Браво на машините отлична работа само така да те радват,аз ще проуча въпроса да си сменя само външното на подовия с RXL не ,че имам нужда ама друго си е да имаш най-доброто за зимата.
Браво на машините отлична работа само така да те радват,аз ще проуча въпроса да си сменя само външното на подовия с RXL не ,че имам нужда ама друго си е да имаш най-доброто за зимата.
В момента сме на хотел в Ловеч, където имат инсталиран Panasonik. Дефроства се на външна температура от 0С. Или не е преценен, спрямо квадратурата/кубатурата или си е просто Panasonic. Отделно се чува и виене от витлото във вътрешното тяло. За съжаление, не съм срещал читав Panasonic до момента. Затова и вкъщи съм със четири Daikin-a, които вече седма или по скоро осма година си работят без никакъв паразитен шум и без значение от външната температура. Настройвам на 22С и получавам 22С. Към момента, не е успял да ме грабне нито един от другите производители.
За характеристики, може и да се каже, че Daikin са по-скъпи от останалите в същият клас, но явно не е само до клас, а и до качество на материалите и сглобката.
Чакай сега ако говориш за 4 бр такива от подписа ти - общото с европейските е само надписа ..
И то в гр.Поморие. Да дойде при нас на -20 и ще има все някой друг "паразитен шум".
Май се опитвате на бялото да кажете черно.Вярно температурите не са като Северна България,но голямата влага не е за пренебрегване.
Е не, ама да сравняваш японски Дайкин с европейски Панасоник, незнайно какъв клас, си е меко казано некоректно, Да го сравнява с мойта 281UDR e по така....
emil vasilev, би ли качил снимки на външните тела RXL__M3 отдолу. Интересен ми е профила на тавата? Също ако мога да попитам от къде са взети, защото двама от вносителите ги нямат на склад, не са и имали. Поръчка също не може да се направи, което е доста странно. Ако нещо само го хвалим в каталога е умряла работа.
Този пост е редактиран от Mega; 28-01-16 в 18:36.
Малко трудно ще бъде да го снимам, защото телефона ми няма камера. Но ще потърся в скоро време добър фотоапарат, за да го снимам отдолу. Внесени са от варненския вносител. Първия ,като го поръчах ми обещаха да го получа най-късно до 1 месец, а го получих на 40-тия ден. За втория обещаха, че ще го доставят не по-рано от 1 месец, а го получих на 10-ия ден. Явно и те нямат складови наличности, но изпълняват заявки и ги имат впредвид при вноса. Нецата твърди ,че АТАРО ги имат на склад в Пловдив. Аз останах с впечатление,че пловдивския и варненския са най-големите вносители. Имат представителства и дистрибутори в цялата страна.
Има ги и в ценовата листа на daikin.bg, за разлика от Siesta.Там има и списък с дилъри, които трябва да продават според тази ценова листа.
Атаро ги нямат, не са имали, няма и да имат май. Дори за поръчка не се наемат. Това в офиса в София. Беше ми интересно да ги видя на живо. Реално има реклама, няма машини. Едно време така Sanyo "развиваха" бурен бизнес. Плащаш машината и след 4-5 месеца я чакай.![]()
Каква сума ти изискват като капаро за поръчката на тази машина?
Не съм ходил в централния офис на MMC, във Варна да видя дали има изложени мостри. Но ти казах за колко време изпълняват заявка,не става въпрос за 4-5 месеца.
- - - - - - - - - -
Ако не го направиш директно, а чрез някой техен доверен дистрибутор, не плащаш цялата сума , а капаро по споразумение(50-100 лв).