Off...
Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.4 ~ 8.1)
Консумирана електроенергия: 685 W (55 ~ 2000)
Темата е за конкретен модел на Daikin.
Off...
Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.4 ~ 8.1)
Консумирана електроенергия: 685 W (55 ~ 2000)
Темата е за конкретен модел на Daikin.
Сега погледнах на 25 цата дават 2.41 при -15 ,но Незнам това на номинал ли е ?
За съпоставка на Дайсекай 8 - 10 ка е 2.3 при -15
Фиджи ЛТ 9 ка 2.38 при -20
Митсубиши Електрик ФХ25 2.5 при -15
Новата Нокрия 9 ка 3.8 при -15
Старата нокрия 4.8 при -15.
кажете кой е на мах и кой на номинал.
Така погледнато според мен
Уруру и Дайсекай са на номинал.
Другите на максимал.
Спецовете да кажат.
Японския уруру S25TTRXS има 2.8 при -25 градуса
а параметрите му са 07-2.8-6.3 ......този според мен е на максимал
На ти сега дистанционно на английски..
Карай бе, щом ти е комфортно, другото не е от значение, само си чешем езиците, наздраве /нямам маймунка с чашка/.
Нито в Япония, нито в България някой ще тръгне да се интересува какво се случва с машините при -25°C, че даже и при -20°С. Дистанционното на английски за неяпонски говорящите си е голямо предимство пред онова, с пиктограмите
Така е Додо, но това което постига при -20 или при -25 е пряко показателно какво може при -15/-10. А дистанционните с пиктограми вече са лесни - има бързи бутони с цветове и картинки за доста функции, поне при високите класове.
25-цата отдава 1.6kw по номинал при -15. Евриопейското Уруру запазва около 45% от мощността си при тази температура, което не е кой знае колко впечатляващо. Все пак, със здраве да си ги ползвате!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Нито японските, нито европейските машини от висок клас са ефективни при -20°С и надолу. Отдават почни едно и също, защото са им еднакви изпарителите. Не се впрягайте.
Има какво да се вземе при -20. В К2У темата можем да ги нищим.
К2У темата не е подходяща за газове, нафта, дръва, въглища и рикия
Като застудее ще дам отзив дали топли спалнята.
По сметки при -10 има загуби около3.4 киловата.
Ако топлоотдаването е вярно значи ще спя на студено!
Аз сложих този климатик ,защото е доста солиден и за 9 ка се развърта много .
Препоръката ми бе или този ( за да имам Дайкин и да видя как е ) или да си заложа на сигурно и да сложа FH.
Никои не каза ,че ще стоя на студено.
Времето ще покаже.
Друго изпитание за уруруто ще е ,че къщата се ползва от време на време .
Това значи ,че ще започва да топли от едни 10-15 градуса вътрешна и за 1-2 ще искам да дигне до 22-23.
Мисля ,че ще го зоря малко или много.
В същото положение са и Нокрията и FH ......те се справят.
Рафаилиев дърпай пердета и завеси да влиза слънце, че голям зор ще видиш с отоплението.... В крайна сметка като сме били прости да си купим тази японска щайга - ще мръЗнем!
Този пост е редактиран от KI_YOOU; 29-12-17 в 00:16.
Рафаилиев, на студено няма да стоиш, но сигурно няма да работи, както вероятно си очаквал.
Тука май има някакво недоразумение. Погледнах го климатика, като спецификации и е отличен. А вие се чудите дали щял да стопли доколкото разбрах някаква спалня, което буди недоумение. Колко е голяма тази спалня че има чуденка?