Страница 15 от 17 ПърваПърва ... 51314151617 ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 246
Like Tree173Одобрявам

New Perfera - FTXM~A - new design & features

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Супер. Това е чудесно заскрежаване, харесва ми. Определено има много положотелни промени при новия модел. Моя съм го моднал и побелява още повече. Тази нощ на -1 с мъгла два дефроста през около 4ч. Патрон.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2021

Максималните отоплителни мощности Perfera могат да бъдат намерени в третата таблица.https://ibb.co/dkpsmt8
    https://ibb.co/f41gL3x
    https://ibb.co/MpBJSDB
    Ivanskin одобрява това.

4. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Определено са доста по мощни от по старите модели.
    От 7-цата при +10 на максимум могат да бъдат извлечени близо 5kw. Чудесно
    И при -20 1,82kW с КОП 2,53 е доста прилична стойност.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Супер. Това е чудесно заскрежаване, харесва ми. Определено има много положотелни промени при новия модел. Моя съм го моднал и побелява още повече. Тази нощ на -1 с мъгла два дефроста през около 4ч. Патрон.
    Ето още една снимка от другата страна при същия дефрост.IMG_20241117_093337.jpg
    Мода с въздушния ли остана при питата вътре. Алгоритъма за дефрост на старария уруро е даден доста подробно, участват наистина и оборотите на компресора, външна и температурата на топлообемника. Горе долу е 6-7 градуса разлика при малко натоварване зада пусне дефрост ето една снимка с малко разяснения, може при всички модели да е този алгоритъм
    IMG_20241118_085301.jpg
    Screenshot_2024-11-18-08-58-55-663_cn.wps.moffice_eng.jpg
    Този пост е редактиран от mystikalrs; 18-11-24 в 09:59.
    rosswen одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

New Perfera - FTXM~A - new design & features

Да, датчика за околна температура на външното съм го вкарал вътре, отзад на топлообменника. След тоя мод, държи като куче между дефростите, при мъгла и отрицателни температури. Последните две вечери е от 0 до -2 с яко мъгла, като за цяла нощ, около 10ч прекарано време при него, прави по 2 дефроста. След мода прави дефрост след такова заскрежаване, като се изчиства идеално, при това не му отнема кой знае колко време.

estqwerty одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Ей това вече е дефрост Setcoмbg approved.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features

При мен едната сутрин беше 0,8 градуса , с висока влажност, но нямаше скреж по питата, нямаше и дефрост. На другата вечер си заскрежаваше и си правеше дефрости през 3 часа някъде. Надявам се да няма празни дефрости на по малко от 4 часа, но ще се разбере след време. Моя е на много удобно място и мога да го модвам ако реша

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

днес с подовия няколко хубави дефроста. като машината не се чуваше че работи преди това дефроства, после пак продължи да бачка , но дефакто не се чуваше сигурно е на някакъв тих режим - оставена е на авто.
    като този в 8 ме събуди и седях и се услушвах като кърмян заек да "видя" какво ще чуя. най-шумно е долната клапа като горната въобще не я въртя.
    после погледнах - точно по 10мин продължават дефростите и са на 1, 2 3 часа - явно когато тогава. в 1,40 в 4,00 ш 5,40 ш 8 и в 9 сутринта.
    темп в помещението не падат осезаемо. по половин градус.
    то май не трябва в тази тема , но да кажем външото е от новата серия.

Прикачени изображения Прикачени изображения

11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Клапата е най-шумна от целия процес. Изключвай я.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Погледнали външното тяло дали е заскрежил, при нас са все мъгли тези нощи и е нормално да има дефрост.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Събота ползвах дайкина вечерта от 9 и нещо направи дефрост външна около 1 градус, нямаше скреж по питата. После през 3 часа прави дефрости в 12:30 , 3:30, 6:30. Не съм го гледал през ноща, на сутринта имаше мокро(замръзнало) под климатика, но не много . Последния който направи в 9:30 беше много леко заскрежен и изтече към половин един литър вода. Малко ми идват начесто тия дефрости, инак машината работи много добре, и самите дефрости не са много шумни, който не спи много леко няма да ги чува. Външна от 1 до -1.5 , може да ги разреди повече при по студено. Външното тяло 12 сенсира на работа е като играчка от зрънчо сравнение с перферата
    Този пост е редактиран от mystikalrs; 26-11-24 в 15:19.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Под 0-та има контролен на 4ч. Като чета, се държи като моята Перфера. Случва се да направи някой дефрост на сухо, при външна +1гр.

16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Вчера отворих моя и го прибрах датчика. Беше завъртян през последната намотка на външния топообменик, и сложена кабелна опашка за контра да го държи на вън...
    Чудих се дали зад питата или в при компресора и го пуснах да се вее свободно при компресора. Така би трябвало да е по стоплен , но лятото може да е проблем. Ще видим.

Не съм имал оплаквания от дефростите но да видим така как ще са. Определено варираха във времето. Сега.щ се надявам да са на по 4 часа или нещо друго да ги избива нуждата им.

След това как я бях пуснал машината през онектата. На какъв режим тръгна беше изстинала стаята. Набиха ми канчето. Не знам но от онекта не искаше да тръгне, тръгна на отопление с дистанционното и то не от първият път. Светеше в зелено онекта. Ай този режим за изсушаване... Както и да е спрях я и я пуснах и светна на червено на окото и тръгна да топли. Та почистването и онектата може да се бъркат там нещо.

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от estqwerty; 15-12-24 в 10:01.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това е датчика за външна температура ,вкарването му на по топло не мисля че ще има осезаем ефект върху дефростите.. този който трябва да изместиш на по топло място ( но да е все пак допрян до топлообменника ) е дефрост термистора ,примерно ако е надолу по питата да го вдигнеш някъде горе

18. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

аз мисля - външната температура е малко по-определяща за алгоритъма.
    за мен е по-основна от температурата на външния топлообменик. датичка на то и неговата температура, поне в моята кратуна играят за условие за излизане от дефрост, ако се е стоплил и успял да размрази.
    може и да е за влизане в дефрост но заедно с външната температура.
    няма значение в крайна сметка. там където е на снимката се стопля прекалено много, днес ми показа 15, ще се объркат прекалено много нещата, за нещо което работи достатъчно добре.

машината работи твърдо на 4 киловата не ден. с високата температура от 14-15 ми показа 140вата. никой не ме топли от никъде. още съм изненадан.
    трябва да сменям 3 климатика...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 17 ПърваПърва ... 51314151617 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin Perfera
    От kod във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 31-10-21, 12:55
  2. FTXM-N работа на Flash Streamer
    От mimojef във форум Климатици Daikin
    Отговори: 6
    Последно: 02-04-21, 09:50
  3. Daikin FTXM-K - RXM35L
    От bai_grozdan във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 24-06-16, 18:32
  4. ftxS 42 или ftxM 42 DAIKIN
    От tiruri във форум Климатици Daikin
    Отговори: 47
    Последно: 17-09-15, 06:55
  5. Airlec Elite 2000W VS. Atlantic F118 Design 2000W vs. Atlantic F117 Design 2000W
    От RolitasR във форум Електрическо отопление
    Отговори: 5
    Последно: 12-10-14, 13:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе