Виж страници от PDF-a 70 и 71.
Искам да споделя как работи моята СЕНСИРА в режим обезвлажняване в южно помещение 40 куб. На авто вентилатор включва само 1 ва степен и като темперира минава на обдухване (следене). При външна 31-32 гр. и зададена 28 гр вътрешна започва да работи с около 500 Вт . , колко повече се доближава до зададената тем. намалява и консумацията , минимума около тази външна 32+ гр е 180-160 Вт. , при 27-28 гр. външна минимума пада на 140-130 Вт. При зададена 28гр. пддържа 27 гр. , като охлажда с 15-16 гр. на струята . Като си темперира вентилатора минава на скорост на "следене" която е абсолютно безшумна и се усеща като слаб полъх на макс. 1,5 м. срещу нея , на скорост на вентилатора "следене" компресора не спира да работи , като работи на минимума 180-130 Вт . При моите условия при вентилатор на "следене" и не спиращ компресор си поддържа зададените градуси и е страшно комфортно , на практика все едно климатика е изключен а в стаята е 27гр.,
как регулираш темп при обезвлажняване?
Или колкот направи толкова
От копчето за регулиране на температурата . Колко му зададеш това поддържа , при мен поддържа с един градус по-малко .
отново , не разбирам.
при мен в режим драй няма темп контрол. първо избираш темпвратурата и тогава сменяш режима или как. Аз вярно че ползвам приложението. , на дистанционното може да има възможност или как?
Както и да включа режима на дистанционното се показват градуси които се променят от бутона , аз не ползвам приложения .
И на моята сенсира на dry режим нямам опция да си играя с градусите. Въобще не се появяват на екрана на дистанционното точно както при колегата в по-горният пост.
Ей това ми пише и в ръководството за употреба.Screenshot_2023-08-12-21-05-10-802_com.artifex.mupdf.viewer.app.jpg
В моето ръководство пише същото в тази таблица, но градуси на дистанционното има и се регулират от 18 до 32 гр. . Климатика е FTXC25B 2020 г. , интересно е и други колеги да пишат как е при тях , защото при мен всичките ми климатици , а са от различни марки , на DRY си регулират градусите , даже и Мидеата MSV 2008г. . Имам един конвенционален Даикин от 2001 г . който работи така както вие казвате , на DRY на дисплея няма нищо и си прави някакви безполезни неща .
Моят убисник няма градуси, в режим обезвлажняване.
Моят точен модел е FTXC35CV1B да не би оттам да идва разликата ?
Явно да, аз съм с перфери като колегата , обаче стенни и в режим драй си суши доволно обаче си става студено, от към икономия е все тая , единия ми е в малка стая и монтажа не го домислих, направиха си го спярямо това каде се отваря прозореца, съответно и аз не вложих мисъл и сега ми е срещу спалнята, има момемти в които просто няма друг вариант освен драй.Според мен дебита е по-малък от на нощен режим и се спи добре , но няма опция да го лимитираш кога да спре, ако имаше това щеше да е перфектният ношен режим.
Но определено в драй точат много вода машините. За това и питах как си гласите градусите, явно и този режим са успяли софтуерно да осакатят.
- - - - - - - - - -
Благодаря , и аз мисля че така беше, но диатанционното го вадя само като дойде време за префилактика. Не съм фен на режима с окото, всичко друго приложението има.
- - - - - - - - - -
Благодаря , и аз мисля че така беше .
Този пост е редактиран от gerhar; 13-08-23 в 14:22.
Сега погледнах и моите - Емура, Нексура и стандартен подов - няма регулиране на градуси при обезвлажняване.
Тъй ама MHIто 63ка и Фуджитата имат…, хм.
В интерес на истината режима не го ползвам, нямам нужда.На охлаждане намалят достатъчно влажността.
Здравейте,
Някой има ли впечатления от последния модел - FTXC-D
Какво е променено в него и като цяло подобрение ли е спрямо по-старите B и C модели. Поздрави!