Ще топли, просто са прекалено много парите за това, което дава машината.
Ще топли, просто са прекалено много парите за това, което дава машината.
Абе тук все едно е друг форум.По другите теми хората топлят 20кв(че и без изолация) с 12LMCA, пък то Урурото дали щяло да се справи.
[QUOTE=Rafailiev;853935]Като застудее ще дам отзив дали топли спалнята.
По сметки при -10 има загуби около3.4 киловата.
Ако топлоотдаването е вярно значи ще спя на студено!
Аз сложих този климатик ,защото е доста солиден и за 9 ка се развърта много .
Препоръката ми бе или този ( за да имам Дайкин и да видя как е ) или да си заложа на сигурно и да сложа FH.
Никои не каза ,че ще стоя на студено.
Времето ще покаже.
Друго изпитание за уруруто ще е ,че къщата се ползва от време на време .
Това значи ,че ще започва да топли от едни 10-15 градуса вътрешна и за 1-2 ще искам да дигне до 22-23.
Мисля ,че ще го зоря малко или много.
В същото положение са и Нокрията и FH ......те се справят.[/QUOTE
Както описвате нещата доста ще се натовари машината да стигне 23 гр., но смятам, че ще се получи. Аз полвам в едното помещение на офиса ми Уруру Сарара 9-ка /К2У/ и понякога в понеделник сутрин при ниска външна температура вътре е 8-9 гр. Като го стартирам със задание 22гр. след около 1 час работа температурата се е покачила на около 19-20гр. Мисля, че с нова машина нещата ще стават по-добре.
Аз също мисля че няма да имам никакъв проблем.
Даже и коридора си мисля ,че ще топли.
Тук колеги от форума казах ,че на -10-15 градуса много умирал.
Живи и здрави ще го видим Януари февруари
По сервизно, максимума на машината при вътрешна 23 и външна -10 е около 4kw (номинал 1.9kw). Ако наистина топлозагубите са 3.4kw, то теоритично машината би работила доста натоварена.
Sent from my iPhone using Tapatalk
25-цата струва 1599 евро в Холандия, което по 1,95 прави 3118 лева
Daikin Ururu Sarara FTXZ25N & RXZ25N set
ДДС е 21% и е включено в цената.
Предполагам, че го продават и с печалба
Как става 4000 лева в България не знам, ,но няма логика ако се погледне стандарта,доходите и покупателната способност.
Би трябвало и на 3000 лева да имат печалба...
Тук 25-ицата идва между 3900 е 4100.50-ицата гледам отива към 5000 лева.Цените определено са прекалено високи.
Тук уруру сарара се продава на 3000 лв. без монтаж. В Пловдив. За тези пари аз бих си взел xитачи RAS-XX_PSB
Хитачито не е лошо, но Дайкина определено е по добър.
Аз пък бих си взел Сан... пардон, Panasonic VE9NKE. Ма вкусове разни...
Човек не трябва да мисли как да харчи по-малко, а как да изкарва повече.
За мен Панасоник е от посредствените. Почти всичко което са постигнали се дължи на National, която придобиха преди Sanyo.
PS1: Oscon е най-бързия кондер на Sanyo за цифрови вериги от 90-те. В Европа навлезе след 2000-та.
PS2: Всеки непохарчен лев е пропусната полза. Кой колко изкарва - според потенциала му.
Спирам с отклоняването..