Страница 17 от 19 ПърваПърва ... 71516171819 ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 275
Like Tree2Одобрявам

Потресен съм от Дайкин ftyn35gxv1b

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Re:Потресен съм от Дайкин ftyn35gxv1b

Да, нокрията е хубав климатик, обаче не мога да разбера какво толкова го превъзнасяте.
    14-ката не може да извади 9 киловата отделена топлина, освен ако не го включиш лятото при 40 градусова жега на отопление. Не вярвам да има някъде такива мазохисти.
    На самия сайт на Фуджитсу, 14-ката на нокрията е дадена с капацитет 6 киловата, а точно 24-ката е с капацитет 8,5 киловата отдадена топлина.
    Само българските търговци се опитват да изкарат тази 14-ка с капацитет 9 киловата, като на нокрия 24-ка, което е пълна заблуда на клиентите.
    Навсякъде по чуждите сайтове същата нокрия е дадена с реалния си капацитет, който е 6 киловата. Да не говорим, че в Англия, тази 14-ка нокрия я има на по-ниски цени отколкото тук.

А този показател "максимален капацитет на отопление", няма нищо общо с отделената топлина зимата при отопление, не знам защо се хващате постоянно за него. Ако гледам този показател, максималната отдавана топлина на тази обикновена Мидея за 500 лева трябва да е:

1910w x 3.7cop = 7.1 kw отдавана топлина
    [img width=800 height=600]http://prikachi.com/images/99/5049099f.jpg[/img]

Затова автора на темата е много прав, че в България търговците подлъгват хората с нереални показатели и им пробутват слаби климатици на солени цени.

2.  

3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Пат, не знам защо си толкова привързан, към този калорифер. Ако искаш да усетиш максимално топлоотдаване, отвори широко прозореца при 7оС външна температура.
    Правил съм го , но не при 7 а при -7о
    Не съм привързан към нищо, просто сравнявам с нещо което ми е познато, Ти някога заставал ли си пред 9квт-ов калорифер? Не си, защото ако беше нямаше да се чудиш на въпросите ми.

EDIT:

А този показател "максимален капацитет на отопление", няма нищо общо с отделената топлина зимата при отопление, не знам защо се хващате постоянно за него. Ако гледам този показател, максималната отдавана топлина на тази обикновена Мидея за 500 лева трябва да е:

1910w x 3.7cop = 7.1 kw отдавана топлина
    Е нали точно това се опитвам да обясня и повтарям вече цял ден!

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Jack Krauser, един инвертор има данни при минимална, номинална и максимална работа. За Nocria 14 ясно са дадени данни и те са следните: Капацитет отопление в kW

Минимален: 0.900, Номинален: 6.000, Максимален: 9.100, всичкото това е при енергиен разход съответно:

Минимален: 0.090, Номинален: 1.350, Максимален: 2.950

Не мога да разбера кое не е ясно?

... И при 40 градуса жега, трудно ще постигнеш нещо ако включиш един климатик в режим отопление.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2012

РАТ - Случайно да си чувал.че КОП намалява при макс.мощност ??? Случайно да си забелязал,че колата ти гори 10/100 при 90 км в час ,ама 25/100 при 200 км в час ??? А случайно да си си задавал въпроса защо е така??? 100те км все са си 100,без значение за колко време се изминават...
    Обяснението ти за калорифера е безкрайно тъпо - калорифера издухва 200 м3/ч,а Нокрията - 900 .Калорифера има делта Т = 90 гр,а климатика -20 ...Ако си направиш труда да умножиш две числа,ще видиш как 9 = 9 ......

6. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Значи за нокрията трябва да вярвам на всичко което пише, а за осаката лъжат.

......

кви коли кви километри, кви копове и др. цитрусови... не говорим кой колко харчи, това не го ли разбра от последните три страници?
    Ако ще и 10квт да харчи, това което излиза от вътрешното тяло по никакъв начин не съответства на 9квт ТОПЛИНА. т.е. оново нещо което усещаш като застанеш пред една отворена пещ (в случая го сравнявам с калорифер).

7. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Ами оса-аката няма Евровент,за разлика от Нокрията. На кое да вярвам????

8.  

9. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Аз вярвам на това което изпитвам на собствения си гръб, а ти вярвай на който искаш.

10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Pat
    Значи за нокрията трябва да вярвам на всичко което пише, а за осаката лъжат.

......

кви коли кви километри, кви копове и др. цитрусови... не говорим кой колко харчи, това не го ли разбра от последните три страници?
    Ако ще и 10квт да харчи, това което излиза от вътрешното тяло по никакъв начин не съответства на 9квт ТОПЛИНА. т.е. оново нещо което усещаш като застанеш пред една отворена пещ (в случая го сравнявам с калорифер).
    Да, до сега клиент с Нокрия не съм видял да седи на студено, но такива с Осака са много. Това на кой вярваш е твоя работа. Имаше един виц за майбаха на светофара, дето не се карали много... Та всеки си има истината. Ако нямаше заблудени супер климите Осака, кой ще ги купува?

11. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Ок...РАТ...Опитай се да си представиш следната картинка ( в което силно се съмнявам,имайки впредвид багажа ) - два неотопляеми етажа с темп около 0 гр...Хол,дълъг 10 м,широк 4,с една Нокрия в единия край...а на втория етаж - един от твойте прославени 9 Квт калорифери,в същия край на хола...Пускаме и двете ,и двамата заставаме голи в другия край на холовете...
    ВЪПРОСА Е - Кой ще зъзне повече ??????

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от stelaartoa
    Пускаме и двете, и двамата заставаме голи в другия край на холовете...
    Не е необходимо да се стига чак до такива крайности за решаване на спора.

13. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Заблудените са тия които дават една камара пари за нещо , което могат да постигнат на двойно по-ниска цена.

По твоята логика всеки който кара нещо по-долу от мерцедес, БМВ или ауди е заблуден?

Три са категориите хора които се ръсят по няколко хилки за климатик:
    1. Заблудени или подведени от търговци и подобни форуми.
    2. Хора които имат достатъчно пари и искат да покажат това купувайки си най-скъпото
    3. Такива за които с пълна сила важи поговорката "На гол тумбак чифте пищови" - без достатъчно средства, но да се покажат че и те са "голяма работа"

14.  

15. Novice
    Тук е от
    Jul 2012

Аз пък като един невежа да се намъкна в спора ви и да си го обясня като разлика в "големината на струята", така да го нарека. Трудно се сравнява един калорифер с малък вент с топлообменник няколко кила. Ма това си е от моята камбанария, сори, че ви се намесвам в препирнята.

16. Тук е от
    May 2010

тая прехвалена нокрия е поне 2000 лева
    кой българин като кихне толко пари после ще си признае че се е прекарал
    дори и да не е доволен ще си мълчи
    аз броих 1200 и не съм доволен и не си мълча
    ще си пиша тука и ни мъ ибе ни евровент ни евросъюз
    вече съм сигурен че тия мощности на отопление са пълен блъф мерят ги и ги пишат със затворени очи
    зачуквам го и на дайкин и на евровент
    с много бач изкарвам всеки кинт и ще внимавам за какво го харча

17. Member
    Тук е от
    Jan 2012

РАТ,по отказа ти да получа конкретен отговор на конкретен въпрос и по безсмислените плямпания без никаква връзка със спора ,виждам че си "клекнал",и то яко....

18. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от stelaartoa
    Ок...РАТ...Опитай се да си представиш следната картинка ( в което силно се съмнявам,имайки впредвид багажа ) - два неотопляеми етажа с темп около 0 гр...Хол,дълъг 10 м,широк 4,с една Нокрия в единия край...а на втория етаж - един от твойте прославени 9 Квт калорифери,в същия край на хола...Пускаме и двете ,и двамата заставаме голи в другия край на холовете...
    ВЪПРОСА Е - Кой ще зъзне повече ??????

Ще ти отговоря без да се замислям - ТИ!
    Ако не трябва да плащам аз тока, климатика ще е последното нещо с което бих се топлил.

Точно в такова помещение при това забележи на сграда в строеж съм работил зимата с пуснат 10квт калорифер - за половин час става баня вътре. При това с не уплътнени прозорци и врати зимата на около 0гр. със силен североизточен вятър.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 19 ПърваПърва ... 71516171819 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 24
    Последно: 25-04-16, 21:06
  2. дайкин уруру сарара
    От vili74 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 7
    Последно: 16-02-12, 01:26
  3. 2 дайкин-а температура..
    От sasaem във форум Климатици Daikin
    Отговори: 22
    Последно: 27-02-11, 23:12
  4. Дайкин FTXS25G
    От stiliyan77 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 11
    Последно: 20-12-10, 15:11
  5. Дайкин или Фуджицу?
    От jororo1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 07-10-10, 00:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе