първи са, но догодина ще има премиери. всички ще искат да влязат в А+++ класа. ще видим кой ще вземе залога не всички са си показали картите...
аз ако съм производител няма да тръгна по техният път - нови компресори, фреони ... когато може само да смениш платката на някой японски модел с минимална промяна на производството.
с тези цени 3-5 хилки почвам да съм оптимист че ще се смъкне цената на А+++ класа надолу.
ако не друго японците в неотваряни кашони ще са по-евтина алтернатива.
и сега по-темата - трябва да сме вечно недоволни : нали сме клиенти
сарарката, иначе хубава машина е, с някоя друга безполезна йекстричка, както се разбра. можеше една плазма или аспирацийка да набутат, но не би.
пауер мода - хванахте ли как е направен : настройваш си чеса в който да се пусне , 15 мин преди това машината дефроства и се изтрелва имаме подобрение вече имаме ПРОГРАМЕРУЕМ дефрост. Хитро!!!
той дефроста и преди си беше програмиран ,на 1 час
Ето техническата документация на външното RXZ...N - http://server.mmc.bg/MMCpublic/%D0%A...RXZ-N_2013.pdf .Що ми се чини, че нещата нещо не стоят чак толкова добре с мощностите в студа.На 25-ицата по номинал от 3,6 при -10 остават 1,95, а при -15 остават 1,61 - т.е. около 45%.На 35-ицата от 5, при -15 и остават 2,23, а на 50-ицата - от 6,3 и остават 2,82.Остатъка мощност се движи около 44-45%.Не виждам в това отношение някакво преимущество пред топ моделите на МЕ.
Този пост е редактиран от edi1; 10-01-14 в 10:16.
Бре, много постове, много нещо.....Климатика не е мой ,за съжаление! Аз само монтирам хай-енд машини на паралии.Климатика/първия в България при налични само 3 бр. в офисите/ е монтиран в Пловдив, но от фирма от друг град на цена 3+++ лева с монтажа! "Атаро" искаха за старата уруру-сарара 35-ца 4200!!!!Айде, със здраве!
Ето още една скъпа машина! Тръбите са вкопани и обърнете внимание на "малките детайли" на тръбния път до другия край на терасата...ама, като се плаща се прави както трябва,нали!
- - - - - - - - - -
Този пост е редактиран от elite; 14-01-14 в 22:11.
Хубаво е станало с тези кафеви канали изобщо не си личи че тръби минават,такива Нексури и аз видях в една къща и кефа от гледката е мн.голям красиви са си.
бе той кефа трябва да е от работата и сметките..............
И аз така съм чувал.Ама хич не съм впечатлен от мощностите на новия модел.ДАЙКИН имат много здраве от мен.Ако сравните показателите на отопление от сервизното ръководство, ще видите, че стария модел превъзхожда доста новия при отрицателни температури.
В крайна сметка читав ли е този климатик или не? Някакви отзиви от ползватели?
Обмислям покупката му за хол с кухненски бокс 34 кв.м. стандартна височин, ново строителство с външна изолация около 9 кв.м. дограма и две външни стени, за сега без съседи под мен. Наличен е и неотоплен коридор от 14 кв.м. Помещението е апартамент в Младост - София. Изложение на по-дългата външна стена към Витоша. На скицата съм маркирал дете възможни места за монтаж срещу кухнята и над диваните, като за предпочитане е първият вариант. Допада ми, че може да вкарва свеж въздух и това че уж убива миризми. В нас не се пуши, но все пак в помещението ще се готви, разбира се без да очаквам чудеса. Вариант да се ползва отделен уред само за въздуха не е решение, но като цяло не държа безкрайно на тази екстра. Основно ще се ползва за отопление, което е основен приоритет при покупката и само в най-горещите дни за охлаждане. A9.jpg
Този пост е редактиран от tony34al; 15-04-14 в 10:14.
Ами аз гледах сервизното и таблиците, които самите производители ДАЙКИН дават в мрежата, ЕВРОВЕНТ не съм ги гледал.
София кв."Младост" и "свеж въздух отвън" ми се струват алогизми.
Би могло да бъде логично, ако е някой от кварталите до планината-Княжево, Симеоново, Драгалевци, Бистрица за другите не се сещам .
Там зимно време въздухът е свеж и пресен от дърветата.Там има смисъл да се вкарва въздух отвън.В другите "вътрешни" за град София квартали има "свежо изгорели бензинови газове..." и дим от комините.
За тези вътрешни квартали е по-добре плазма филтър да има климатика.