Бих желал само да попитам maddog9, дали има промени по този пост, направени по късно?Първоначално публикувано от maddog9
Бих желал само да попитам maddog9, дали има промени по този пост, направени по късно?Първоначално публикувано от maddog9
какво имаш предвид промени..Първоначално публикувано от tony34al
Ти си абсолютно прав, но зачети се в постовете на кучето. Той казва, че като е пуснал климатика температурата е била около 30С, но не казва колко е била темп в стаята. След един час работа темп в стаята е била 22С. Преди седмица, пак според него, за 10 мин работа в стаята не можело да се седи. Какво означава това, че е било 18С ли?Първоначално публикувано от stelaartoa
Аз имам почти същия климатик и мога да кажа абсолютно убедено, че за 10 мин този климатик не може да направи 18-20С, от да речем 26-27С начална температура. То според мен и фризера не може за толкова време да направи такава разлика!
Според мен и това което се опитвам да чета в обърканата информация на кучето, климатика си е ОК!
Първоначално публикувано от tony34al
Значи не знам точно каква е била температурата в стаята преди да пусна климатика, но вчера в 8 сутринта в стаята, едва ли е била повече от 25-26C и след 1 час работа температурата беше повече от 22С. Дойдоха хората от фирмата и провериха климатика и замериха температурата на излизащя въздух(7C) а на този които влиза беше 22С, стояха около час и пак нищо не се промени.
Ами защото е напълно ненужно.Може да се сметне какво ли не.Може да се премери и колко е широк.Първоначално публикувано от stelaartoa
Ако наистина климатика има изходяща 7-8* на макс.вентилатор това е абсолютно достатъчно за да се констатира, че климатика работи както трябва.Машината трудно ще направи по-ниска изходяща температура, защото изпарителя ще започне заскрежава, а това означава максимална възможна dt и максимално студопроизводство.
т.е. да разбирам, че няма да успея да сваля по 22С ?Първоначално публикувано от badr
След тези жеги бетона и тухлата са акумулирали доста топлина и ти трябва много време за да охладиш. Остави климатика да работи цяла вечер и тогава ще видиш че всичко е ок.
да това мисля да направя и ще кажа после резултатитеПървоначално публикувано от chachoto
Термодатчик?!
Прехвърлих темата набързо и не видях някой да е заподозрял датчика на вътрешното тяло. Може и да не съм прочел нещо в бързината.
Също не разбрах, дали компресора работи непрекъснато или on/off.
П.П. Към питащият: Щом допреди седмица, след 10 мин. работа на климатика в помещението не е можело "да се седи", що не пробваш да обдухаш термодатчика на вътрешното тяло със сешоар в продължение на 10 минути и да видиш резултата?
моя FTX-71,който работи в магазина,при зададени 20 градуса си ги прави и поддържа.площа е около 48кв.м.
Въпросът тук не е до датчик или он/офф работа.Първоначално публикувано от avast3
Ако температурата на изх.въздух е наистина 7-8*.През турбината за час минават 850 кубика, а помещението е към 80.
Това означава, че за час, 10 пъти въздуха в помещението бива охладен до 7-8*, но притока на топлина е такъв, че той се затопля отново.
Аз обаче силно се съмнявам в тия 7-8*.По вероятно ми се вижда това да е температурата на изпарение, отчетена по манометъра, когато са му закачили уж за да гледат фреона.
E,няма как темп на изпарение да е била 7-8 гр,това означава,че ще издухва въздух с 14-15 гр температура...Така изобщо не би могъл да охлажда климатика.
Така е, но нали от това се оплаква потребителя.Първоначално публикувано от stelaartoa
Затова строим разни хипотези.Посъветвах го да измери температурата на изходящия въздух , но човекът може да няма тази възможност.
И аз питах за същото ,ама той си знае : " Ами те измериха температурата и ми я казаха...."
Какво толкова трудно има да мушнеш един термометър за 5 мин в жалузите и после за още 5 да го оставиш отгоре на климатика ???