Страница 8 от 19 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 275
Like Tree2Одобрявам

Потресен съм от Дайкин ftyn35gxv1b

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Re:Потресен съм от Дайкин ftyn35gxv1b

Не само че може,а май винаги си е по-висок...Не визирам китайските 'климатици" за по 300-500 лв,разбира се.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от stelaartoa
    Не само че може,а май винаги си е по-висок...Не визирам китайските 'климатици" за по 300-500 лв,разбира се.
    Ако си от Пловдив може да си направиш труда и да се свържеш с инж.Еманоилов от катедра Топлотехника в УТХ-Пловдив.Той ще ти обясни същото което и Вален1 ти обеснява,че Копа на компресора е около 3.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Само че мен изобщо не ме интересува КОП-а САМО на компресора. Аз ,както и всеки клиент,се интересуваме от КОП на цялата машина,а не на един чаркалак. В крайна сметка сметките за ток ,както и работата като цяло,зависят не само от компресора.
    П.П - ЕманУилов се пише...А и инженерчета по топлотехника под път и над път.Учили са преди 20 г от учебници от преди 40 г,сега повтарят запомненото и гордо казват колко много знаят....за съвременните компресори...

5. Тук е от
    May 2010

абе гризнах дръвцето
    има външна изолация панела дограмата е пластмасова
    тая вечер с часовника заставам и ще ги броя дефростите
    ще чета и сервизното да разбера къв му е критерия за дефрост
    аз си ги обяснявам нещата съвсем просто:понеже е недъгав климатика сега като захладня пада температурата на вътрешния топлобменник и минава на дефрост.понеже няма грам лед по външния топлобменник дефроста е точно 30 секунди доколкото ми е известно края на дефроста се следи от терморезистор на външния топлообменник само хаерите нямат такъв щото са стиснати и пестят от NTC
    за мен извода е един това е пълен боклук не знам летен ли е зимен ли е сиеста ли е екокомфорт ли е но това да сложиш на машина обявена за 12000бту компресор за 9000бту е противно.лично за мен такава фирма ДАЙКИН вече не съществува.събирам пари за мицубиши електрик.този ще го занеса на село в една много малка стаичка ще го монтирам а уникалния тръбен път със заварките ще го сваля и ще го занеса за подарък на собственика на фирмата

6. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от juch
    абе гризнах дръвцето...лично за мен такава фирма ДАЙКИН вече не съществува.събирам пари за мицубиши електрик...
    така е , може да погледнеш и Панасоник ...примерно МКЕ-3

7. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от juch
    абе гризнах дръвцето
    има външна изолация панела дограмата е пластмасова
    тая вечер с часовника заставам и ще ги броя дефростите
    ще чета и сервизното да разбера къв му е критерия за дефрост
    аз си ги обяснявам нещата съвсем просто:понеже е недъгав климатика сега като захладня пада температурата на вътрешния топлобменник и минава на дефрост.понеже няма грам лед по външния топлобменник дефроста е точно 30 секунди доколкото ми е известно края на дефроста се следи от терморезистор на външния топлообменник само хаерите нямат такъв щото са стиснати и пестят от NTC
    за мен извода е един това е пълен боклук не знам летен ли е зимен ли е сиеста ли е екокомфорт ли е но това да сложиш на машина обявена за 12000бту компресор за 9000бту е противно.лично за мен такава фирма ДАЙКИН вече не съществува.събирам пари за мицубиши електрик.този ще го занеса на село в една много малка стаичка ще го монтирам а уникалния тръбен път със заварките ще го сваля и ще го занеса за подарък на собственика на фирмата
    Ако си беше взел Хитачи за 1000 лева, сега щеше да си пиеш виното в сауна. Поне си разбрал за себе си, че не трябва да се робува на марки. За твое успокоение искам да ти кажа, че и аз съм седял на студено заради калпав климатик. Вече се водиш капацитет така да се каже и не вярвам пак да пиеш студена вода. Всички сме минали от този път. Няма страшно.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Juch,монтирал съм доста бройки от твоя модел,като най-тежкия случай е в магазин за детско облекло 25 м2,една бетонна барака без изолация и с 10 м2 единично стъкло на входа. Под 18 гр вътре не е падало и всички са доволни. Не знам за тея дефрости ,дето ги мериш по 30 сек,то няма толкова време компресора да подгрее фреона,а той да затопли датчика на външната пита.
    Според мен има нещо бъгаво от монтажа или фреона.

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Ако си беше взел Хитачи за 1000 лева, сега щеше да си пиеш виното в сауна
    ... заедно с три студентки на по 23 години само по монокини...
    Всички сме минали от този път. Няма страшно.
    айде де

Stela ползвател, монтажник или какъв си ???

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

....А и инженерчета по топлотехника под път и над път.Учили са преди 20 г от учебници от преди 40 г,сега повтарят запомненото и гордо казват колко много знаят....за съвременните компресори...
    [/quote]

Ами може и лично да му го кажеш,тъй като той изпитва и дава сертификатите за работа с машини с Фреони над 3кг.Ако бачкаш в сериозна фирма 100% ще минеш през него.

12. Тук е от
    May 2010

ооо взех си поука
    явно и япония има некадърници и мошеници
    само на работа вече отказах 3ма от дайкин
    препоръчах им мицубиши електрик
    иначе съм японофил и високо ценя техниката и електрониката им най вече продукцията на фирмата ICOM
    гадното е че 1200 лева липсват и при тая криза как ще събера още толкова не ми е ясно
    наздраве и нека четящите не повтарят моята грешка
    гледам че бая отговори има и още повече преглеждания на темата което ме радва и се надявам че продажбите на конвенционални дайкини ще спаднат

13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Те и повечето им инвертори вече са слаби машинки със смешни маломощни компресорчета.

14.  

15. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от justify
    ... заедно с три студентки на по 23 години само по монокини... айде де

По един или друг начин е така. Ти май забрави как псуваше климатиците Краун във форума?!

16. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Джъсти,какво значение има какъв съм ? Разбирам от климатици и толкова...
    Нецата - на изпита ми за фреони се наложи АЗ ДА ОБЯСНЯ на преподавателя какво е зарядна станция и как се работи с нея. Така че не ми излизай с некфи плитки думички колко са велики тея от нам кой си университет....кабинетни плъхове,нищо повече.
    Jich - дайкин отдавна спряха конвенционалките ,така че продажби едва ли ще има повече...

17. Тук е от
    May 2010

инвертор само през трупа ми независимо на коя фирма
    имам си принципи само конвенционални машини
    толкова трае дефроста 30 секунди защо е така обясних защото няма никакъв лед
    мога да различа климатик работещ в режим на дефрост
    вентилатора на вътрешното тяло спира и нощем като е тихо се чува как фреона кипи във вътрешното тяло

18. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Обяснил как работи станцията на изпитващия мале смях в залата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 19 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 24
    Последно: 25-04-16, 21:06
  2. дайкин уруру сарара
    От vili74 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 7
    Последно: 16-02-12, 01:26
  3. 2 дайкин-а температура..
    От sasaem във форум Климатици Daikin
    Отговори: 22
    Последно: 27-02-11, 23:12
  4. Дайкин FTXS25G
    От stiliyan77 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 11
    Последно: 20-12-10, 15:11
  5. Дайкин или Фуджицу?
    От jororo1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 07-10-10, 00:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе