Не само че може,а май винаги си е по-висок...Не визирам китайските 'климатици" за по 300-500 лв,разбира се.
Не само че може,а май винаги си е по-висок...Не визирам китайските 'климатици" за по 300-500 лв,разбира се.
Ако си от Пловдив може да си направиш труда и да се свържеш с инж.Еманоилов от катедра Топлотехника в УТХ-Пловдив.Той ще ти обясни същото което и Вален1 ти обеснява,че Копа на компресора е около 3.Първоначално публикувано от stelaartoa
Само че мен изобщо не ме интересува КОП-а САМО на компресора. Аз ,както и всеки клиент,се интересуваме от КОП на цялата машина,а не на един чаркалак. В крайна сметка сметките за ток ,както и работата като цяло,зависят не само от компресора.
П.П - ЕманУилов се пише...А и инженерчета по топлотехника под път и над път.Учили са преди 20 г от учебници от преди 40 г,сега повтарят запомненото и гордо казват колко много знаят....за съвременните компресори...
абе гризнах дръвцето
има външна изолация панела дограмата е пластмасова
тая вечер с часовника заставам и ще ги броя дефростите
ще чета и сервизното да разбера къв му е критерия за дефрост
аз си ги обяснявам нещата съвсем просто:понеже е недъгав климатика сега като захладня пада температурата на вътрешния топлобменник и минава на дефрост.понеже няма грам лед по външния топлобменник дефроста е точно 30 секунди доколкото ми е известно края на дефроста се следи от терморезистор на външния топлообменник само хаерите нямат такъв щото са стиснати и пестят от NTC
за мен извода е един това е пълен боклук не знам летен ли е зимен ли е сиеста ли е екокомфорт ли е но това да сложиш на машина обявена за 12000бту компресор за 9000бту е противно.лично за мен такава фирма ДАЙКИН вече не съществува.събирам пари за мицубиши електрик.този ще го занеса на село в една много малка стаичка ще го монтирам а уникалния тръбен път със заварките ще го сваля и ще го занеса за подарък на собственика на фирмата
така е , може да погледнеш и Панасоник ...примерно МКЕ-3Първоначално публикувано от juch
Ако си беше взел Хитачи за 1000 лева, сега щеше да си пиеш виното в сауна. Поне си разбрал за себе си, че не трябва да се робува на марки. За твое успокоение искам да ти кажа, че и аз съм седял на студено заради калпав климатик. Вече се водиш капацитет така да се каже и не вярвам пак да пиеш студена вода. Всички сме минали от този път. Няма страшно.Първоначално публикувано от juch
Juch,монтирал съм доста бройки от твоя модел,като най-тежкия случай е в магазин за детско облекло 25 м2,една бетонна барака без изолация и с 10 м2 единично стъкло на входа. Под 18 гр вътре не е падало и всички са доволни. Не знам за тея дефрости ,дето ги мериш по 30 сек,то няма толкова време компресора да подгрее фреона,а той да затопли датчика на външната пита.
Според мен има нещо бъгаво от монтажа или фреона.
... заедно с три студентки на по 23 години само по монокини...Първоначално публикувано от aruba_manайде деВсички сме минали от този път. Няма страшно.
Stela ползвател, монтажник или какъв си ???
....А и инженерчета по топлотехника под път и над път.Учили са преди 20 г от учебници от преди 40 г,сега повтарят запомненото и гордо казват колко много знаят....за съвременните компресори...
[/quote]
Ами може и лично да му го кажеш,тъй като той изпитва и дава сертификатите за работа с машини с Фреони над 3кг.Ако бачкаш в сериозна фирма 100% ще минеш през него.
ооо взех си поука
явно и япония има некадърници и мошеници
само на работа вече отказах 3ма от дайкин
препоръчах им мицубиши електрик
иначе съм японофил и високо ценя техниката и електрониката им най вече продукцията на фирмата ICOM
гадното е че 1200 лева липсват и при тая криза как ще събера още толкова не ми е ясно
наздраве и нека четящите не повтарят моята грешка
гледам че бая отговори има и още повече преглеждания на темата което ме радва и се надявам че продажбите на конвенционални дайкини ще спаднат
Те и повечето им инвертори вече са слаби машинки със смешни маломощни компресорчета.
По един или друг начин е така. Ти май забрави как псуваше климатиците Краун във форума?!Първоначално публикувано от justify
Джъсти,какво значение има какъв съм ? Разбирам от климатици и толкова...
Нецата - на изпита ми за фреони се наложи АЗ ДА ОБЯСНЯ на преподавателя какво е зарядна станция и как се работи с нея. Така че не ми излизай с некфи плитки думички колко са велики тея от нам кой си университет....кабинетни плъхове,нищо повече.
Jich - дайкин отдавна спряха конвенционалките ,така че продажби едва ли ще има повече...
инвертор само през трупа ми независимо на коя фирма
имам си принципи само конвенционални машини
толкова трае дефроста 30 секунди защо е така обясних защото няма никакъв лед
мога да различа климатик работещ в режим на дефрост
вентилатора на вътрешното тяло спира и нощем като е тихо се чува как фреона кипи във вътрешното тяло
Обяснил как работи станцията на изпитващия мале смях в залата.