Мойто Fujitsu 12LGC го взех в края на юли , излеземи за 1515 лв. с монтажа.
Мойто Fujitsu 12LGC го взех в края на юли , излеземи за 1515 лв. с монтажа.
Здравейте , и от мен от скоро имам Fujitsu 12LGC и аз както много други прочетох тези 80 страници и много неща ми станаха ясни и мисля че е хубаво да се коментират тези неща тук искам да питам когато го пусна климатика първоначално все едно че не работи и чак след около 2 минути започва да духа както съм го настроил AUTO и HEAT и само градусите променям за сега съм 20 или 22 и друго да ми дадете съвет ако може отгоре над моя климатик има още 4 на различни етажи са но горе долу сме един върху друг и понеже моя е най отдолу на 2 етаж нали се сещате че всичко е върху моя и това ме дразни не искам винаги да е мокър някаква идея, аз се сещам да му сложа една пластмаса отгоре с съответния наклон но може и някой да има по добра идея - мерси.
НЯКОИ МОЖЕЛИ ДА МИ ОБЯСНИ КАК ДА НАСТРОЯ 12 ТА САМО НА ТОПЛО ДА НЕЕ НА АВТОМАТИЧЕН РЕЖИМ БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
DHG@ABV.BG
На сайта малко са пообъркали някой неща за моделите(специално 12LGC e с I-PAM а не с V-PAM - доста са различни двата модула). Карай, общо взето няма да окаже влияние на избора ти, така или иначе този модел е най-ефтиния свястен инвертор и ще се купува с каквото и да е вътре. Но ме дразни че по сайтовете е пълно с грешки(нарочно или не) по които се подвеждат потребителите.Първоначално публикувано от ggeorgiev
Най-лявото горно копче MODE(режим) го цъкаш няколко пъти докато се смени на HEAT(топло).Първоначално публикувано от guna
Така си е идеално, няма какво да му се настройва друго - само си цъкай градусите. Външното тяло за това е външно за да стои вънка и не му трябват никакви покривки и завивки. Ако обаче му капе постоянно от горе и ти се занимава - принципно не е лошо да му направиш козирка(по-широка, да не улива пак по него е идеята- защото той така или иначе няма дупки на капака) за да не му се мокри в повече ламарината което ще доведе до по-бързо ръждясване - ама не е сигурно, защото ще му капе повече лятото а тогава водата се изпарява бързо, а зимата при ниски температури влажноста е ниска и климатиците почти не капят.Първоначално публикувано от gogobros
Помагайте, 12LGC се бъгна нещо: от няколко дена при тръгване(след спрял компресор) точно в първите 2-3 секунди когато развърта ротора и почва да наема обороти - преди достигането на работните, влиза в резонанс със предпазната решетка зад хоризонталните пластини за насочване на въздуха и се чува мноооого неприятно трептене/жужене/дрънчене - нещо такова за две/три секунди. До сега го беше правил един два пъти и като му побутна с пръста чарковете отпред и спираше, сега не ще. Тая решетка(мисля че е от нея) като я бутам с пръста гледам че има луфт в горния край(не е закована неподвижно), телчетата влизат в доста широки отвори в пластмасата и мърда вътре. Някаква идея да ми дадете? ... или да си побългарявам както ми дойде? Мислех си за някакъв изолационен материал да подложа леко със секундно примерно да го лепна ... има ли опасности за които да внимавам?
И при мен се появи това трептене/жужене/дрънчене при тръгване на турбината и то само на скорост QUITE, но след като размърдах цялото тяло, не само капака отпред се оправи, дано не се появява повече.
Със секундно лепило няма да стане,защото е крехко и трошливо.Опитай,без да се притесняваш,с еластично лепило или силикон,или т.нар.течен пирон.Само внимавай да не се порежеш на ламелите на топлообменника-много боли.
здравейте.едно въпросче.имали разлика в разхода на енергия при разли4ните режими.например med i quiet .а пример 6те ми потдуржа ли 20 градуса на тих режим 4е съм с беб4е.мисля само в краен случаи да усилвам скороста.и колко разход в лв.грубо да очаквам на месец.мерси
Най-добре да го държиш на ауто.А разхода трябва да си замериш сам-има писано във форума достатъчно.
за колко квадрата е 12лджеце(височина 2.70) благодаря
Няма такова "за колко квадрата?"! Смятат се топлинните загуби на помещението и се подбира подходяща мощност която да поддържа нужните градуси. Между 50(с много добра изолация) и 100Вата(лоша изолация) трябват на кубик въздух - за успешна климатизация. Ако го сложим средно - излиза за към 20 м2, ама нали знаеш вица за "средното"? Двама яли, единия 4 кюфтета другия 2 супи - средно изяли по 2 кюфтете и една супа Първоначално публикувано от aad
П.С. Забелязах че това вече си го питал и са ти препоръчали 4кВ, какво те притеснява? Все пак от парно по-хубаво няма, нормално е да си разочарован от климатиците(така са си, за да топлят - духат, на всичкото отгоре трябва да ги купуваш, поддържаш и накрая се развалят - не е като радиатор за парно - и без пари и вечен), гледаш да не седиш под/пред него и така - друг начин няма за по-ефтино топло. Тия които не си плащат парното, сега като минат на ток ще се сетят за какво иде реч, ама ще е късно.
хубаво бе dgenov ама аз какво съм виновен заради другите
dgenov има по хубаво от парното а то е подово отопление с термопомпа и т.н. доста по комфортно е повярвай ми