Дайкин пак ще вдигат цените. За сплитовете с 4%. Също ще има и козметични промени, съответно и нови буквички по абревиатурата. Прежалили са се да сложат WIFi на комфората щото нали е много евтина.
Дайкин пак ще вдигат цените. За сплитовете с 4%. Също ще има и козметични промени, съответно и нови буквички по абревиатурата. Прежалили са се да сложат WIFi на комфората щото нали е много евтина.
Този пост е редактиран от bobivg; 01-02-23 в 08:06.
Като купувах перферата, беше на промо, ми излезе по ефтино от комфора на редовна цена, Като цялоза 2022 този модел не мога да му разбера смисъла .
Относно прословутия дефрост около и под нулата.
Външна от -4 до +1,5 влажност 65%
Настроен на 22 при отворена врата.
Ясно се вижда, че дефростите са контролни през 4 часа. само към 14:00 се е напънал нещо.
За същото време МХИ тата имат по 8 дефроста и двата. Между един и два часа дефрост. Мода да кача графики в съответната тема ако има желаещи.
Това ме радва. Благодаря за споделената информация.
Факт е обаче, че се наблюдават и по-чести на дефрости при по влажно време, но със сигурност не са през 40 мин. 1.5 , 2, 2.5 часа нещо от този род
Тогава обаче въпреки наглед сухата пита си изтича доста вода. Не знам дали не заскрежава първо вътрешната половина на топлообменника (въпреки,че няма логика в това) и не използва някой от ОФФовете за да я разтопи.
Сега при колегите с през 40 мин. дефрост не е изключено да има някакъв проблем.
Мой приятел, бивш притежател на модела, споделя същото. Казва: "все едно има сензор за влажност на външното тяло и прави сухи дефрости при висока влажност около 0-та".
Здраве да е, ако е така, както казваш, не би трябвало да е фрапиращо.
Този пост е редактиран от rosswen; 06-02-23 в 22:42.
И аз си мислех за сензора за дъжд ама много щяхте да ми се смеете.
Установих, че при по-високо задание дефроства по-рядко, 25 градуса и не можах да хвана дефрост за.интервала от 3 часа.(после съм задпал) Днес опеделено вече не са почасови, но първите дни като се закрепи около 1 градус си бяха на кръгал час.
Иначе при текущите температури навън топлят здраво машинките.С разход от 400вата при 22 и 600вата при 25.
Не че нещо, ама имам спомени за по-предходните модели на Дайкин, може би от преди 10г, някой беше намерил по-подробно дефрост алгоритъма. Там беше описано, че при по-високи обороти на компресора (по-високо натоварване) разликата между температурата на ТО и външната трябва да е по-голяма, че да влезе в дефрост.
Ай сиктир! Сега и Дайкина ще трябва да го държа на 25гр. като ZMX, за да не прави излишни дефрости.
Това беше в кръга на шегата, дано на задание 23гр не ги блъска много начесто. С Тошибата вярвате, не вярвате, за цялата зима през нощта ми е направил точно 3 дефроста. А нощи, с температури около 0-та и висока влажност покрай р. Дунав, бол.
Общо взето, каквито са такива, ще си ги гледаме.
А лично съм доволен, предвид че вкъщи работят нонстоп 3 клими и 4тия по 6 7 часа, не мога да се оплача от към икономия на ток,
Трябва да закача към електромера есна духалка събота или неделя и да я видя подържаики 22 23 градуса колко ток ще глътне, но едва ли ще е по малко от клима за денонощие.
А от към комфорт не мога да се оплача, дори на фиксирана втора степен няма осезаеми въздушни течения в спалните, така че си бачкат екстра.
Ако спрете да им търсите кусури, ще сте още по-доволни .
За мен важното е, да не ме буди или пречи, докато спя. Дори и да прави дефрости, ако не ме будят и не ги чувам, не ми дреме изобщо. Хевито в детската има доста шумен дефрост и ме е будил неведнъж. Тошибата дефроства само по празниците (супер рядко), но пък он/офф не й е от най-безшумните, дървено е управлението на турбината. Но съм й хванал спатиите и си я настройвам така, че да се спогаждаме и да не пречи.
Живи и здрави да сме, знам че ще остана доволен, просто си коментираме тук.
На 1 час са си доста чести дефрости мен лично биха ме дразнили,поне е добре че е само около 0-1 градуса. за детската мислех да го вземам, но май ще отложа за сега, и да сменя едното Хитачи базов модел на 8 години, на който външното му тяло е шумно. Общо взето няма идеален климатик за мен.Дайкина ако дефростваше при нужда само щеше да е много добре.
Този пост е редактиран от mystikalrs; 07-02-23 в 10:22.
На мен 24-25 ми е прекалено топло.
Дано се застои студа и ще му бая на 23 дали ще девроства почасово. За съжаление нямам такава играчка с която да мога графично да ги следя, загледал сум се по тези Шелита 16А ама не ми се иска още един източник на WiFi вкъщи ,че много станаха и определено си пречат.
И на мен около 23гр. ми е тавана за спалня. Най-добре ми е горе-долу на рези градуси. Ще съм благодарен, ако споделиш как е положението при 23гр. задание.
При 23 прави контролен дефрост точно на 4 часа.
За 21 Мисля че си ги бичи почасово, за 22 ще видим.