Потвърждавам - зимата при много ниски температури се включва цикъл на размразяване. Наблюдавал съм че в доста от случайте когато се включва няма никакво заскрежаване по външното тяло. Според нен това е нормално и е по-добре от идеята да размразява по-рядко. Познавайки схемотехниката и електронните сензори, просто не съществува такъв който да каже на централното управление че има натрупан скреж или лед. Единственния фактор по който може да се прогнозира е занижената външна температура. Тя обаче не определя еднозначно процеса на заскрижаване - той зависи и от влажнстта и от конкретните параметри на работа на климатика (в какъв режим работи: номинал или максимал - съответно до колко се снижава външната температура на топлообменника).Първоначално публикувано от Jackas
Но като цяло - при 12LCC (пък и при 9LCC) размразява доста често (на около част и по-малко) при ектсремни ниски външни температури. Добрата новина е, че процеса на размразаване трае няколко минути - при мен максимум 2-3 и не се усеща изобщо, освен със съпроводеното пукане на пластмасите. Като казвам пукане нямам в предвид "ПРАС ПРАС" ами леко препукване, което не е фрапиращо. Фрапиращо е това, че човек дал 1500 или 1800 лв за климатик от тази серия ще очаква машинаат да няма никакви забележки. Според мен това са козметични забележки, които обаче се препокриват многократно от показателите на самата машина. Иначе за да няма никакви забележки - скача се с цената на машината доста над 2000. Пак казвам - реално за мен в секидневието а пък и през ноща (климатика ми е над главата буквално) не ми пречи на комфортниа сън и пребиваване в помещението. Леко ме дразни факра че пука пък съм дал 1500 без монтаж. Но пък миналата зима реално усетих комфорта от топлинката и видях каква е реалната разлика спрямо акумулиращата печка - удоволствието е просто несравнимо.