Страница 6 от 33 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 495
Like Tree309Одобрявам

Daikin FTXM25R Perfera - въпроси, коментари, проблеми

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Въпроси за FTXM25R Perfera

Цитат Първоначално публикувано от Deliivanov Виж публикацията
    Не мога да разбераз какъв ви е проблема с он оф режима.Ако по някакъв начин не ви нарушава комфорта, не е ли най-важно какво ще покаже електромера.
    Когато не е съпътстван с неприятни шумове и излишни дефрости - нищо не пречи.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Отговор: Въпроси за FTXM25R Perfera

Дам,
    тук съм съгласен,Това с миризмите незнам как може да се избегне. Въпреки че на тъщата е Ftxm35N в 20 кв и не мирише, въпреки че е на около 5 години и друга профилактика освен почистване на филтри не е виждал ,Целият е пожълтял от цигарен дим , но не мирише.

Все още е топло да комемтирам дефростите,като че ли не прави за сега, но времето ще покаже

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

До климатик си е. Моите в спалните на охлаждане са си он/офф, но не се вмирисват. 60-ката в хола офф-ваше рядко на охлаждане, но се вмирисваше бързо.

5. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Привет,
    3тия ми ftxm р изключен, но по приложемието наблюдавам една консумация от по 100 вата на ден , като събитието е всекидневно и се случва еднократно в различни часови интервали, по скоро не е обвързано с атмосферните условия.Дали някой има идея калва е причината и може ли да се деактивира, както и да го гледа човек да си едни 60 70 стотинки на месец поне да знам за какво ги давам.Или пък да го дръпна от контакта, но пък така ще изгубя възможността да го включвам дистанционно при нужда

.

6. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

О, има възможности разбира се.
    Купуваш си смарт контакт и му спираш/пускаш захранването от там.Харчи само около 1W на час, та си 75W на ден на далавера.
    След N години ще си избил и контакта .Само че като работи климатика , контакта пак дърпа...
    Вариант Б - играеш си със щепсела ръчно.
    Вариант С - не се занимаваш с глупости и го оставяш така.
    Абе тея тънки сметки са малко - губене на време....
    bobivg, gurcayy, ААТ и 1 други харесват това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Е, не... Човек,ти определено изби рибата. 60 ст.на месец. Вземи си контакт, както колегата е казал и след 10 години ще се похвалиш,че си го избил.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

най вероятно нощем пуска подгрев на компресор ,изключи го от контакта като не го ползваш
    Deliivanov одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Хаха, знаех че ще прозвучи дребнаво,
    Просто исках да знам защо го прави при условие че е изключен и предвид всички директиви за стенд бай консумацията на електроуредите. Може пък да е консумацията на Wifi модула.

11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2017
    Цитат Първоначално публикувано от Deliivanov Виж публикацията
    Хаха, знаех че ще прозвучи дребнаво,
    Просто исках да знам защо го прави при условие че е изключен и предвид всички директиви за стенд бай консумацията на електроуредите. Може пък да е консумацията на Wifi модула.
    Здравейте и при мен е така, най- вероятно е свързано с приложението, точно 100-200 вата. Дори да не е включван за деня, погледни аз го монтирах октомври, а по приложение ми изпесва, че от цяла година има отчетени ватове всеки месец.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

12. Member
    Тук е от
    Aug 2022

колега, при мен дава отчетби данни на куп, когато не е бил вързан към wifi. примерно повече от 10 двна не е имало руъер и ги изсипва на веднъж. На тъщата и беше спрян wifi цял зимен сезон и за 1 час и докладва нещо от сорта на 180 кв като го сдвоих.
    Може и да е бъг в приложението тр да го закача на контакт електромер, но подозирам че инвестицията ще е невъзвращаема
    Този пост е редактиран от Deliivanov; 03-11-22 в 21:12.

13. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Контакта с “електромер” не е инвестиция, а “краста”.
    И е заразна…. .
    GLARYS, rosswen и Deliivanov харесват това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Като цяло съм се старал в новото жилище да се стремим към някаква разумна енергоефективност, интересно би било хладилника и пералнята лолко правят на цикъл.Климатиците не са гасени от 45 дни, за октомври двата ftxm35r са навъртяли общо около 85 кв, като вратите като смр си вкъщи рядко се затварят, но дмевната консумация продължава да ми е висока, Имам комбо пералня с сушилня с термопомпа , може би би било интересно колко харчи на цикъл с сушене,че го ползваме( до скоро нямах простир)

16. Novice
    Тук е от
    Oct 2022

Здравейте,
    скоро ми монтираха 2 перфери (7-ца) и (9-ка).
    И при двата има един и същ проблем - голям шум от външните тела придружен с вибраций, като при 7-цата се получава някой път такъв резонанс че се чува в другата стая... Четох под клипове в тубата на подобни шумове, че може да е от сплескани медни тръби (тръбен път). При монтажа при мен доста бой изядоха тези тръби, докато заемат 90 градуса, та някой има ли подобен проблем с тези климатици?
    п.п. Днес се обадих на въпросната фирма и ми казаха, че тези климатици са от висок клас и е невъзможно това да се случи при положение, че имат тампони..,
    а аз и казах да дойдат и сами да се уверят. Странното е, че ми казаха, ако има такъв проблем няма как да се оправи и така щели да си работят...
    Този пост е редактиран от chefoˆ; 09-11-22 в 22:23.

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2019

От почти 2 месеца имам монтирана 9ка в спалнята. Имах претенции външното тяло да ми бъде монтирано на терасата. Получи се с преминаване през 2 стени и както при теб с доста бой в зоната около отвора до външното тяло.
    Нагласен е да блъска 26градуса на 2ра степен вентилатор. Като изляза на терасата и отида до външното тяло(пада ми се на нивото на главата) и по-силно звука от фреона от колкото звука на перката. Не са монтирани антивибрационни тампони на външното тяло.
    Deliivanov одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Привет,
    Достатъчна ли е дължината на тръбният път? Има ли итонг в стената? (последният майстор който ми прави другият климатик изказа мнение че при монтаж в стени в които има итонг имало силни резонации).
    При мен някакви по слаби вибрации се долавят само ако машините се форсират, примерно ако рязко задам значително по висока температура и то е само докато вдигне налягането от порядъка на 20 секунди , при нормална работа няма такива. Климатиците са ми без тампони, този на спалнята е с тръбен път под 2 метра.
    П.С. 4 тия ми климатик (LG)Е монтиран на фасадата на остъклена тераса и с тампони и без тампони вибрации си има.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 33 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin Perfera много шуми
    От pavlin_s във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-01-24, 20:06
  2. Проблем с DAIKIN PERFERA FTXM25R
    От cveteca във форум Климатици Daikin
    Отговори: 80
    Последно: 23-11-23, 10:51
  3. Дилема между Daikin FTXM25R Perfera и Mitsubishi Electric MSZ-LN25VGW
    От pavkata88 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 4
    Последно: 14-02-22, 07:04
  4. Daikin Perfera
    От kod във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 31-10-21, 12:55
  5. Мнения за Daikin FTXM25N Perfera
    От Tsen във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 18-01-21, 20:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе