Човека е писал че на +5 външна и на макс всичко изходящата струя е 40 градусаСпоред мен едно NEO ще духа по-топло от това на +5 външна
Не смятам че въпросът се касае до издъхваща в студа машина
Все пак +5 !
![]()
Човека е писал че на +5 външна и на макс всичко изходящата струя е 40 градусаСпоред мен едно NEO ще духа по-топло от това на +5 външна
Не смятам че въпросът се касае до издъхваща в студа машина
Все пак +5 !
![]()
Виж машината може да има проблем, може и да няма. Но да го пращаш директно в КЗП е лекомислено. Има си хора, които да я видят и да кажат как е и дали има проблем. Личното ми наблюдение над бюджетните машини на Daikin е, че вероятно просто толкова си може.
Стига, де, казах, ако му се правят на интересниТи ме изкара ебаси скандалджията:P
Щото наистина има много фирми в БГ дето се правят на много големи тарикатиНе става въпрос за климатици само...
Аз съм лаик в темата но с тия 40 градуса на +5 според мен направо е повече от невъзможно.. Аре де хора някой няма ли FTYN да каже с каква t е изходящата струя? Четох теми за тия клими из форума - ftyn25 само че. Някой няма ли да каже неговата машина как е?Първоначално публикувано от Mega
Повярвай ми тези машини се държат така. Говоря за 25/35. Защото 50/60 са друга бира, пак имат кофти дефрост, но и топлят. Ако е сложена и в помещение с по-големи топлозагуби и ето ти картинката. Човека не е викал още никой от фирмата, ти го прати в КЗП. Не ги мисли за толкова силни. Отиваш там с адвокат и всичко приключва на мига. Защо мислиш, че в КЗП са толкова високо платени и мотивирани. Юристите там нямат грам опит спрямо колегите си на частното поприще... Да не говоря повече. Има си начини за проверка на машината. Нека бъдем по-отговорни в съветите си към останалите.
juch тук имаш един който не даваше косъм да падне от главата на дайкин и според него ти сам си си виновен,защото помещението ти не е достатъчно изолирано.Той казваше че такъв като твоят топлел 30 квадрата хол на Шуренайка си или Тъща си..Друг въпрос е че после с е оказа че нямал нито шуренайка нито тъща в София и изобщо не бил никога женен...
Има много недобросъвестни търгаши У Българията, но наистина за тези 13 квадрата едно МЕ25 GE или едно LG AT-S 9 щеше да те "пържи" в тази стаичка.
Когато се върнах у дома в 17'00 часа беше -4.2 навън, Genеral-a беше на 20 градуса и му зададох 23 и пуснах щорите, съблекох се по слипове и си легнах на спалнята,След 20 минути му зададох 24 градуса и вентилатор на High след 35 минути вече беше направил 25.1 градуса и сам намали вентилатора все едно е на автоматичен.Когато падне на 24.4 отново увеличава вентилатора на максимум...
..И БАБА, МЕГА-та е прав.Един мой човек и той се прецака само че с FTX35JV за 14кв стая и след нова година 10-12 януари при зададени 26-28 и 30 градуса последователно през 30 минути не можеше да направи повече от 20 градуса в стаята...Дори оставен 5 дни денонощно на 24 градуса не успя да "надскочи" 19-20 градуса...Колко псувни отодиха по адрес на дайкин и фирмата която му го препоръча и продаде...
Той FTX35JV повече от 42 градуса не може да изкара вие ми говорите за FTYN 35-ца.Тези модели са много слаби 25-ците и 35-ците, силата е 50-ки и нагоре в тези серии...
И БАБА стига с тея сервизни, ако не си съгласен ни кажи(на целия форум) един такъв дайкин при условията на juch на колко минути/часове е нормално да дефроства???
Щото означената мощност на климатика накоято постоянно се позоваваш не включва непроизвеждането(и дори отнемането/изстудяването по време на дефрост от вътрешното тяло) на топлоенергия в отопляваното помещение и спада на температурата по време на дефроста в резултат на некомпенсирани топлозагуби през стени таван и под...
Съгласен съм с теб. Естесвено че е така. Извинявам се, ако не съм бил разбрал правилно и съм се изказал крайно.Първоначално публикувано от Mega
Ето за FTYN тема, на който му се чете... Все ще има нещо полезно:
https://forum.setcombg.com/index.php/topic,41626.0.html
juch, загубите как са? С добра дограма ли си? Тухла панел, изолация? Все пак по 65 вата на кубик ти остават на -10...
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1327612380[/time]_________________________________________________
ебаси та*ака, не мога да повярвам! такива суперлативи съм чувал за тая марка... 40 градуса...Първоначално публикувано от justify
![]()
и все пак, juch, аз на твое място бих изчел всичко в тоя форум (или поне темата която постнах по-горе на ftyn25) за Дайкин и бих викнал 1-2 фирми на погледнат климатика. по-добре дай по някой лев за "преглед" да си сигурен на 100% че си се прецакал поне, и да не го мислиш повече...
Babati, повтарям се, но пак да кажа. Не гледай марката, гледай модела. Има модели, които стават и такива, които не стават за зимата. Това е нормално, все пак не всеки иска да се топли на климатик. Има хора, които искат само да се охлаждат. Друг е въпроса кой, защо и как е подвел господина, че тази машина става за неговите нужди.
Няма МАРКА -има силни и слаби серии и модели.Ако ти се занимава с форумно изследователска работа и се върнеш на моите постове след като пуснаха JV/GV сериите ще откриеш един в който казвам, че силните климатици от тази серия завършват на "GV" -тогава 2-3 дайкинофили доста ме наплескаха, но впоследствие практиката/фактите показаха, че тяхното се оказа фенство, а моето реална оценка на възможностите на тези серии и модели...
Яснооо... еми извинявам се пак тогава...
juch, успех, брат! все пак потърси го прегледайте климатика. аз поне така бих направил.
Не пречи човека да си види машината, но 40 градуса изходяща в 13 квадрата е предостатъчно за да ги затопли. Явно има проблем с топлозагубите. При мен MHI-то при -7 навън духа средно с 38 градуса в къщи и съм по блузка. Ако сравня с Тошибата, която е точно в 13 квадрата и работи още на On/Off и реално духа колкото да не заспи, когато работи.
Това с лампата за дефроста го прави и Мидея дори.Мигането показва не само дефроста като процес,а и последвалия след това процес на подгрев на фреона,преди да се включи вътрешния вентилатор.
Ако спреш климатика за малко и го пуснеш,тая лампа пак ли си мига,докато не се пусне вентилатора с топлия въздух ?
Какъв Daikin е това след като компресора е Panasonic.
За сравнение само данните от моят обикновен климатик 18-ка Midea, купен за 900 лева, с външно тяло 52 kg. Външна температура -7°С, 15 минути след разскрежаване на максимален вентилатор входяща температура 22,4°, изходяща 40,4° или разлика 18°С.
Вчера поради проливните дъждове имаше краткотрайни токови удари. При един от тях електрониката на климатика не го усети и продължи да работи, но компресора за момент блокира, защото спря и тръгна при високо налягане. Май към 2 минути работи при блокирал ротор след това изключи вероятно, защото е отчел ниска температура на вътрешният топлообменник и веднага включи разскрежаване. Това ми напомни, защо взех обикновен климатик пред инвертор. Компресор на 18-ка инвертор отива над 1000 лева докато ON/OFF компресора в Китай е 50$, а в нашите магазини 300 лева.
Аз предпочитам да не ми блокира компресора, защото струва 1000 лв, вместо да се утешавам с това, че струвал $50.
Вален...Дори климатиците Панасоник не са с компресори Панасоник,камо ли климатиците Дайкин.
То и аз много работи предпочитам, ама какво да се прави трябва да се съобразяваме с реалността, че всяка техника се разваля и амортизира дори и неработещата.
Хич не ми пука дали компресора щял да се развали, отивам веднага в който и да е магазин за хладилна техника, купувам друг и го сменям, защото компресорите на конвенционалните модели ги продават под път и над път докато при частите за инверторите не е баш така.