мда явно това ще да е причината
Чесно казано , не мога да му хвана спатиите. Снощи тоя в хола беше полудял . Хванах го че след като приключи дефроста направи нов дефрост.
Стеанно е щото при по студено време си ги бичат на 4 часа обикновенно.
Около 0 не спазват никаква закономерност. Питите са сухи. А бичи дефрост до несвяст. От сутринта не съм наблюдавал такова поведение.
Не , размръзяват си на 4 часа, и си тече конденз.Е върнах термостата на 21.5 23 така или иначе ми е много топло(така че може и това да влиае)
Явно при периоди на бързо застудяване се ошашкват особенно около преди нулата там +1.5 до 0.
Незнам, но първата студена вечер, направо си беше неприятно с тея дефтрости. доста е сериозен дискомфорта да ти спе топлото за 5 7 мин.
Общо взето нямам наблюдения на други машини от този ценови клас за да кажа дали е нормално това поведение или не. LG то си бичи он офф и съм го хващал да прави дефрост само веднъж до сега.
Даикините снощи пак бичеха пн оф на 40 мин. Явно тва е положението около 0градуса
Този пост е редактиран от Deliivanov; 28-01-23 в 14:20.
Alexi е една голяма бъркачка.
Въобще не го слушайте какво говори. Само може да ви обърка понятията.
Снощи отново си размръзяваха на кръгъл час.Надявам се да падне още температурата за да видя дали ще се наблюдава някаква стабилизация.Тази зима имаше и по студени дни, но такова чудо не е било.
Този пост е редактиран от Deliivanov; 31-01-23 в 11:28.
Мислех да сменям едното Хитачи за спалня с 20ка от модела, но с тези дефрости направо ме отказва
Този пост е редактиран от rosswen; 31-01-23 в 22:03.
повечето ги е срам да си признаят че климатик от 3к има проблем с дефростите ,което реално отдавна е известно ..
Чесно казано , ако бях закупил само един и се държеше така щях да предположа, че има някакъв проблем, но имам 3 еднакви бройки и трита се държат , напълно еднакво, харчат що годе еднакво въпреки различната квадратура на стаите.
Принципно не е няква драма, но предяид, че струват една малка бяля пари съм лекичко "изненадан".
Странното е че това държание не е постоянно, имаше по-студени дни в края на ноември и не се държаха така, можеби тази гранична температура около 0 градуса е проблем за алгоритъма.Другата седмица се очакват трайно отрицателни температури, ще докладвам как се държат тогава.
В момента външният сензор на климатиците показва около 2 градуса и не съм хванал нито един дефрост от 18:00 насам.
24 задание на "борче от снощи"
Незнам какво е положението с другите марки.
Скромни са щото не са прекалено много собсрвениците освен това хората които се интересуват , как точно функционира машината им и са склонни да загубят времето си в проучване и споделяне са малко.
Щом производителя е решил че трябва така да функционира, навярно има своите причини да го прави.
О, сигурен съм че ще му намериш кусури и на тоя, все пак не е MHI , но поживей малко с него и ще си говорим пак….
п.с. Странно че монтажа ще ти е след 1.5 месеца, сега не са чак толкова натоварени, ден приказвах с моя майстор, че му трябваше “ремонт”(на него… ).
п.с.2 сега съм в отпуска и повече време съм у дома, подовия в хола вчера - около нулата беше - съм му хванал 3 дефроста за цял ден,първия рано сутринта, после вечерта и последния в 02 ч. В никакъв случай не са на час.
Аз да ти кажа, не търся кусури. Не съм такъв типаж. Не беше това целта на коментара ми, просто се споделя много по-малко информация, а има хора, които се интересуват. Няма машина без недостатъци, важното е да не ме дразнят. Аз дори не спя под Хеви последните 2 месеца. Няма да спамя из темата и да ръся хейт. Може да напиша 2-3 поста, с цел обективно информиране за интересуващите се. В темите за Тошиба, почти нямам коментари, в интерес на истината. Както и за 35ZSX-W. Каквото съм искал, съм го получил и им се радвам. Подовата машина ми е краста отдавна, време беше да я начешам и нея. Нямам зор за монтажа, надживал съм ги вече тези трепети.