колкото повече конденз прави толкова по добре
няма да ти е добре ако не тече и замръзва защото гледам тук таме някой от евтините марки почнаха и при тея температури
колкото повече конденз прави толкова по добре
няма да ти е добре ако не тече и замръзва защото гледам тук таме някой от евтините марки почнаха и при тея температури
мда ,новомонтираната на съседа ми мидейка обръща на размразяване при +4
И един колега ми сподели, че новичкия му инверторен 12ка панасоник (около 1100-1200лв) май спомена, взел да заскрежава и пита, дали да вика сервиза. Казах му, че е нормално, да го успокоя, ама гледам моите здраво се напикават, но не скрежасват. Е, ако това не е топлообменник с по-голяма площ, здраве му кажи.
Щом се напикават, значи скрежасват. Колегата ти да вика сервиза ако забележи че по питата остава скреж след размразяването.
Моля за малко помощ от вчера имаме у дома климатик Fujitsu 12 LGC , всичко е ОК , но има една инструкция за работа от която не ми става ясно почти нищо за възможностите на машината. Ако някой има нещо по подробно моля да пише.
Най-вероятно е същата като твоята , но прегледай и тази .
http://www.bulclima.com/files/docume...LGC-A5-new.pdf
От тук си дръпни инструкция:http://v-clima.com/download_catalog.php
Само мога да Ви благодаря, ще я прочета , т.к. е много по подробна от това , което имам .
dan66, ако махна кофата, ще се намокри доста терасата. А през зимата - пързалка Вие как се оправяте с този конденз?
Добре, щом тече от влагата, ок, но защо тогава другия (12LCC) не го прави? Снощи засякох - на 5-10 мин. изтича по малко, да викам ли монтажниците?
И друго - цяла нощ го оставих на +21, но и до сутринта температурата в стаята остана +19. Мъж ми ще ме убие , защото искаше да вземем пак 12LCC, а аз настоявах за плазма, но 9ка и сега ако не може да стопли...
Не може 9LD да не стопли 16 кв.м. стая. Да не е кабриолет?
Монтажът добре ли мина?
12LCC - в каква стая е монтиран като площ ми е интересно? Иначе за това че не прави конденз и аз потвърждавам. Другия - 9LCC ми капе леко, но 12LCC изобщо. Възможно е това да се дължи и на разликата в топлообменниците - 12 е с двуредов и предполагам не кондензира толкова осезаемо при него. При 9 външния тополообенник е едноредов. При 9LD мисля че също е едноредов - но не съм сигурен. Иначе кажи на мъжа че 12LCC е нямало от къде и да намери. Ако пък ти каже че 12LGC е еквивалента пак ще сгреши - 9LD е бил добър избор като цяло, свясна и хубава машинка а това че капе си е нормално. Може да сравниш с други клими - капят доста повечко. Една OSAKA наптимер тук се 'напикава' доста повечко като цяло.Първоначално публикувано от ninkata
решението е тръба Ф32 която извеждаш където си поискаш+нагревател който е като кабел и се слага вътре в нея гори 60-80 вата на час и се слага регулатор който да го спира при плюсови температури
Оригиналното коляно под тавата е Ф16-18 мм.Защо да слага Ф 32.По хотелите събирам по 5-6 клими наведнъж във ПВЦ Ф20 без проблеми.Едно е нагревателчето да стопли обем Ф32,друго е Ф 20-по лесно е.
Нинката-някой водопроводчик да ти залепи от парчета ПВЦ Ф20 кондензна линия до улук или сифон,като я изолира с тръбна изолация 9х22 или 10х20,каквато намери.Ако не се оправиш и си от Сф,пиши ми на ЛС
Щом не искаш да махнеш кофата поне сложи някаква гъба вътре да не ти тропа.Първоначално публикувано от ninkata
Това че единия климатик капе повече не е от модела а от това кой с каква мощност работи.
При този който работи на ниска мощност температурата на външното тяло е по висока и по малко влага кондензира в него.
Относно това че не ти стопля стаята сигурно го държиш на много ниска скорост на вентилатора.сложи го на MED/средна/ и ще стопли.И не го изключвай щом ти е студена стаята.
Оф, направо много се ядосвам - от 3 часа не може да стигне 23гр, на MED! И бръмчи..