Страница 114 от 308 ПърваПърва ... 64104112113114115116124164 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,696 до 1,710 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

колкото повече конденз прави толкова по добре
    няма да ти е добре ако не тече и замръзва защото гледам тук таме някой от евтините марки почнаха и при тея температури

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

мда ,новомонтираната на съседа ми мидейка обръща на размразяване при +4

4. Тук е от
    Mar 2008

И един колега ми сподели, че новичкия му инверторен 12ка панасоник (около 1100-1200лв) май спомена, взел да заскрежава и пита, дали да вика сервиза. Казах му, че е нормално, да го успокоя, ама гледам моите здраво се напикават, но не скрежасват. Е, ако това не е топлообменник с по-голяма площ, здраве му кажи.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Щом се напикават, значи скрежасват. Колегата ти да вика сервиза ако забележи че по питата остава скреж след размразяването.

6. Тук е от
    Nov 2008

Моля за малко помощ от вчера имаме у дома климатик Fujitsu 12 LGC , всичко е ОК , но има една инструкция за работа от която не ми става ясно почти нищо за възможностите на машината. Ако някой има нещо по подробно моля да пише.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Най-вероятно е същата като твоята , но прегледай и тази .

http://www.bulclima.com/files/docume...LGC-A5-new.pdf

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

От тук си дръпни инструкция:http://v-clima.com/download_catalog.php

10. Тук е от
    Nov 2008

Само мога да Ви благодаря, ще я прочета , т.к. е много по подробна от това , което имам .

11. Тук е от
    Aug 2008

dan66, ако махна кофата, ще се намокри доста терасата. А през зимата - пързалка Вие как се оправяте с този конденз?
    Добре, щом тече от влагата, ок, но защо тогава другия (12LCC) не го прави? Снощи засякох - на 5-10 мин. изтича по малко, да викам ли монтажниците?
    И друго - цяла нощ го оставих на +21, но и до сутринта температурата в стаята остана +19. Мъж ми ще ме убие , защото искаше да вземем пак 12LCC, а аз настоявах за плазма, но 9ка и сега ако не може да стопли...

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не може 9LD да не стопли 16 кв.м. стая. Да не е кабриолет?
    Монтажът добре ли мина?

13. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от ninkata
    dan66, ако махна кофата, ще се намокри доста терасата. А през зимата - пързалка Вие как се оправяте с този конденз?
    Добре, щом тече от влагата, ок, но защо тогава другия (12LCC) не го прави? Снощи засякох - на 5-10 мин. изтича по малко, да викам ли монтажниците?
    И друго - цяла нощ го оставих на +21, но и до сутринта температурата в стаята остана +19. Мъж ми ще ме убие , защото искаше да вземем пак 12LCC, а аз настоявах за плазма, но 9ка и сега ако не може да стопли...
    12LCC - в каква стая е монтиран като площ ми е интересно? Иначе за това че не прави конденз и аз потвърждавам. Другия - 9LCC ми капе леко, но 12LCC изобщо. Възможно е това да се дължи и на разликата в топлообменниците - 12 е с двуредов и предполагам не кондензира толкова осезаемо при него. При 9 външния тополообенник е едноредов. При 9LD мисля че също е едноредов - но не съм сигурен. Иначе кажи на мъжа че 12LCC е нямало от къде и да намери. Ако пък ти каже че 12LGC е еквивалента пак ще сгреши - 9LD е бил добър избор като цяло, свясна и хубава машинка а това че капе си е нормално. Може да сравниш с други клими - капят доста повечко. Една OSAKA наптимер тук се 'напикава' доста повечко като цяло.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

решението е тръба Ф32 която извеждаш където си поискаш+нагревател който е като кабел и се слага вътре в нея гори 60-80 вата на час и се слага регулатор който да го спира при плюсови температури

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Оригиналното коляно под тавата е Ф16-18 мм.Защо да слага Ф 32.По хотелите събирам по 5-6 клими наведнъж във ПВЦ Ф20 без проблеми.Едно е нагревателчето да стопли обем Ф32,друго е Ф 20-по лесно е.
    Нинката-някой водопроводчик да ти залепи от парчета ПВЦ Ф20 кондензна линия до улук или сифон,като я изолира с тръбна изолация 9х22 или 10х20,каквато намери.Ако не се оправиш и си от Сф,пиши ми на ЛС

17. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от ninkata
    Щом не искаш да махнеш кофата поне сложи някаква гъба вътре да не ти тропа.

Това че единия климатик капе повече не е от модела а от това кой с каква мощност работи.
    При този който работи на ниска мощност температурата на външното тяло е по висока и по малко влага кондензира в него.

Относно това че не ти стопля стаята сигурно го държиш на много ниска скорост на вентилатора.сложи го на MED/средна/ и ще стопли.И не го изключвай щом ти е студена стаята.

18. Тук е от
    Aug 2008

Оф, направо много се ядосвам - от 3 часа не може да стигне 23гр, на MED! И бръмчи..

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе