Daikin S28TTRXS - струва 3150 лв.
Добре де абстрахирате се от цената, не тя е водеща, а кое е по-доброто? Старият европеец или новия японец? И двата уж са произведени в Японияу но на хартия новия модел е много по-икономичен , питането е дали е по-добър не само на хартия?
Изпратено от моят Redmi Note 2 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от avenger; 10-02-18 в 21:44.
Къде го виждаш да е много по-икономичен? По-нисък номинал ,по-висок КОП то си е закономерност. Европеецът е с много по-солиден хардуер според мен и с по-висока мощност, което не е никак за пренебрегване.
Този пост е редактиран от avenger; 10-02-18 в 21:45.
Тук май се сравняват различни неща. Сравнявате показателите на 35-ца с тези на 28-ца. Само да спомена, че освен некоректното сравнение на показателите на различни по размер машини има и други неща за сравняване.
И какво е това стар европеец, нов японец? Машините и за европейският и за японският пазар имат по-стари и по-нови модели.
На еднаква цена са ,сравнението си е съвсем коректно.Освен това японския модел няма 35-ца.
Този пост е редактиран от avenger; 10-02-18 в 21:46.
Може ли някой да ми обясни как ще отдава на номинал при -25°С единия?И вторият колко ще отдава при -25°С щом на -15°С е на 50% под номинал?
В Норвегия ли живееш ? Изобщо няма никакво значение кой колко ще отдава при -25°,но като цяло запазването на капацитет не е впечатляващо при европейския ( няма да се учудя при -20 да е по-зле от Хитачито ми дето има 3 кВ, което е над 50% ) за японския няма данни.
Този пост е редактиран от avenger; 10-02-18 в 21:47.
Наздраве, Алекси! Виж https://*********/hiperinvertoren-kl...tu-klas-a.html/ съжалявам не се получава линка за 35-цата, но цената е 4399 лв/ и тази цена. Почти еднакви са, нали?! Е, като няма същото дай да сравняваме каквото има.
Този пост е редактиран от SPSt; 10-02-18 в 21:22.
- 20, -25 най-добре да си запалиш духалка и по-евтино може да ти излезе , щото може я перка да счупи, я топлообменник да пукне, я кой знае кво друго... От климатика кирията не е в тея температури, далаверата е до към -7 после до -15 някои работят,нагоре и да бачкат ,файда няма по-добре духалка...И да лъхат нещо си ,едва ли ще е достатъчно да те стопли ,кой знае колко, особено ако си в къща...Вече ако е блок дето те топлят от всички страни, може...
Този пост е редактиран от avenger; 10-02-18 в 21:48.
Добре де, но и от 25тицата на Европейския пак отдава повече киловати и с по ниска средна консумация. Не е само при 35тица че викате че не е правилно сравнението
Изпратено от моят Redmi Note 2 с помощта на Tapatalk
microclim@, изказвате се напълно неподготвен.....
Е принципно съм неподготвен за конкретния модел, виноват, най вероятно си има нагреватели вън и така нататък... Но принципно никой купува климатик ,когато очаква средната температура да е -20 .На - 20 знам кво става , много вече плакаха...
Този пост е редактиран от microclim@; 10-02-18 в 21:44.
На -20 плачат тия с машини за 500-800 лв ,на Dodo любимите. Миналата зима Хитачито си държеше 24° в 27 квадрата с 1000 вата консумация при -18°.
Този пост е редактиран от avenger; 10-02-18 в 21:49.
Добре би било да кажете за какво помещение го искате .
В случая сравнявате Японска 9 ка и Европейска 12.
При пряко сравнение между дадения Японски и Европейски е добре да сравнявате 25 .
Скоро бях пред подобна дилема и избрах Европеиското уруру 9 ка.
Тогава не знаех толкова като хардуер как са ,но това че ДУ е на Японски наклони везните към Европееца.
След това се появи сравнение и разликите в хардуера са за Европееца.
троен топлообменик
около 400 грама фреон.
Япончето е с единичен.
Общо взето 9 ка европейско уруру е просто софтуерно ограничено .
Щом сте доволен от вашето уруру не виждам защо пак не заложите на сигУрното.
Евро Урутото, поне стария модел клиенти се оплакват от лош дефрост. Реално в студа топли, но доста често прави дефрост, което обезмисля нещата. Явно е както и другите им модели. За новия нямам такива оплаквания, но стария модел имаше проблем с лагерите и с дефроста. Мотора на стария модел в като на най-евтините им модели. За новия нямам никакви оплаквания, но нямам и кой знае колко сложени.