Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 112
Like Tree10Одобрявам

Външен вентилатор на FTXS...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Отговор: Външен вентилатор на FTXS...

Цитат Първоначално публикувано от zxc0 Виж публикацията
    Аз бих мернал какви напрежения има на куплунга на вентилатора особено когато проблема е налице. И втори път бих мернал когато няма проблем и тогава да си правя изводи и предположения.
    Обикновено са : 300V , 0V, 15V - твърди DC
    управление 0-7 V DC - това определя на каква скорост да се върти вентилатора.
    изход от вентилатора - правоъгълни импулси 0-5V (вероятно уреда ще отчете около 2,5V, както и да се върти - зависи от уреда) с променлива честота.
    Това ти го казах предния месец.
    Като не се мери а се предполага - така става. Ще се изпосмени всичко и чак тогава ще стане, ама ще загубиш много време.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2012

Просто климатика е в гаранция. Те решават какво да сменят. Само, че аз губя време така.

- - - Обновено - - -

Намерих инфо за проблемите на четирипътен вентил :
    Повредите са следните :
    1.Изгоряла бобинка тогава не превключва въобще.

2.Запушване на някой от капилярите тогава се държи меко казано странно...

3.Пропуск по тефлоновите оплътнения или заставане в междинна позиция на разпределителния елемент тогава климатика се държи като с износен компресор ... понякога има и съскащ шум ...

4.И не на послено място когато климатика е работил на претоварен в режим охлаждане дълго време вентила може да блокира и да не превключва ... в общи линии веселба а смяната е още по голяма веселба защото трябва да се извършва при потопен във вода вентил и в същото време да се внимава да не се набълбака...

Проблем 3. Възможно ли е моят проблем да е в четирипътния и да смесва фреона от потока с високо налягане и потока с ниско и така да повишава температурата на фреона във външното тяло и така тръбния да отчита висока температура и така да забавя оборотите а вентилатора. в сущото време да пада и температурата на фреона към кондензатова(вътрешното тяло) и климатика да изнемогва тогава.
    И ако в това е проблема защо само в по- студено време ще го има?

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от dokkito Виж публикацията
    трябва да се извършва при потопен във вода вентил
    Тази щуротия от къде я чу?

5. Member
    Тук е от
    Nov 2012

Re: Външен вентилатор на FTXS...

просто копирaх от няквa стрaницa.

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

мерил ли си колко ток лапа? в смисъл нормална ли е консумацията? някъде между миниума и номинала ли е ?

може и да съм питал напред но не ми се търси.

иначе и аз така покрай един дайкин съм вече 3-та година в форума

7. Member
    Тук е от
    Nov 2012

Консумацията му не е пряко свързана с проблема. консумира толкова колкото му е нужно спрямо достигнатите градуси. Консумацията е около 320 до към 550 вата когато климатика си върти нормално вентилатора на външното тяло. Когато не го върти бързо консумацията повече клони към 550 вата и нагоре.Това е така защото, когато забие вентилатора на ниски обороти вътре т. на изходящият въздух спада спрямо това което консумира. Или с няколко думи при консумация 500 вата изкарва по горещ въздух когато климатика се държи нормално( върти добре външният вентилатор) от колкото когато го върти бавно. Абе климатика компенсира с пренос на фреон за сметка на топло обмен на външното тяло. Не може да става по- студено на вън а климатика да забавя оборотите на вентилатора си.

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

защо да не може? отвори сервизното.
    колкото по-студено става, толкова климатика гори по-малко ток. не само вентилаторите, забавя и компресора. имаше някаква връзка м/у фазите на фреона , налягания и температури, които така и не разбрах...

както и да е - остана ти само двигателя на перката да смениш, няма смисъл да сменяш цялото външно.

но щом консумацията е нормална - значи всичко му е ок.
    трябва просто да свикнеш.
    все пак е просто фтх, не е японски инвертор с нисък минимум че да гори 100 вата.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2012

Стига глупости. Гледал съм как работи друг FTX повече от час в студено време (под 0 гр.) . Нищо общо с това като на моя. Как можеш да ми обясниш тогава като върти бавно перката и затопля външния температурен до +6 8 гр. защо още забавя обороти до почти спиране на вентилатора, докато пържи компресора.. Пробвах да не го рестартирам и при затопляне дори и до +6 8 градуса проблемът остава дори и климатика да прави паузи при достигане на градуси(което е нормално за тоя минимум) . Когато климатика е ресетнат и проблема не е на лице на тези градуси ( +6 8гр. ) климатика върти силно перката, прави си паузите(което е нормално за тоя минимум) с доста по-горещ изходящ въздух от вътрешното тяло и с ниска консумация и мъркащ компресор, докато не застудее и пак я забива . Така докато не захладнее и пак забие на някви ниски обороти външната перка. Имаш ли представа с тези ниските обороти на външната перка когато залезе слънцето на -5 гр, че климатика ми лапа по 900 вата и пържи компресора на макс докато вентилатора спи на ниски обороти. Страшна логика нали. Аз на по- горе писах кога се появява и кога изчезва. Писна ми всеки път да го пиша и някой да се опитва да ми каже , че това било нормална работа на климатика. Не може на PAWERFUL да пърже компресора , да спи перката при проблем на лице, а когато го няма да я развърта на макс заедно с компресора.
    Това ми е ясно че при застудяване консумацията пада и отдаваната мощност, но тока проблема е друг.
    Estqwerty
    Как ще обясниш това :
    На вън и - 5 палим парното, климатика спира на стендбай при достигнати градуси за около 20 минути при последвал старт тръгва с ниски обороти вентилатора .защо!? След Рестарт обаче тръгва с високи обороти перката. защо!? Работи така докато не забие пак на ниски и се е..ва май..та на пейзажа. Защо я забива!?
    Стаята е малка 12 кв. 2.6м. висока с изолация.
    Този пост е редактиран от dokkito; 19-02-13 в 11:46.

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ами няма страшно дано го оправят.

Но да не "сменят" външното тяло както досега са "сменяли" сензори, платки и т.н. и най-накрая да се окаже, че е все едно какво сменят ...

Нищо чудно най-накрая да излезне че "той така си работи" и такъв му е алгоритъма на работа...
    Mega одобрява това.

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Алгоритъма при старт в работен режим и старт на изключен климатик е различен! И Тошиба така работи. Ако си я спрял и я пуснеш се форсира на максимум за да догони заданието. Ако не е спиран и развърта много леко. Една дама имаше подобен проблем. Спираше климатика вечер и го пускаше в 5 сутринта и се чудеше, защо ще излети. За това има DC мотор, за да може да си променя оборотите при нужда.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2012

Знам, че е различно при стендбай и при рестарт. Просто правя OFF ON на климатика.нито има нужда да наваксва нито нищо. Аз не се оплаквам че тръва силно, а че спи вентилатора. Още повече , че съм наблюдавал друг ФТХ

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

как да ти обясня?

врънкай ги да сменят цялото външно.

за съжаление се опасявам че резултата ще е същият.

три пъти трия различни отговори, каквото и да напиша все ще се обидиш.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2012

Дa поживеем пък ще видим кво ще стaне. Блaгодaря нa всички зa помощa! Ще ви държa в течение кaкво стaвa.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2012

Здравейте. Мина вече месец, а тея от хубавата фирма SATEX Шумен когато и да отида при тях все чакали отговор от доставчика на климатика за решение на проблема. Нямат никаква представа какво да правят.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Кажи им ,че щом нямат решение толкова време да сменят климатика незабавно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Външното тяло на FTXS 25 .
    От dimon във форум Климатици Daikin
    Отговори: 0
    Последно: 02-09-13, 18:03
  2. Вибрации при FTXS 25 JV - Чехия' 2011.
    Отговори: 3
    Последно: 24-01-13, 19:31
  3. Osaka CH-12 CN-не топли-проблем с външен вентилатор.
    От milchomarkov във форум Климатици Osaka
    Отговори: 12
    Последно: 06-12-11, 19:57
  4. За дефроста на FTXS !
    Отговори: 2
    Последно: 03-12-11, 20:27
  5. Отговори: 84
    Последно: 25-06-10, 00:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе