не са три ,това е инверторен компресор и е "безстепенен" .. мощността се изменя в тези граници които си видял ,но са дадени 3 които илюстрират възможностите му
не са три ,това е инверторен компресор и е "безстепенен" .. мощността се изменя в тези граници които си видял ,но са дадени 3 които илюстрират възможностите му
Здарвей, @mhifjme
Щом ти е толкова важно заповядай: от ръководство http://www.daikintech.co.uk/Data/Uru...XZ-NV1B_SM.pdf на страница 195, която е равна на страница 210 от *.pdf фаила, в т.9 на въпросната страница е записано, как се изключва долната клапа на вътрешното тяло на климатика. А на предната страница е записано как се влиза в сервизнот меню.
Много благодаря,дано някой път и аз да съм ти полезен.
Здравейте. Имам Уруру Сарара Ftxz50 от 5г. Охлажда и отоплява хол от 60 кв заедно с една 12ка ftxs. Проблема ми е, че при охлаждане когато си достигне зададената температура започва да мирише на влага или оцет. Когато му задам 24 градуса да кажем и има 2 градуса разлика със стайната температура си работи перфектно. Преди 1г му правиха пълна профилактика със сваляне на вътрешно тяло и основно почистване. Нещо в настройките ли бъркам или има нужда от нова профилактика?
Или първата не е била много добра или трябва нова пълна профилактика с разглобяване изцяло и сериозно почистване. Има си и отделни теми по този въпрос с миризмите.
Доколкото знам, този модел е кошмар за цялостна профилактика, поради сложността му. Може и да са го изчистили "отгоре-отгоре".
Питата и турбината изглеждат много чисти. Вече взех да си мисля да не е дренажната тръба да събира вода?
Искам да попита и друго - изпадна ми едно външно тяло RTXZ25 с транспортен дефект (най вероятно е изпускано) чисто ново, тествано и работещо за 600 евро с доставката. Дали си заслужава?
Този пост е редактиран от stanislav24; 13-06-23 в 15:45.
Според мен си заслужава.
Външното тяло е RXZ25N - провери го.
Купуваш си вътрешното FTXZ25N - 2000-2100лв струва.
Защо не ти продават целия комплект?
Вътрешното го има за 1600 с ддс в url]
Този пост е редактиран от stanislav24; 16-06-23 в 09:36.
В режим “охлаждане” като мине в оф спира ли напълно турбината?
За да се отървеш от оцета, номера е да му поддържаш питата студена. Или намаляй градусите или му смъкни обдухването, да не може лесно да си достига температурата и да работи с развъртян компресор.
Когато започне да обдухва компресора на външното тяло почти не се чува да работи. Така става например в стаята ако е 27 градуса аз го правя на 25 и няма миризми. Но ми се струва че не е нормално за такъв висок клас климатик.
Висок клас е спрямо европейските каруци, щото няма с какво да се сравнява. На всичкото отгоре стават по-зле.
Сега не е много топло и за това предполагам го държиш на по-високи температури. За това се вмирисва. Няма начин. Спре ли да се охлажда питата - почва да се изпарява влагата и идва оцета.
Като стане жега трябва да ти изчезне проблема, понеже доста по-трудно ще си достига температурата спрямо сега, а и ще поддържа някаква работа на компресора, понеже вънка е жега. Има сензор за това.
Ни са плаши.![]()