Щом климатици за една торба пари идват дефектни по дефолт не са добре нещата. Явно все по-зле ще става занапред.
Такива дефекти не са необичайни. Затова идват с гаранция. Не виждам къде е драмата.
Според мен са доста необичайни като погледнем назад в годините различни марки и модели ,и не говори добре за производителя ,модела явно не е тестван обстойно преди да се пусне на пазара .
Предния модел пак имаше проблеми с платка ,и дефростваше през 20 мин .. та за Дайкин явно е обичайно ,но за други марки не мисля че е практика да се сменят платки на нови модели .
....на някои даже платка на снимка няма да ти покажат...![]()
Този пост е редактиран от Mega; 05-12-21 в 15:47.
Здравейте Колеги,
Преди около месец и аз си взех след дълго мислене една 35-ца. Стаята, която отоплявам е 27 кв .м, южна с добра дървена дограма. Нежен климатик с плавно развъртане. Сравнително тих и не знам колко ще е икономичен.
Но ще пиша по темата, която сте отворили. Забелязах, че когато съм го включил през интернет с приложението или гласово с Гугъл и след това направя някаква промяна с дистанционното се изключва. Все едно съм му натиснал бутона за изключване.
Ако си го включа с дистанционното и след това работя само с него няма проблеми.
Някой забелязал ли е нещо такова? Дали проблема няма да се окаже подобен на вашите?
И това приложение по никакъв начин не е синхронизирано с дистанционното. т.е. Работил си с дистанционното и оставаш климатика с някакви настройки различни от тези, които са в приложението. Ако след време го включиш от приложението той ще тръгне с други настройки, а не с тези. Не знам как е при другите климатици.
Донякъде съжалявам, че не взех ME LN серията. Там пък кой знае каква щеше да е изненадата.
Ако дистанционното показва на дисплея, че климатика е изключен ( няма ON, при твоят модел може да е по друг начин) , климатика работи защото е пуснат от нета. И решиш да повишиш с 1° температурата и натиснеш стрелката нагоре на дистанционното, климатика ще се угаси.
За разлика от ТВ-та при климатика натискането на който и да е бутон на ДУ се излъчва цялата информация - температури, вентилатор, положение на клапите и т.н.
Благодаря много за бързия отговор. И аз си мислех нещо подобно, но нямам достатъчно опит в това отношение.
В такъв случай според мен трябва да включа дистанционното като го прикрия, за да не излъчва и след това да го използвам. Така ли е?
Тук възниква следващия въпрос: Ако съм го включил през интернет с едни настройки, включвам дистанционното с прикриване на светодиода и променям някакъв параметър.Но дистанционното е било с други настройки, различни от приложението. Тогава също ли ще промени всичко или само този параметър, който променям.
Разбира се , че ще направя опит, но ако може да отговорите. Предполагам ще е полезно за всички.
Този пост е редактиран от dimovdid; 17-11-21 в 20:31.
С ръка отпред гласиш каквото си решил, градус на долу от желаното, махаш ръката и натискаш градус нагоре. Поне аз така правя.
Като бутнеш нещо от дистанционното се променят всички параметри така както са на екрана му.
Т.е. дистанционното изпраща цялата информация, а не само за натиснатия бутон.
Благодаря! Беше полезно.