Трябва да съберем кеш за едно шели и хомеасисстант и да се пращат за по седмица.
Хората са идиоти има всякакви модели - като избере нещо и винаги е най-доброто. За това темите за дайкин и тошиба, е и стар-лайт са от дългите.
Трябва да съберем кеш за едно шели и хомеасисстант и да се пращат за по седмица.
Хората са идиоти има всякакви модели - като избере нещо и винаги е най-доброто. За това темите за дайкин и тошиба, е и стар-лайт са от дългите.
Перферата на ауто се справя добре , дали е шумна е въпрос на възприятие. като че ли и по тихи машини има, дали ще се ползва на авто или нощен режим за мен няма кой знае каква разлика щото вента си наваксва заданието инсимсе засилва колкото трябва. Понеже имам роднини, също изцяло с дайкин,любители на нощният режим забелязвам че машиниъе им са все на 25 26 градуса. защото денонощно ги държат в този режим и все им е студено на 23, Защо е така , незнам .
Имаше нагоре коюемтари за 9ки на по 3К . Определено не си заслужава за тая сума, едва ли има клима която да си ги заслужава( лично мое мнение), все пак колкото и да е икономичен разликата от 1000лв . няма да я спести за експлоатационният си период.По скоро според мен идеята на по скъпа машина се крие в уж по качествената изработка и съответно по дългата експлоатация. Все пак повечето топлещи се на клими се опитват да спестят някой лев от ток.
Иначе конвектори бол.
Споко, тя и тая е оплюта.Идеята на по-скъпата машина е комфорта, стига с това избиване.
Избива се Щилката дето е да си “береш” сам дървата .
А за 3К слагаш подова девятка и забравяш за стенните машини .
Този Цанков...все едно слушам себе си. Онзи ден обяснявам на един познат, как мисля да сменям този в спалнята с подов. Той ме пита веднага, да не би да е по-ефективен, че го сменям с такъв. Казах, за кеф го сменям, да ми е по-хубаво. Не всичко е пари, и е с цел "избиване". Избива се нещо, с което си вадиш хляба, другото са глезотиики.
Малко . Аз пък, като наблюдавам климатичния форум оставам с впечатление, че или се ползват Дайкини или Митцубиши Хеви, та само за тях се пише, а има и няква цепеница Звездна светлина. Други клими няма ли? Аз ползвам един стар Хаиер на R410 - верно е размразява си когато иска - ама заданието си го спазва - кога с градус надолу, кога с градус нагоре ама не му издребнявам толкоз. Какво е това следене на ватове, дефрости, ветрове и други чудесии? Така или иначе сте дали едни 1000 лева за по-икономична духалка.
в такъв случай тея дето са минали с по 1000 лв блазе им .
Ама някак си тръдничко се топли с духалка стая над 15 кв. Да не говорим че 1000та лева за един сезон ще ги дадеш и после назад.
Иначе че си е скъпо ствуваща духалка така е , ама си има защо и тук говорим само отопление. а като температурата във вас е 30 и нагоре от юни до септември , какво правим с духалката.
Отоплявал съм се и по двата начина несравним е комфорта на климатика, особенно с умните функции като график и дистанционно активиране. За охлаждането да не говприм.
Извинявам се че раВодняваме темата.
Този пост е редактиран от Deliivanov; 24-12-22 в 22:49.
Този пост е редактиран от rosswen; 25-12-22 в 01:21.
Сложих си Хоум Асистант и на този лаптоп.
Ето я Перфврата при 10-12 външна, 20 на дистанционното, 21,8 в стаята.
Моята е от по-старите N а не R ама не вярвам да имат друга разлика освен в пластмасите
-------------------------------
Ако му дадеш 22-23, хептен ще ги разреди. При по-ниски външни, сваля ли още минимума или горе-долу това му е?
Ами явно това му е минимума.
При по ниски го качва но с малки стъпки. При тези условия се закотвя на 115-120 вата. Преди съм го засичал да прави равен чертеж и на 170 явно малко преди нулата. А под нупата със сигурност е 200 вата.
Сега му сложих един термометър на струя и се загледах в цикъла му заради турбината .
На най ниската точка на развъртане 75 W струята е с температура 25,5 градуса а турбината е на възможно най ниската степен.
На 90-100 вата струята се качва на 28
На 115 вата струята стана 30 градуса и превключи турбината с една степен.
Това за около 10-тина минути. Не ми се дреме там 40-45 минути докат си изкара цикъла, ама ми се струва, че не се връща отново на най ниската а направо ОФФ-и.
Това е много ниско топлоотдаване. За това не офф-ват. Може да се пресметне грубо. Моята 60-ка по каталог и по мои сметки, отдаваше около 600W на минимум и най-ниска степен на турбината. Само че съм засичал на около 7гр., както си му е реда. На 180W консумация, излизаха около 29.5-30гр.
П.п. По груби сметки, приемаме хипотетично, че въздуха на вход е 25гр. (при стайна 22гр), на изход - 30гр. и дебит на най-ниската степен 5.3м3/ч. Получава се топлоотдаване около 530W.
Този пост е редактиран от rosswen; 22-01-23 в 13:31.
Много приличен разход,
При мен е нещо от сорта на 200 250 вата на час при 0 градуса и задание 21с.
Около 7 10 градуса е около 100 150 вата съдйки по разбивката на 2 часа от приложението.
Понеже от седмица съм в къщи да гледам детето, смея да твърдя че не съм хващал да прави оф машината в спалнята при температури под 5 6 градуса последните няколко дни
- - - - - - - - - -
Ново 20
Тази вечер и 3те климатика бичат дефрост на 45 минути.
Няма обледяване, няма и конденз да се отича.
интересно ,че за втори път ги хвашам в. якаъв такъв режим.
Днес сутринта дигнах термостата на 23 на всичките(ако е релевантно).
По обяд имаше странни аномалии в електроподаването , най вероятно пак са ни пуснали ток под 200v
Този пост е редактиран от Deliivanov; 26-01-23 в 01:57.