Щом външното не работи, значи е изключил. Турбината просто върти въздуха в стаята, като вентилатор.
Щом външното не работи, значи е изключил. Турбината просто върти въздуха в стаята, като вентилатор.
Без да се заяждам, защо смяташ, че щом при Дженерала е така, значи е по-добре? В режим охлаждане, по вътрешния топлообменник се отделя вода, сиреч мокри се. При застояване на тази вода, се образуват всякакви микроорганизми, плесени и т.н. В случай, че климатика изключи и турбината продължава да се върти, това води до обдухване и изсушаване на топлообменника, съответно до намаляване на въпросните микроорганизми и по-чист топлообменник. Неслучайно някои климатици имат режим "самопочистване", който представлява работа на турбината за известно време, след изключване на климатика, работил в режим охлаждане. При спрял компресор, въртенето на турбината не води до допълнително охлаждане на помещението. Просто превърта въздуха в стаята.
На дженерала първата ми работа беше да го настроя от сервизното да продължава да духа вентилатора в режим на охлаждане.
Ако имаше възможност FTXF35C да не спира турбината щеше да е първото нещо, което щях да направя. Защото сега се налага да я чистя тази турбина от плесен по средата на сезона. Голяма глупост е спирането на турбината в охлаждане. Прерових сервизното, не открих такава опция.
Не го спирам. Проблема е че в това не съвсем горещо време дори работейки на 85-90W достига заданието и спира. Топлообменника е чист, обаче турбината... Относно миризма, няма такава. Но се налага почистване защото като се наслои и натрупа намалява въздушния поток.
espace, виж това дали ще ти свърши работа :
https://www.manualslib.com/manual/21...age=167#manual
ccankov73 благодаря. Имам го този service manual но явно не отговаря точно за модела. Стигам до 3 точка и там няма SU за избор. Имам доста други опции, но като не знам кое за какво е не смея да бутам.
Отделно е странно информационното поле, където пише " тъй като това устроиство няма инсталирано дист. управление купете ARC480A1 отделно за да изпълните процедурата". И върха е че въпросното ARC480A1 дори няма MODE бутон, как се очаква да се изпълни долната процедура с него за мен е необяснимо.
Този пост е редактиран от espace; 01-07-23 в 20:14.
Преди 7-8 години имаше пак разговор кой как си ползва климатиците за да се охлажда . Тогава Mega каза че с неговите се охлажда в режим обезвлажняване . Пробвах и от тогава не ползвам друг режим за охлаждане . Комфорта е на друго ниво , няма и вмирисване .
Консумацията е с 10-15 % по-голяма , но комфорта е много по-добър , 5-6 лв. плюс мен ме устройват .