ydonev - вече и при мен има монтиран S40RTRXV. Първи впечатления: Климатика работи сравнително тихо на автоматичен вентилатор и до 2-рата степен. При следващите степени респективно шума се засилва и става дразнещ / така е и при Фуджицу Нокриа 18-ка европейка-сравнявам го с Нокриата, защото до момента този климатик работеше в това помещение/. Забелязвам,че е чувствителен при промяна на градусите и реагира бързо. За сега не мога да открия как се включва аспирацията- не виждам да има отделен бутон, предполагам,че може би ще става от някое подменю. Ако не те затруднява обясни как си активирал двупосочната вентилация. При интерес от твоя страна мога да ги изпратя превода на ръководството, което ми додоха, но аз лично не смятам,че е направен много добре. Тази сутрин при външна температура -7 и зададена температура 23 градуса машина консумираше 720-735 вт. при режим отопление. Сега, в 20,40 ч. при външна температура -5 гр., на автоматичен режим при задение 24 гр. показва моментна консумация 635-650вт. , после слезе на 520 вт. Може да се отбележи, че до тези градуси спазва заданието.