Свободно, почеши коня... Реших, че наричаш Sanyo "посредствена марка"...
Свободно, почеши коня... Реших, че наричаш Sanyo "посредствена марка"...
Няма, няма, не обижда Санчо, пий едно да ти олекне.
Хе хе , даже имам приятел, на който прякора му от ученическите години до сега е Саньо.
Почна се от едно видео......
Преди два дена настроих от сервизното меню дължината на тръбата за чист въздух. Навлажняването съм го задал на std поддържа ми от 47-52 процента влага в стаята в различните зони.(хола ми е 30 квадрата + коридори общо 47кв) преди много ме дразнеше звука от навлажняването и не бях го ползвал до сега (две години). След като настроих дължина на тръбата ~3 метра ( имаше от 3до 5 и там нагоре до 10 метра май) звука от вкарването на чист въздух осезаемо намаля и не ме дразни чак толкова. Също така когато докато навлажнява тоя звук не спира ... Може първия път и да работи цял ден и цяла вечер (зависи колко е сух въздуха), но когато достигне влажност от 50% се изключва и се включва само от време на време да я поддържа Лично аз съм много доволен спрямо мои приятели с Тошиби и Панасоници. Не съм видял лед никога по климатика само леко заскрежаване. Само да спомена, че живея в къща и 4-те ми страни са открити. На пролет смятам да заложа пак на същия само че 9ка и вече да си ми е "баня" навсякъде кой кфото иска да ми говори аз съм доволен потребител на сарарата и бих заложил пак на нея ! Цената е доста спекулирана. Момчетата преди две години, които ми го монтираха ми казаха, че не е трябвало да го поръчвам през фирмата, а през тях. Щели да ми го дадат на складова цена(с 800 лева надолу), а те щели да си вземели само 200лв за поставянето. Взех им личния номер и смятам да ги потърся този път тях
Изпратено от моят Redmi Note 2 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от avenger; 31-12-17 в 22:21.
Като притежател на доста климатици и повечето топ модели на различни марки мога да изкажа лично мнение.
Уруруто е много добър климатик и май единствения минус е цената ( може да се намери за що годе добри пари )
Митсубиши FH според мен е ТОП съотношение цена качество и екстри ( за спалня е перфектен)
Нокрия ( старата) перфектна спрямо цената си и какво топлене предлага и екстри
Тошиба Дайсекай 8 топли !! с това се изчерпва за мен този климатик не си струва парите ,екстри няма ( не работят) шумни клапи , шумни дефрости,шум от фреон .......с две думи не си давайте парите!!!!!
Снимки от монтажа.Както бях обещал.За довършване остана един кабелен канал отвън ,но ще е догодина
Обърнал ли си внимание, дали дренажния отвор в тавата е само един (този който се вижда от снимките)?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не бях обръщал внимание ,но да само един е и е малък.
Миналите дни имаше доста мъгла с температури около -1 градус.
Нокрията дефростваше често.
МИ ФХ дефростна веднъж ,разтече се като чешма ( само този дефрост съм хванал , бях на двора)
уруру нямаше и наченки за дефрост.Нито заскрежен топлообменик нито нищо. Малината е с огромни тела и трудно ще обледени.Това за 9 за 18 ка може и да е по-напъната.Единствено си капеше вода при нормална работа
Външното тяло наистина е доста масивно. Не знам, има ли потребители, които да са инали проблем със запушването на този отвор, при продължителни неблагоприятни условия?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не мисля че ще има проблем.Нокрията е с по-малко тяло и същия отвор.
Тя си е напъната доста и затова си дефроства по-често и подухва.Щом тя не замръзна миналата зима няма какво да говорим за другите
На Дайкин заради синьото покритие на топллобмениците много трудно заскрежават,ще го оцениш.За монтажа вътре е супер,вън като сложиш канал ще заспи,само трябваше да го свалите на нивото на Нокрията.Знам причината за да не може да се свали но щеше да има симетрия.уруру нямаше и наченки за дефрост.Нито заскрежен топлообменик нито нищо. Малината е с огромни тела и трудно ще обледени.
Весело посрещане на Н.Г.
Синьото покритие го описват като нанополимер през 2013 г. от панасоник. Помагало за по-бързо оттичане / отмиване на ламелите и ги пазило от корозия. Вече не синее при мен, сигурно от мръсотията
Весело посрещане на Новата година!
Не пишат по рекламните брошури, не е ясно. Пробвай с омметър.