Страница 116 от 308 ПърваПърва ... 66106114115116117118126166 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,726 до 1,740 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

ninkata, до тогава може да опиташ какъв ще е ефекта ако насочиш клапите право надолу.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Хмм, чудеса - днес моята 12LCC поставена в помещение от около 15кв.м се мъчи. Поставена е на АУТО като не се изключва. Преди обяд преди да излезна я оставих на 16 градуса и след като се прибрах към 11 вечерта я настроих на 22. Чудо - вече е 2 и нещо и едвам е успяло да вдигне до 20.5 градуса. Наблюденията ми да че преди когато самите стени бяха малко по-топли много по-бързо вдигаше до 23 при задание 22. Когато го държа на 18 вместо на 16 като че ли съшо по-бързо се справя. Това ме навежда на идеята, че не е добре да се държи на абсолютният минимум когато няма да отсъства за дълго време. Ще ми е интересно за колко време ще успее така да стабилизира и дали въобще ще успее да сигне 23, както в предишните дни. Интересното е че и тогава външните температури са приблизително колкото сега - в момента е +7 градуса навън. Но като цяло целият ден е по-студен, което кара стените да акумулират по-малко топлина през деня.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ти явно имаш огромни топлозагуби .. аз моите климатици и да ги изключа трудно пада под 19 градуса ,трябва да ги изключа за 3-4 дни да истинат стените .. 12ЛСС в хола 65 кубика ми харчи средно 195 вата като работи нощем на 19 ( но вдига към 20-21) денем на 21( вдига 22-23) и много често изключва ... инак минималната консумация на тая машина е 300 вата

5. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Да - никаква топлоизолация и две външни стени. Съседните стай не са отоплени - догодина ще взема мерки в насока слагане на външна изолация. Иначе като взимах машината една от причините да избера толкова голяма бе точно никаквата изолация. Снощи го чаках до 4 - успя да вдигне по този начин до 21. Друг път процедирам (миналата година) като принудително го дигна на 25-26 и HIGH за кратко време да обърне въздуха за 20-30мин, след което си го връщам на 22. Снощи реших да експериментирам и забелязах ефекта който описва ninkata на нейното 9LD. Та възможно е и там да има големи загуби и за това така да се държи.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Сега ако ти кажа и че това намаляне не води до икономия...
    Нарочно сложих моя на 20* + ECONO миналата нощ. ECONO при мен прави 2,5* надолу от зададеното. Резултатът беше, че беше изхарчил 667 W за 8 часа или по 83 W на час. Явно почти не е работил. Сутринта в стаята беше 18* студ. Изключих ECONO и го сложих на 21. Вдигна ги чак на обяд. Аз съм последен етаж и над мен няма нищо, нито изолации. От там най-много ми дърпа топлото. Затова мисля вече под 20* да не го смъквам като ме няма.

7. Тук е от
    Aug 2008

Каква е тази функция ECONO, на кой модел? Аз имам AIR CLEAN и май наистина с него се намалява мощността.
    Аз нашия като ме няма го държа на 18 и сега като е топло изобщо не включва. Но постоянно леко духа хладен въздух. Така ли трябва да е? По-добре ли е тогава да го изключа направо?

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

ECONO е на Mitsubishi Heavy.
    Така трябва да бъде. Все някога духва и топло за да компенсира ако падне под 18.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

AIR CLEAN е пречистване на въздуха, т.е. включване на плазмения филтър на машината.

11. Member
    Тук е от
    May 2003

Нинка, LD серията нямат такава функция. 12LGC - ECONOMY(пише на бутона и се намира там където на твоя е празно местото - ограничава на 70% мощността)държа го натиснато все още(макар да не съм забелязал да има значение голямо с него и без него), и си държи температурата дори я надвишава на моменти. Под 20* не го свалям вече, че бавно дига после(на АУТО) , а не ми се ще да го засилвам(на сила).

Междудругото разбрах от къде идва бръмченето във вътрешното тяло когато се развърта ротора   направих контакт до климатика(горе на десетина сантиметра в дясно)да го включвам там(за по-красиво и удобно), та излишния кабел е намушан в тялото отзад в някаква празнина и в самото начало на развъртането се усеща вибриране на корпуса и тия кабели отзад явно се чукат в пластмасата - цялата работа е за 3-5 секунди и ако успея да стигна до там леко издърпам/намуша кабелчето и спира. Сега с какво да уплатня някакси между кабелите: че да не го режа, хем като вибрира да не се чука, и май ще трябва да откача цялото тяло за да стигна до отзад? Ще ми трябва и помощник да държи? Да се пробвам ли или ще направя някоя беля с откачането? Май може и от страни през дупката да се издърпа кабела? Дайте практичен съвет в ситуацията че много ме дразни това бръмчене.

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Направо го режи, на моите и трите машини контактите ги изведох горе около вътрешното тяло и са с къс кабел, без да се нагъва в тялото.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Айде, да се похваля - в другата стаичка ве4е има FUJI 12LGC. Прекрасен монтаж и работа от страна на фирмата, вакумирана инсталация и отделно изолирани тръби от тръбният път. За сега впечатленията ми са че външното тяло е забележимо по-тихо от старото 12LCC. За сега топли, ще го видим дали ще удържи зимата . Като поработи ще кажа и дали се усеща "шуртенето" на фреона по тръбите и как е сравнено с 12LCC като степен на шум. Ина4е тръбният път дойде около 3.2 метра. Вчера прикапа, но днес е слънчево и понеже няма вероятност в близките часове машината да се "полее", аз отивам да я поливам в местното бар4е

П.С: Ще сложа електромер4е и на него и ще го засичам подобно на другия. Ще е интересно предполагам понеже тази стая е северна и е по-студена като цяло.

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Хаирлия да е............

16. Member
    Тук е от
    May 2003

Честито , пак ли е по 130Вата/м3? Тъй като имам такъв(Генерал) но нямам с какво да го меря, а тука не попадам на данни от измервания на същия модел, ще ми е много любопитно колко смуче, и онова копче за Икономията - каква роля играе на практика има ли смисъл и кога да се ползва? - ако ти се играе да го разцъкаш. Опиши и подробно помещението за да си сравнявам с моето горе доло. Благодаря предварително.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

икономията е майка на мизерията това копче го забрави давам ти съвет

18. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    Честито , пак ли е по 130Вата/м3? Тъй като имам такъв(Генерал) но нямам с какво да го меря, а тука не попадам на данни от измервания на същия модел, ще ми е много любопитно колко смуче, и онова копче за Икономията - каква роля играе на практика има ли смисъл и кога да се ползва? - ако ти се играе да го разцъкаш. Опиши и подробно помещението за да си сравнявам с моето горе доло. Благодаря предварително.

12.5кв. метра - две външни тухлени стени, северна стая в Пловдив без външна топлоизолация на стените. Кубатурата е около 32,5кум.м. Топлозагубите при -15 външна и +20 вътрешна са смятани на 1790кCal.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе