Страница 18 от 19 ПърваПърва ... 816171819 ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 275
Like Tree2Одобрявам

Потресен съм от Дайкин ftyn35gxv1b

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Потресен съм от Дайкин ftyn35gxv1b

Цитат Първоначално публикувано от Pat
    По твоята логика всеки който кара нещо по-долу от мерцедес, БМВ или ауди е заблуден?
    Заблуден е този, който си мисли, че карайки Трабант има немска кола от класа на горните.
    И всеки, купил си Ауди или Мерцедес се е прееб@ал, разбираш ли...

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    May 2011

juch, за какво изобщо си минал на отопление с климатик?
    Лятото го карай на отворени врати, зимата - на калорифер.
    П.С. На камина е най-добре! Ще си правиш вкъщи +50 градуса (постижимо е).

4. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Ще ти отговоря без да се замислям - ТИ!
    Ако не трябва да плащам аз тока, климатика ще е последното нещо с което бих се топлил.

Точно в такова помещение при това забележи на сграда в строеж съм работил зимата с пуснат 10квт калорифер - за половин час става баня вътре. При това с не уплътнени прозорци и врати зимата на около 0гр. със силен североизточен вятър.
    Понеже и аз работя по строежи,мога да изкажа скромното ми мненийце - на 2 м от калорифера ще усетиш по-скоро топлината на пръднала мишка,отколкото на самия калорифер.

5. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Толкова офф в една тема отдавна е нямало.
    Къде е калорифера, къде е Нокрията, къде е конвенционалката на Дайкин?
    Ако не друго поне ощастливихте juch за броя на преглежданията на темата, надминахте очакванията му

6. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Заблуден е този, който си мисли, че карайки Трабант има немска кола от класа на горните.
    И всеки, купил си Ауди или Мерцедес се е прееб@ал, разбираш ли...
    Не, просто човека карайки трабанта е осъзнал че и той ще го закара от варна до софия и при това ще му излезе по ефтино. Вярно няма да може да се прави на ефе и няма да е толкова луксозно , но крайният резултат е същия.

7. Тук е от
    May 2010

като пръдна и се възпламенява от светещите червено нагреватели на калорифера
    просто пръднята(метан)има ниска пламна темепература и се стряска котката
    климатика го купих основно за отопление
    сега съм на течение и не го пускам щото теглих заем 1200 лева и още го изплащам и нямам пари за ток
    сега пак пърдя но течението го отнася
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1343078801[/time]_________________________________________________

Тате да ми е жив и здрав още си кара трабанта
    офф в темата ме кефи значи се развива добре
    благодаря на всички които си направиха труда да пишат в тая жега включая суперспециалиста и компентента тони34ал

8.  

9. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от stelaartoa
    Понеже и аз работя по строежи,мога да изкажа скромното ми мненийце - на 2 м от калорифера ще усетиш по-скоро топлината на пръднала мишка,отколкото на самия калорифер.
    Вземи си професионален калорифер, като тези от линковете които дадох по-рано и ти гарантирам че на два метра трудно ще издържиш 10мин.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2012

А...сега пък да съм си вземел "професионален " калорифер ! Да не би неговите 9 Квт да са много повече от 9те Квт на любителския калорифер ???

11. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от stelaartoa
    А...сега пък да съм си вземел "професионален " калорифер ! Да не би неговите 9 Квт да са много повече от 9те Квт на любителския калорифер ???
    А що тогава 6квт на осаката да са различни от тия на нокрията?

В интерес на истината разлика има при това много голяма. Разлика има и между обикновените духалки за домашно ползване - имам оригинално делонги 2кв и някаква българска духалка с формата на делонгито и тя 2кв (накнига) Докато с делонгито спокойно си отоплявам стая 25кв при -10гр навън, с другата духалка положението е като с мишката.

Така че разлика винаги има и това е идеята на тази тема......

12. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Само че АЗ за разлика от теб не плещя голословия,а полвам разни джаджи,когато искам да се уверя в нещо написано. И като взема един термометър ( имам израелски лазАрен ) ,за да измеря колко е делта Т между входа и изхода на климатика,и като се уверя с "въртележката" ( и тя израелска) колко е дебита ,лесно стигам до лелеяните от теб 9 Квт...

13. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Естествено че така сметнато ще излезе 9квт или колкото е обявено, нали и ония в завода така го смятат. Което за мен показва че мощностите обявени за климатиците като отдавани ватове нямат нищо общо с еквивалента им от чиста активна мощност.

Щом мислиш че съм голословен, нека направим така, аз заставам на 1м от работеща нокрия 9квт, а ти пред калорифер 9квт. Да видим кой ще издържи повече.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    May 2011

Говорим точно за марка в случая и модел. В това се крие основния отговор. Съмнява ме българската духалка да струва колкото оригиналното ти Делонги. Точно по същата причина има разлика между "любителски" калорифер и "професионален" калорифер (доколкото има такова разделение изобщо ), между инвертор и конвенционален.
    Напълно наивно и безумно изглежда отстрани някой да сравнява духалката или калорифера с климатик.
    Говорим за различни типове машини, които според своите функции струват някаква сума пари. То има сирене и от 2 лева, ама има от 8, нали така? Все е сирене.....
    Просто всеки, който смята да купува нещо ще е добре да се съветва със специалисти, да си каже изискванията и бюджета.
    А за пишман-продавачите си има и пишман-купувачи(шарани).

П.С. Има една максима "не съм достатъчно богат за си ди позволя евтиното, защото по-късно, то винаги ми излиза по-скъпо". Аз я следвам и смятам, че има много хора, които мислят по същия начин. Останалите, които постъпват другояче мислят, че като са дали по-малко пари, са минали тънко - типично по български. Ама това е присъщо на невежите.

16. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Пич, говорим за България, а ти ми излизаш с английски поговорки
    И не сравнявам калорифер с климатик, а сравнявам количеството на техния краен продукт.

То има сирене и от 2 лева, ама има от 8, нали така? Все е сирене.....
    Ами като искаш да ядеш сирене от крава дето е пасла само росна трева от алпийска ливада ще си платиш не 8 ами и 18лв ако трябва. Пък аз като по-невежа ще си взема от комшията на село домашно приготвено за 2-3лв килограма.

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

И не сравнявам калорифер с климатик, а сравнявам количеството на техния краен продукт.
    За ме спора приключи, в момента, в който изяснихме, че пътуването от Варна до София с Трабант, отговаря на изискванията ти за функционалност, мощност, скорост и комфорт. А за съжаление, всичките ми аргументи са в тази посока. Акцента е върху това, което получавам, а не върху това, колко плащам. Та така.

П.С. Няма да те каня по гори и паланки. Другата седмица съм си на Варня... та заповядай да изпием по една бира на Санчова прохлада. Може и да откриеш 7те разлики.

18. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Щом мислиш че съм голословен, нека направим така, аз заставам на 1м от работеща нокрия 9квт, а ти пред калорифер 9квт. Да видим кой ще издържи повече.
    Пат,сложи калорифера на първа степен и стойте тогава.Ако питаш защо-да са идентични условията.Видя,че дебита не е еднакъв изобщо,а и площа на топлоотдаващите тела е доста различен,а и тези киловати на пик климатика ги отдава за по малко от десетина минути.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 19 ПърваПърва ... 816171819 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 24
    Последно: 25-04-16, 21:06
  2. дайкин уруру сарара
    От vili74 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 7
    Последно: 16-02-12, 01:26
  3. 2 дайкин-а температура..
    От sasaem във форум Климатици Daikin
    Отговори: 22
    Последно: 27-02-11, 23:12
  4. Дайкин FTXS25G
    От stiliyan77 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 11
    Последно: 20-12-10, 15:11
  5. Дайкин или Фуджицу?
    От jororo1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 07-10-10, 00:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе