Страница 98 от 308 ПърваПърва ... 488896979899100108148 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,456 до 1,470 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    ba4_dido
    Точно с Мидеа се обърках

valen1
    Имам вкъщи 3 бр Фуджитцу - 09LC, 12LD, 14LC наблудавам ги и знам как работят. Машините топлят/охлаждат.............не създават грижи. Иначе, документации съм събрал колкото искаш. Преглеждал съм ги и чесно казано не ме интересуват щом всичко е наред.....не е моя работа!
    Потвърждавам - зимата при много ниски температури се включва цикъл на размразяване. Наблюдавал съм че в доста от случайте когато се включва няма никакво заскрежаване по външното тяло. Според нен това е нормално и е по-добре от идеята да размразява по-рядко. Познавайки схемотехниката и електронните сензори, просто не съществува такъв който да каже на централното управление че има натрупан скреж или лед. Единственния фактор по който може да се прогнозира е занижената външна температура. Тя обаче не определя еднозначно процеса на заскрижаване - той зависи и от влажнстта и от конкретните параметри на работа на климатика (в какъв режим работи: номинал или максимал - съответно до колко се снижава външната температура на топлообменника).
    Но като цяло - при 12LCC (пък и при 9LCC) размразява доста често (на около част и по-малко) при ектсремни ниски външни температури. Добрата новина е, че процеса на размразаване трае няколко минути - при мен максимум 2-3 и не се усеща изобщо, освен със съпроводеното пукане на пластмасите. Като казвам пукане нямам в предвид "ПРАС ПРАС" ами леко препукване, което не е фрапиращо. Фрапиращо е това, че човек дал 1500 или 1800 лв за климатик от тази серия ще очаква машинаат да няма никакви забележки. Според мен това са козметични забележки, които обаче се препокриват многократно от показателите на самата машина. Иначе за да няма никакви забележки - скача се с цената на машината доста над 2000. Пак казвам - реално за мен в секидневието а пък и през ноща (климатика ми е над главата буквално) не ми пречи на комфортниа сън и пребиваване в помещението. Леко ме дразни факра че пука пък съм дал 1500 без монтаж. Но пък миналата зима реално усетих комфорта от топлинката и видях каква е реалната разлика спрямо акумулиращата печка - удоволствието е просто несравнимо.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2008

може ли някой да ми каже има ли разлика между ASYA 12LGC и ASHA 12LGC

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Едното е Fujitsu, другото е General, но на практика няма разлика.

5. Тук е от
    Oct 2008

мерсаж
    защото видях ASHA 12LGC на много хубава цена,а се бях навил на ASYA 12LGC
    значи по параметри и произход са еднакви

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Намерих General 12LC за 1600лв с монтажа ама ме притеснява това че монтажа го извършват без да вакуумират системата,и казаха че принудително изкарвали въздуха от системата.Възможно ли е това и като цяло какви последствия може да има като не се вакуумира?Тръбния път излиза към 4 метра.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Според мене не хубаво да се доверяваш на такива умрели фирми които немогат да отделат пари за една вакум помпа значи ми е ясно с какви материали работят и какъв монтаж ще извършат а това с принудителното искарване е пълна боза може да направят доста по голяма беля и да испуснат доста фреон при положение че ще натиснат с няква отверка или нещо подобно много е възможно игличката да забие(на мен с манометъра ми се е случвало и се налага да зареждам наново) и докато я върнат да ги няма вече 100грама фреон което е почти фатално но сам преценявай а без вакумиране а 4 мерта не е никак добре машината няма да работи на 100%

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Taka e.По-добре се опитай да го купиш без монтаж и си намери свясна фирма да ти го монтира

10. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

valen1
    Не разбирам какво се лепна за мен?
    Доволен съм от машините си. Работят отлично! Не съжалявам за избора си и и отдавна съм спрял да си губя времето ровейки се в сервизните документации.....просто не се интересумам след, като климатиците изпълняват задачите си и не създават грижи!

Ето ти една табличка от една сервизната документация на модела Fujitsu ASU**RLQ - до колкото си спомням това са обозначенията на моделите произведени за USA. Ако имаш време и желание можеш да я коментиш.

[img width=556 height=600]http://img384.imageshack.us/img384/3354/11ek9.jpg[/img]

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Сигурно му е доскучало на valen1,за да се закача с модератор

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Според мен той не се заяждаше изобщо. Така е прозвучало. Той винаги търси истината и иска доказателства, затова.
    Иначе за дефроста сега го мъдрим в съседната тема, ще добавя и http://img384.imageshack.us/my.php?image=11ek9.jpg там.

13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    Според мене не хубаво да се доверяваш на такива умрели фирми които немогат да отделат пари за една вакум помпа значи ми е ясно с какви материали работят и какъв монтаж ще извършат а това с принудителното искарване е пълна боза може да направят доста по голяма беля и да испуснат доста фреон при положение че ще натиснат с няква отверка или нещо подобно много е възможно игличката да забие(на мен с манометъра ми се е случвало и се налага да зареждам наново) и докато я върнат да ги няма вече 100грама фреон което е почти фатално но сам преценявай а без вакумиране а 4 мерта не е никак добре машината няма да работи на 100%
    Ем то даже не е фирма ами "ЕТ",взимал ги от някаква фирма от Варна,той поемал гаранцията и така,между другото като сметнах с точност стаята излиза 52куб.метра,по 70 вата излиза 3640вата,по тази сметка излиза че 4KW са ми достатъчни нали така?Даже има и малко резервна мощност.Ако стига мога да сложа 12LGC за 1680лв с качествен монтаж(съдя по LCC което ми монтираха Януари месец) и ще приключа с въпроса

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

като цяло мен лично LGC по ме кефи като исключим дизайна иначе All Dc по тиха и икономична работа по висок COP просто е за малко по малко помещение но затова има LD серия
    Fujifen за тази кубатура LGC модела ти е напълно достатъчен но според мен най добре е да си вземеш 09LD модела той пак е с All Dc технология и i pam контрол и ще имаш и плазмен филтър а мощтнсоста му е за товето помещение + малко запас
    Ето прочети малко за този модел http://www.bulclima.com/bg/product/1...ehnologii.html

16. Тук е от
    Oct 2008

може ли някой да ми отговори може ли да се сложи вътрешно тяло на 12LGC и външно на 12LDC
    и има ли смисъл

17. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

TIMBERLAKE Малко ме съмнява че ще ,ми стигне09LD,защото съм на последния етаж-8(отгоре стуууд),отдолу комшиите ги няма цяла зима,абе общо взето отникъде не ме топлят.Е пък какви глупости изчетох във форума BG-mama по адрес на 12LGC,наистина са по слаби в сравнение със по стария модел ама това сигурно не означава че не стават .Има изказвания от рода на "качеството на новите модели на FUJI (12LGC) е паднало драстично,даже като отворили един такъв климатик останали разочаровани от това какво имало вътре .Не ми е ясно как решават, че не били хубави като са нови модели и още не са тествани зимно време,а пък още повече с този висок COP

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

09LD няма какво да те съмнява този модел имам монтиран един такъв на север в къща с три външни стени без изолация стара дограма и е 65 куб и тука при нас мъглите и влагата са на макс и си топли без проблем и още няколко такива имам на екстремни места също топлят

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе