Страница 106 от 308 ПърваПърва ... 5696104105106107108116156 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,576 до 1,590 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Мойто Fujitsu 12LGC го взех в края на юли , излеземи за 1515 лв. с монтажа.

2.  

3. Junior Member Аватара на gogobros
    Тук е от
    Oct 2008

Здравейте , и от мен от скоро имам Fujitsu 12LGC и аз както много други прочетох тези 80 страници и много неща ми станаха ясни и мисля че е хубаво да се коментират тези неща тук искам да питам когато го пусна климатика първоначално все едно че не работи и чак след около 2 минути започва да духа както съм го настроил AUTO и HEAT и само градусите променям за сега съм 20 или 22 и друго да ми дадете съвет ако може отгоре над моя климатик има още 4 на различни етажи са но горе долу сме един върху друг и понеже моя е най отдолу на 2 етаж нали се сещате че всичко е върху моя и това ме дразни не искам винаги да е мокър някаква идея, аз се сещам да му сложа една пластмаса отгоре с съответния наклон но може и някой да има по добра идея - мерси.

4. Тук е от
    Oct 2008

НЯКОИ МОЖЕЛИ ДА МИ ОБЯСНИ КАК ДА НАСТРОЯ 12 ТА САМО НА ТОПЛО ДА НЕЕ НА АВТОМАТИЧЕН РЕЖИМ БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
    DHG@ABV.BG

5. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от ggeorgiev
    Аз се спрях окончателно на Fuji Electric RSA-12LGC.
    От прочетеното тук излиза ,че е добра машина и утре отивам до магазина.Ще ми излезе 1499лв. с монтажа.
    На сайта малко са пообъркали някой неща за моделите(специално 12LGC e с I-PAM а не с V-PAM - доста са различни двата модула). Карай, общо взето няма да окаже влияние на избора ти, така или иначе този модел е най-ефтиния свястен инвертор и ще се купува с каквото и да е вътре. Но ме дразни че по сайтовете е пълно с грешки(нарочно или не) по които се подвеждат потребителите.

6. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от guna
    НЯКОИ МОЖЕЛИ ДА МИ ОБЯСНИ КАК ДА НАСТРОЯ 12 ТА САМО НА ТОПЛО ДА НЕЕ НА АВТОМАТИЧЕН РЕЖИМ БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
    DHG@ABV.BG
    Най-лявото горно копче MODE(режим) го цъкаш няколко пъти докато се смени на HEAT(топло).

7. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от gogobros
    ... първоначално все едно че не работи и чак след около 2 минути започва да духа както съм го настроил AUTO и HEAT  и само градусите променям за сега съм 20 или 22 и друго да ми дадете съвет ако може отгоре над моя климатик има още 4 на различни етажи са но горе долу сме един върху друг и понеже моя е най отдолу на 2 етаж нали се сещате че всичко  е върху моя и това ме дразни не искам винаги да е мокър някаква идея, аз се сещам да му сложа една пластмаса отгоре с съответния наклон но може и някой да има по добра идея - мерси.
    Така си е идеално, няма какво да му се настройва друго - само си цъкай градусите. Външното тяло за това е външно за да стои вънка и не му трябват никакви покривки и завивки. Ако обаче му капе постоянно от горе и ти се занимава - принципно не е лошо да му направиш козирка(по-широка, да не улива пак по него е идеята- защото той така или иначе няма дупки на капака) за да не му се мокри в повече ламарината което ще доведе до по-бързо ръждясване - ама не е сигурно, защото ще му капе повече лятото а тогава водата се изпарява бързо, а зимата при ниски температури влажноста е ниска и климатиците почти не капят.

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2003

Помагайте, 12LGC се бъгна нещо: от няколко дена при тръгване(след спрял компресор) точно в първите 2-3 секунди когато развърта ротора и почва да наема обороти - преди достигането на работните, влиза в резонанс със предпазната решетка зад хоризонталните пластини за насочване на въздуха и се чува мноооого неприятно трептене/жужене/дрънчене - нещо такова за две/три секунди. До сега го беше правил един два пъти и като му побутна с пръста чарковете отпред и спираше, сега не ще. Тая решетка(мисля че е от нея) като я бутам с пръста гледам че има луфт в горния край(не е закована неподвижно), телчетата влизат в доста широки отвори в пластмасата и мърда вътре. Някаква идея да ми дадете? ... или да си побългарявам както ми дойде? Мислех си за някакъв изолационен материал да подложа леко със секундно примерно да го лепна ... има ли опасности за които да внимавам?

10. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008

И при мен се появи това трептене/жужене/дрънчене при тръгване на турбината и то само на скорост QUITE, но след като размърдах цялото тяло, не само капака отпред се оправи, дано не се появява повече.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Със секундно лепило няма да стане,защото е крехко и трошливо.Опитай,без да се притесняваш,с еластично лепило или силикон,или т.нар.течен пирон.Само внимавай да не се порежеш на ламелите на топлообменника-много боли.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2008

здравейте.едно въпросче.имали разлика в разхода на енергия при разли4ните режими.например med i quiet .а пример 6те ми потдуржа ли 20 градуса на тих режим 4е съм с беб4е.мисля само в краен случаи да усилвам скороста.и колко разход в лв.грубо да очаквам на месец.мерси

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Най-добре да го държиш на ауто.А разхода трябва да си замериш сам-има писано във форума достатъчно.

14.  

15. aad
    aad е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007

за колко квадрата е 12лджеце(височина 2.70) благодаря

16. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от aad
    за колко квадрата е 12лджеце(височина 2.70) благодаря
    Няма такова "за колко квадрата?"! Смятат се топлинните загуби на помещението и се подбира подходяща мощност която да поддържа нужните градуси. Между 50(с много добра изолация) и 100Вата(лоша изолация) трябват на кубик въздух - за успешна климатизация. Ако го сложим средно - излиза за към 20 м2, ама нали знаеш вица за "средното"? Двама яли, единия 4 кюфтета другия 2 супи - средно изяли по 2 кюфтете и една супа 

П.С. Забелязах че това вече си го питал и са ти препоръчали 4кВ, какво те притеснява? Все пак от парно по-хубаво няма, нормално е да си разочарован от климатиците(така са си, за да топлят - духат, на всичкото отгоре трябва да ги купуваш, поддържаш и накрая се развалят - не е като радиатор за парно - и без пари и вечен), гледаш да не седиш под/пред него и така - друг начин няма за по-ефтино топло. Тия които не си плащат парното, сега като минат на ток ще се сетят за какво иде реч, ама ще е късно.

17. aad
    aad е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007

хубаво бе dgenov ама аз какво съм виновен заради другите

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

dgenov има по хубаво от парното а то е подово отопление с термопомпа и т.н. доста по комфортно е повярвай ми

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе