Всички Дайкини имат такъв "производствен дефект" и още подобни които не се виждат , благодарение на тия "дефекти" климатиците им нямат почти ( да не кажа никакви ) паразитни шумове .
Доста силен шум от фреона се чува когато климатика слезе на минимум около 170-200W.
Също така всеки път когато излиза в off.Тръбен път около 3м. Има ли някакво решение на проблема различно от ОЛХ? FTXC35C
Аз също мога да подвърдя за шум при оф но нее всеки път даже рядко, но и тръбния път е много къс под 2 метра при работа чак на 150 вата се чува фреон на повече не. Вакуумиран ли е добре
Ами вакуумиран е. Мисля че е добре.Бях чул че при намаляване на фреона се получава подобно бълбукане.
Бълбукане при малко натоварване и режим отопление съм чувал от външното тяло, някъде бях качвал клип. Не виждам логика да бълбука вътрешното.
напротив среща се много често това постоянно шушнене при работа на минимум и относително къс тръбен път
nikolas , моята 25 ца с 3,5-4 метра тръбен път и има съвсем тихо шумолене което се чува от 50-60 см . за около 10 сек . само при започване на дефрост , иначе не се чува абсолютно нищо . По сервизно тръбния път е мин. 3 метра , може да има също и пречупена тръба при монтажа за да има такива силни шумове .
Този пост е редактиран от gerhar; 22-10-21 в 13:17.
Ако е от пречупена тръба не трябва ли да се чува и при по-високи обороти на компресора?
ако е пречупена тръба изобщо няма да топли климатика
Този пост е редактиран от nikolas; 22-10-21 в 16:06.
има някви звуци от фреон ,в рамките на допустимото според мен ,за тия пари е ок машината