Страница 19 от 33 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 495
Like Tree309Одобрявам

Daikin FTXM25R Perfera - въпроси, коментари, проблеми

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Отговор: Въпроси за FTXM25R Perfera

Ако е сухо времето при мен са през 4 часа. Както беше казал на РОСС приятеля като че ли има датчик за влажност.
    Имал съм дефрости и на 1,5 часа но такива по на 40-50 минути никога. Чак се учудвам на хората които се оплакват от чести дефрости. Явно имат някакъв проблем.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2017

Да нещо такова, на около 4 часа, понякога под нулата, като го напънеш прави по един и се наема. От септември не съм го спирал, тук във форума колеги говорят на по 30-40 мин дефрости, шумни външни тела, несполучлива R серия на Перфера, платки. Почити бях се отказал, понякога си мисля, че тези, които ще си купуват климатици въобще да не се доближават до такива групи и форууми....

4. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Според заданието е дръж го на 21 и гледай как си ги пере през час.
    От 23 нагоре са на 4 часа (обикновенно ако не е влажно и мъгливо).при мен и 3те машини се държат напълно еднакво , така че не смятам че е дефект или нещо.
    В къщата на село имаме Ftxm35N и поведението и консуюацията са сходни (на 50 метра от него е брега на реката).
    Относно шумните външни тела един колега беше качил 2 машини които са му инсталирали и определено беше страшно. При мен няма ядове, единствено решетката на гърба на единия климатик беше почнала да резонира та я побутнах малко и се оправи.

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2019

При мен през най-студения ден тази година ги беше запукал през 40мин. като е нагласен на 26 градуса - Perfera 9ка. Спираме го когато ще се спи а другия от графиката - MHI Diamond 9ка си работи 24/7 нагласен на 27 градуса. Външните им тела са едно под друго.
    Температурната аномалия на графиката от 09 до 12 е поради директната слънчева светлина върху датчика. Според метео станцията на НИМХ най-ниската температура в града е била -11.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Alexi и rosswen харесват това.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Е диаманта е друга бира, външното тяло е с 10 кила отгоре(но и цената е 25 30% нагоре), да не говорим, че тоя алгоритъм с дефростите си е очевидно характерен за дайкин , в търсенеята си из нета съм попадал и на термопомпите им, явно така си е преценил производителя че трябва.
    26 градуда е множко,при това задание може да си и трябва на машината размразяване, особенно ако е в по големичка квадратура (20кв и нагоре).

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Въпроси за FTXM25R Perfera

При Дайкина тия дефрости не идват основно от това, че е със слаб хардуер. Даже си е доста приличен хардуера. Имах МЕ с кекав компресор и едноредов ТО и дори при висока влажност, с температури около 0, не побелява толкова бързо. За 13-14м2 спалня не ти трябва кой знае колко, предостатъчно фреон има. На Дайкина хардуера е по-сериозен, нищо не му пречи да си работи 2-3ч при висока влажност и -1, например, докато побелее хубаво и тогава да дефростне. Нещо са се презастраховали, според мен алгоритъма им за дефрост, около 0-та просто е зададен да размразява при по-малка температурна разлика между ТО и външната.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Въпроси за FTXM25R Perfera

Аз като гледам графиката работи натоварен дайкина, отделно че се спира и пуска постоянно и гони голяма температура. Силата определено нему е това а да работи като хипер инвертор
    hegys одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Отговор: Re: Въпроси за FTXM25R Perfera

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    Аз като гледам графиката работи натоварен дайкина, отделно че се спира и пуска постоянно и гони голяма температура. Силата определено нему е това а да работи като хипер инвертор
    В случая е така, заради голямото задание. Коментарът ми по-скоро беше към случаите, монтиран в малка стая, работещ при нормално задание 21-23гр.

11. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Машината е добра, има прилични показатели и прилична изработка. Ако се вземе за прилични пари си заслужава.
    Само времето ще покаже колко е издръжлива N ката ни е от 2018та и не е мръднала.
    Иначе дали е в 15 или в 22 кв при мен не се наблюдава някаква разлика при 35цата, нито по чест он оф, нито разреждане или сгъстяване на дефростите спорет атмосферните условия. Така са си направени явно.

12. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Е този у нас явно прави изключение от масата. Има тук един колега с такова МХИ
    На 26 никога не съм го държал (не бих издаянил на такава температура) и не знам там как ще е, но със сигурност под 23 нямам дефрости на час.
    От как съм го купил задание 23 много рядко е виждал.
    Над нулата го държа на 20 за да ми прави в стаята 22. Под нулата 21, 22 зависи от условията. гледам да не надхвърля 22 стайна за да мога да спя. Качвал съм и много графики. Смея да твърдя, че това е климатика ми с най редки дефрости.
    И все пак напомням, че моя е N а не R.

13. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Може да има нещо вярно в това за N ката.Иначе и аз предпочитам 21.5, за съжаление под 0 та 23 ако не искам деврости на кръгъл час.
    Пробвах един ден на 25 и за мен е нетърпимо.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Според мен, разликата между N и R е козметична. Аз най-вероятно ще го държа на 23гр. До сега винаги съм си поддържал толкова в спалнята и детската. До седмица, живот и здраве, ще е монтиран. Дано извадя и аз късмет с по-редки дефрости. Вярно, подовата версия е, но външните тела са същите.

16. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Те не са чуват особенно с подовата версия ако не ти е до главата едва ли ще ги хванеш ако не ги търсиш.
    Ще се радвам ако споделиш как е положението.

17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от Deliivanov Виж публикацията
    Те не са чуват особенно с подовата версия ако не ти е до главата едва ли ще ги хванеш ако не ги търсиш.
    Ще се радвам ако споделиш как е положението.
    Няма да ми е до главата, по-далечко ще е. Ще споделям. Мигат ли лампи, местят ли се клапи при дефрост?

18. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    ….. Аз най-вероятно ще го държа на 23гр...
    С подовите аз държа 1С под това, което беше със стенните.И пак е по-комфортно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 33 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin Perfera много шуми
    От pavlin_s във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-01-24, 20:06
  2. Проблем с DAIKIN PERFERA FTXM25R
    От cveteca във форум Климатици Daikin
    Отговори: 80
    Последно: 23-11-23, 10:51
  3. Дилема между Daikin FTXM25R Perfera и Mitsubishi Electric MSZ-LN25VGW
    От pavkata88 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 4
    Последно: 14-02-22, 07:04
  4. Daikin Perfera
    От kod във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 31-10-21, 12:55
  5. Мнения за Daikin FTXM25N Perfera
    От Tsen във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 18-01-21, 20:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе