN50K/RXN50K и FTXN60K/RXN60K - новите попълнения на Daikin

Цитат Първоначално публикувано от ya
    И кой води за "офицялният", защото има няколко
    http://www.daikineurope.com/sales-ne...untry=Bulgaria
    http://www.daikineurope.com/sales-ne...ountry=Albania
    p.s Всеки сам за себе си да прецени що за хора ни имат тук

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

От как сме в EU понятието "официален представител" няма. Всеки, който може, отговаря на изискванията на производителя и т.н. може да внесе и да продава. Такъв е случая с Fujitsu, General-Fujitsu, Fuji ... Има още няколко фирми, които внасят тези модели. Дайкин, също се внася от няколко фирми ... Така, че посоченото в сайт-а няма нищо общо с вносителя. Ако имаш пари и ти може да внесеш и да продаваш, дори и без пряка договорка с Дайкин.

p.s. Отиваш в Солун, плащаш, товариш и си в бизнеса. След това идва борбата с цените. Ако забелязвате Булклима свалиха сериозно цените, от как се появи различен вносител от тяхната тройка

4. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    От как сме в EU понятието "официален представител" няма. Всеки, който може, отговаря на изискванията на производителя и т.н. може да внесе и да продава. Такъв е случая с Fujitsu, General-Fujitsu, Fuji ... Има още няколко фирми, които внасят тези модели. Дайкин, също се внася от няколко фирми ... Така, че посоченото в сайт-а няма нищо общо с вносителя. Ако имаш пари и ти може да внесеш и да продаваш, дори и без пряка договорка с Дайкин.
    p.s. Отиваш в Солун, плащаш, товариш и си в бизнеса. След това идва борбата с цените. Ако забелязвате Булклима свалиха сериозно цените, от как се появи различен вносител от тяхната тройка
    Съгласен съм с теб че е по добре да са повече фирми но ...погледни каква е ситуацията в България занижен митнически контрол(могат да се вкарват "ментета" или бракувана серия) Лично мен много ме дразни че няма почти нищо на български по тези климатици.....

п.с официалният представител и вносител са две много различни неща... в първото фирмата майка има акций в смесената компания и носи със себе си и гаранция-та на продукта при вносителя особено във България "гаранция-франция".Не може страни като Хърватия и Естония да имат официални представители на Даикин а България да бъде сравнявана с Албания..........такова отношение никой няма да търпи...
    Извинявам се но не може продукти на такива реномирани фирми гаранционата карта да е един лист написан на комп-а . Ако някой е виждал гаранциаонна карта на дайкин или fujitsu във Франция Италия или Германия ще разбере

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Истината е, че за гигантите сме много малък пазар и им дреме за нас. Така е от край време ...

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от ilia1984
    Съгласен съм с теб че е по добре да са повече фирми но ...погледни каква е ситуацията в България занижен митнически контрол(могат да се вкарват "ментета" или бракувана серия) Лично мен много ме дразни че няма почти нищо на български по тези климатици....
    Извинявам се но не може продукти на такива реномирани фирми гаранционата карта да е един лист написан на комп-а . Ако някой е виждал гаранциаонна карта на дайкин или fujitsu във Франция Италия или Германия ще разбере
    Я си прочети Закона за митниците и виж дали митническите служители имат правомощие да проверяват дали дадена стока е дефектна или не или дали е с дребни недостатъци(например побитости по външния вид.
    Още повече нищо не пречи на никой търговец да внася дефектни стоки и да ги ремонтира за своя сметка и след това да ги пусне за продажба на крайния потребител.
    Това което казваш има логика когато става въпрос за автомобили, че автоджамбазите от 3 блъснати правят една "нова"....
    По тези съображения няма забрана за внос на дефектни стоки, забраната е за пускане на пазара на стоки опасни за живота, здравето и имуществото на потребителя(физическо лице-нетърговец).

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

аз така и не намерих кой внася тошиба - с новите цени на дайкините май такъв ще е следващият ми климатик,
    както казахте по горе ще прескоча до северните ни братя руънци - там има държава, има представител, имат и сайт дайкин.ро преведени са им книжките с инструкциите, може дори и потдръжка да има, а и от както им вдигнаха ддс-то с 4% климите се продават на промоция с -20%

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Няма значение кой ги внася, важно е кой ги монтира добре и има отношение към клиента. Иначе всеки може да внесе. Ако държиш да е от вносител търси ГА Клима. Да ти кажа и MHI високия клас са уникални, външното няма разбиране, че работи ...

by the way, по-тихи външни от Daiseikai и ZIX/ZJX серията на MHI не съм видял/чул до сега.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

За ДАЙСЕЙКАЙ 100%, че са изключително тихи.Пътьом към работа съм минавал покрай МХ, и те не се чуват направо.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2011

... Истината е, че за гигантите сме много малък пазар и им дреме за нас. Така е от край време ...
    На фона на албания и естония изобщо не сме малък пазар.....
    До кога братя българи ще се караме по форуми-те а без да градим нищо съществено големите фирми се отнасят така защото си мълчим....
    Не може един климатик във Франция да е с 5 годишна пълна гаранция а тука същият да с 3 години при много странни условията на гаранцията.....
    си прочети Закона за митниците и виж дали митническите служители имат правомощие да проверяват дали дадена стока е дефектна или не или дали е с дребни недостатъци(например побитости по външния вид.
    Още повече нищо не пречи на никой търговец да внася дефектни стоки и да ги ремонтира за своя сметка и след това да ги пусне за продажба на крайния потребител
    Пробвай да внесеш подобна стока във Франция или Германия.......

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

За това говоря. аз имам ZIX-S, на 80 см. от леглото ми е, в най-големия студ не съм го чул, а съм капризен на шум. Комшията под мен има Daiseikai III и него не чувам изобщо. А от монтажите сме слагали какво ли не, спрямо двете машини по-горе са си шумни. Daikin имат едно жужене, не е проблем, но се чува ясно. Само ME не знам, предполагам, че и те са супер тихи.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1302380700[/time]_________________________________________________

До кога братя българи ще се караме по форуми-те а без да градим нищо съществено големите фирми се отнасят така защото си мълчим....
    ... Че кой се кара? Аз си пиша с мерак и си пиивам едно винце Наздраве на всички Единственото, което ме притеснява е, че едно време тия локуми ги разтягахме в кръчмата а сега в нет-а. Това е много лош регрес!

13. Member
    Тук е от
    Mar 2011

... Че кой се кара? Аз си пиша с мерак и си пиивам едно винце Наздраве на всички
    Говоря по принцип не конкретно за теб
    п.с някой има изгода от подобна ситуация в България но едвали това е крайният потребител

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Добре де, какво има на ситуацията? Три години гаранция не е малко. Дето се казва след три години я ние, я климата. Пък и да не забравяме, че по Европа не се топлят с клими зимата. Топлим се ние по разбираеми причини, преди години ние бяхме първите, които започнахме да се топлим с клими.

... Оспамихме темата ...

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Не може един климатик във Франция да е с 5 годишна пълна гаранция а тука същият да с 3 години при много странни условията на гаранцията.....
    п.с някой има изгода от подобна ситуация в България но едвали това е крайният потребител
    Баш си е крайния потребител. Щото там - цените едни други, разбираш ли...
    И за монтажа пари взимат... Та дей рива.

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Не само това, по Европа никой Ганьо не пуска климата при -12 и да се чуди, защо издава странни звуци Много са малко потребителите в България, който спазват предписанието ако се отопляват с климатици да не ги спират зимата. Всеки ден слушам, абе глупости, пускам си го на -10 и няма грижи работи си като пич, малко ръмжи, но като поработи малко се оправя сам. Е за това ни са по-малки гаранциите!

18. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Баш си е крайния потребител. Щото там - цените едни други, разбираш ли...
    И за монтажа пари взимат... Та дей рива.
    Ти знаеш цените че каза я погледни някой гръцки сайт колко струват климатиците там.......
    п.с вярно монтаж-а е по скъп но и стандарта е по висок....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 13 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Новите цени на Daikin или ритуално харакири
    От Mega във форум Климатици Daikin
    Отговори: 53
    Последно: 13-04-13, 01:15
  2. Daikin FTXN50L или FTXN50K - кой от двата?
    От djega във форум Климатици Daikin
    Отговори: 13
    Последно: 13-10-12, 19:16
  3. Отговори: 24
    Последно: 23-06-12, 18:36
  4. Daikin FTXN50K
    От dimo2 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 11
    Последно: 27-08-11, 22:44
  5. Ето и малко сайтове от мен: Нови попълнения
    От Danail Killer във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 13
    Последно: 04-01-05, 12:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе