Страница 15 от 29 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 435
Like Tree246Одобрявам

Daikin FTXC SENSIRA - въпроси, коментари, проблеми

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    София

Отговор: Въпроси за Daikin FTXC SENSIRA

На клипа не се чува добре. На живо е много силно изразен шума. Ще пробвам да кача нов клип.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    София

Тук мисля че се чува по-добре. http://cloud.tapatalk.com/s/6172b9a7...022_113823.mp4

Изпратено от моят VOG-L29 с помощта на Tapatalk

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това което чувам аз е 10тина секунди шум от фреон ,после утихва .. нормално поведение

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    София

[QUOTE=Alexi;1017854]това което чувам аз е 10тина секунди шум от фреон ,после утихва .. нормално поведение[/QUOTE

Избрах Daikin защото ще работи в спалня. Знам че са едни от най-тихите машини на пазара. Знам също че за тези пари не може да се очаква кой знае какво. Също знам че външното тяло е 26кг и не очквах икономична машина. Но не очаквах бранда да направи компромис с тихата и спокойна работа на своите машини! Мисля че гризнах дървото с този климатик.
    Alexi одобрява това.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец
    [QUOTE=nikolas;1017870]
    Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    това което чувам аз е 10тина секунди шум от фреон ,после утихва .. нормално поведение[/QUOTE

Избрах Daikin защото ще работи в спалня. Знам че са едни от най-тихите машини на пазара. Знам също че за тези пари не може да се очаква кой знае какво. Също знам че външното тяло е 26кг и не очквах икономична машина. Но не очаквах бранда да направи компромис с тихата и спокойна работа на своите машини! Мисля че гризнах дървото с този климатик.
    В къщи имам климатик Fujitsu който при ОН/ОФ и при дефрост шуми много силно и много ме дразни но е в хола ми, ако беше в спалнята ми нямаше да го издържа, в къщата на жена ми същия модел климатик на Fujitsu работи без да издава никакви шумове от движението на фреона. И двата климатика са с много къс тръбен път и двата са вакумирани. Единствената разлика между двата климатика е, че са слагани от различни екипи монтажници.Така след монтажа на моя климатик като го чух как фреона му силно ври и шуми разбрах, че има значение КОЙ ти монтира климатика и съжалих, че не взех моя климатик от фирмата която монтира климатика в къщата на жена ми. Добре е за монтаж на климатик да се избера препоръчан майстор или фирма, отколкото да се избере най-евтината оферта и после да станете поредния колега във форума който се оплаква от работата на климатика си.
    Този пост е редактиран от GLARYS; 22-10-21 в 20:03.
    nikolas и tront харесват това.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2012

На какво разтояние от машината се чува ?

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от gerhar Виж публикацията
    На какво разтояние от машината се чува ?
    Стаята е спалня 15кв. Нощно време се чува доста силно в цялата стая. Имам 3 Митцубишита от нисък и среден клас. Такъв шум от фреона се чува само при дефрост и никога по време на работа.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2012

Определено има проблем или в машината или в монтажа . Дайкинчето наистина е незабележима машина. Викай сервиза .

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тия шумове са описани в инструкцията за експлоатация ,чел ли си я ? и да ги викнеш ще те отсвирят .. при Фуджицу пък изобщо не е до монтаж ,всяко Фуджицу му кипи така фреона без изключение
    corsairman01 и tront харесват това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Когато ми монтираха климатиците, тръбния път можеше да бъде по 1-1,5 м и питам монтажниците какви са тия гевреци дето ги свиват.Викат ми "Аааа не, по малко от два метра и половина тръбен път не правим, за да не ни викаш после"След това прочетох в инструкцията за монтаж минимум 3 метра
    Alexi одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от gerhar Виж публикацията
    Определено има проблем или в машината или в монтажа . Дайкинчето наистина е незабележима машина. Викай сервиза .
    Като чета назад в темата и при други колеги е имало същия проблем. Така че явно машината си е направена така. Все пак ако всичко е както трябва никой няма да даде още 1000 лв за машина от по-висок клас.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Може и по-малко пари да се дадат за машини бе клокочене и шум, но си требе голямо проучване, щото тука се тачат минимуми и утвърдени марки

16. Member
    Тук е от
    Dec 2012

Alеxi , чел съм инструкциите , ама по-важно е тия дето ги монтират да са ги чели . С Дайкина идва и инструкция за монтаж и там има много интересни неща относно монтажа . За тръбния път пише мин. дължина 3 метра за да се избегне шум и вибрации от работата на външното тяло .Мах. тръбен път без допълване 7,5 метра , значи номинал 4-4,5 метра . При мен е 4 метра и няма проблеми . Та в инструкцията пише още е че механичен шум и вибрации може да възникнат в зависимост от начина на монтажа . В инструкцията за експлоатация на Даикин не пише нищо за никакви шумове .Виж в инструкцията на MHI-то на Панасаника на ЛМСА пише . Ако Николас прочете инструкцията за монтаж сигурно ще има за какво да ги извика . Даже пишат че над 2000 метра надморска височина е забранено да се монтира , общо 17 стр. инструкции .

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    тия шумове са описани в инструкцията за експлоатация ,чел ли си я ? и да ги викнеш ще те отсвирят .. при Фуджицу пък изобщо не е до монтаж ,всяко Фуджицу му кипи така фреона без изключение
    Абсолютни глупости на база никакъв опит. Ела да ти покажа фиджитсу със 7.5м. тръбен път ... монтирано си е от мен. Преди това беше с 3м. и шумеше фреона. Сега вдигаш ръка за да разбереш дали работи.
    На фиджитсу кусурите са му други ...

Ниския клас фабрично няма заглушители и затова е добре да се пусне малко по-дълъг тръбен път.

По. Коментара ми не е за машината от темата .

Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
    Този пост е редактиран от Mig82; 24-10-21 в 15:43.

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    София

Може и аз да пробвам с по-дълъг тръбен път. Да видим какво ще стане. Дано да утихне Дайкинчето. А няма ли външни заглушители, които да се монтират на тръбния път?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 29 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTXM25R Perfera - въпроси, коментари, проблеми
    От pavkata88 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 494
    Последно: 12-07-24, 20:16
  2. Проблем с Daikin Sensira
    От Norek1 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 33
    Последно: 15-11-23, 09:58
  3. Отговори: 8
    Последно: 03-02-22, 23:45
  4. Покупка на климатик DAIKIN FTXC25B SENSIRA.
    От krasi80 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 0
    Последно: 21-04-21, 15:26
  5. Проблеми с новините, триене на коментари и др...
    От kod във форум Коментирай новина
    Отговори: 5
    Последно: 16-06-03, 12:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе