ще се замери като остане време че не ми е под ръка .. 25чка сложих 950 лв с монтаж на 30 км
![]()
ще се замери като остане време че не ми е под ръка .. 25чка сложих 950 лв с монтаж на 30 км
![]()
Този пост е редактиран от avenger; 21-06-16 в 22:32.
Единствения проблем, който забелязах на 50ката е, че зимата под 0та си размразява на 50мин.~1ч. задължително. Питата в това време е сухичка. Консумацията обаче не е никак лоша. За лятото тепърва ще се пробва.
мен DUNDURMA ме зариби по Дайкините ,много е доволен от марката и така![]()
Не се "плюе" казват се фактите.
Високият им клас може да е добър, но средния и ниския клас климатици ... не стават много за отопление особено когато задържи продъжително > от три дни под нулата денонощо и стените започнат да изстиват ...
Сега ако имаш двойна, тройна...многобройна топлоизолация тогава няма проблем с дайкин, НО преди това по-добре тошиба, фуджици, мицубиши "тежките" и други подобни ... дори някой китайци не правят дефрост на 50 минути ...
Как пък за 6-7 години този проблем не го решиха...???Ей така се "поломва" доброто име на една марка ...и като се даде на китайци в техен завод да слагат етикети на произведение от тях климатици на "Дайкин" ...
Нямам идея защо ги прави тея дефрости при положение, че наистина питата е напълно суха?! Ако оправят това по някакъв начин може би няма да има смисъл да се купува високия им клас от масовия потребител /а може би е с цел/. Най високата сметка от 50ката беше около 85лв. в месеца с 2 седмици минусова температура. Според мен не е много.
То Gree ли се произвежда в завода на Daikin в Китай или Daikin се произвежда в завода на Gree?
А поне един Японски инженер на Дайкин има ли по тая линия? По външната електроника ще проличи веднага, ама..
Явно няма, иначе щяха да размразяват като Гри-то![]()
Лошото, е че при Дайкин се плаща за лепенката и това намалява стойността на вложената технология
Sent from my LG-D855 using Tapatalk