Страница 156 от 308 ПърваПърва ... 106146154155156157158166206 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,326 до 2,340 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

FUJITSU AS-E40T. Някой може ли да ми даде повече информация за този модел. От коя година е и технически данни. Намерих оскъдни данни в един варненски сайт, но не са ми достатъчни. Ако някой го ползва или има впечатления, нека сподели. Весела и успешна нова година!

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2003

marty_cool, тия техници с един чук по главите да ги биеш до като ти оправят машината! Моята 12ка е същата и няма тампони, върти на макс и няма никакви бучене/дрънчене и никакво вибриране което да се пренася към стойките. Когато е на макс обледен(точно преди дефрост) и вижда най-много зор нормално е да се чуват по силничко, но не съм забелязал да има вибрации. Тоя модел е доста по-тих в сравнение с подобните му, и други хора са го декларирали. А за дефроста му няма какво да коментирам - само ще кажа че всякакви висулки които се получават на отвора(до една педя дълги на моменти) си падат сами и никакви грижи не съм видял в тая посока до сега!

4. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Вчера на пода ми беше 16 градуса, а сега 24 защо така? Някой има ли обяснение?

5. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Защото си почистил филтрите и въздушната струя е по-силна, въздуха циркулира по-добре

6. Member
    Тук е от
    Sep 2008

А на колко време е нормално? Аз май закъснях-не бях ги чистил 2 месеца.И изкарах най-студените дни така.Вече ще знам.

Ама си изкара машинката де.Повече разлика от 1 градус не ми е дала.

Все пак нямам обяснение.При зададени 22 на пода да са 24 кво става, а струята не е мн топла.Вдигнало ми е 8 градуса,голям ефект.Почвам на 2 седмици да си ги чистя.Иначе тока ми е 72 лв,09лгц,15кв.м за декември с мръсни филтри.Ще видим януари.Аз лягам на пода))))))))

При 55 лв нормален ток без климатик.

Стана ми ясно.24 е на 2 м пред климатика.В другия край на стаята на пода е 20 градуса.Чудесно.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    FUJITSU AS-E40T. Някой може ли да ми даде повече информация за този модел. От коя година е и технически данни. Намерих оскъдни данни в един варненски сайт, но не са ми достатъчни. Ако някой го ползва или има впечатления, нека сподели. Весела и успешна нова година!
    http://www.fujitsu-general.com/jp/pr...up/ase40t.html
    2008-ма година. Можеш да си изтеглиш от този сайт ръководството (където пише PDF).
    Всичко си го пише там, накратко отопление 5.0kW (0.9~6.9) при консумация 1,260W (100~1,980).

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    marty_cool, тия техници с един чук по главите да ги биеш до като ти оправят машината! Моята 12ка е същата и няма тампони, върти на макс и няма никакви бучене/дрънчене и никакво вибриране което да се пренася към стойките. Когато е на макс обледен(точно преди дефрост) и вижда най-много зор нормално е да се чуват по силничко, но не съм забелязал да има вибрации. Тоя модел е доста по-тих в сравнение с подобните му, и други хора са го декларирали. А за дефроста му няма какво да коментирам - само ще кажа че всякакви висулки които се получават на отвора(до една педя дълги на моменти) си падат сами и никакви грижи не съм видял в тая посока до сега!
    Определено но тези втория път са били малко по кадърни от тези дето първия път идваха. Иначе днес са звънали на жена ми да питат как е положението сега й обяснили, че тампоните били твърди затова, но нямали други налични. Обещали щом доставят да дойдат да ги подменят с по меки. Иначе досега без тампони нямаше такъв проблем.
    Другото нещо което са казали, че монтажниците трябвало да сложат пяна на дупката на стената задължително. Аз пък ги питах като монтираха, понеже не сложиха дали да си сложа пяна те ми обясниха да не слагам пяна а силикон, за да не запуши тръбичката за кондеза като се раздуе. Незнам на кой да вярвам

10. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Благодаря, Дейан. Разгледах сайта, но японският ми е малко слаб и не разбрах почти нищо. Е числата ги разбрах и са доста добри. Защо моделът не е коментиран във форума / не претендирам, че съм прочел всяка страница/, но не съм го срещал. Бива ли го? Феновете на марката трябва да са го забелязали.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Моделът е определено добър, като гледам това си е чисто 12LCC - както е видно японските инженери са запазили и големия размер на външните и вътрешните тела, както и теглото както при серията LCC. Което пък доказва че не са толкова глупави колкото си мислим ние. Проблема че не са коментирани тук идва от това че са на 100 и 200V, тоест не са пригодени пряко за нашият пазар. Иначе наистина добри машинки. Това че са обаче на 100 и 200V налага употребата на друг модел компресор (може би отново е Тошиба, но не е точно този който е в моделите на 7/9/12 LCC). Направи ми впечатление че е даден COP, който съвпада с този от моделите LCC. Моето мнение е че това е една добра машинка като цяло с термодинамична част отговаряща напълно на LCC серията.

П.С: nako-bako , имаш ли идея дали тук се предлага, нова или втора употреба и на какви пари?

12. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Е числата ги разбрах и са доста добри. Защо моделът не е коментиран във форума / не претендирам, че съм прочел всяка страница/, но не съм го срещал. Бива ли го? Феновете на марката трябва да са го забелязали.
    Кои числа са доста добри? Моделът е 14-ка, може да се ползва без проблеми за охлаждане и отопление до положителни външни температури.

Fujitsu AS-E40T-W
    Килограми вътрешно тяло - 8,5 kg.
    Килограми външно тяло - 35 kg.

Fujitsu ASYA14LCC
    Килограми вътрешно тяло - 9 kg.
    Килограми външно тяло - 40 kg.

Panasonic CS-E15GKE
    Килограми вътрешно тяло - 9 kg.
    Килограми външно тяло - 48 kg.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2008

тази машинка да не е на 100 волта?
    Извинявам се за горния въпрос - в момента в който го писах явно сте пишели и вие. Да има го на две три места по страната, както нов така и втора употреба. Цената е около 2200-2300 лева. Изглежда наистина много добър модел.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Valen1 тоя Панасоник както е 50 кила като се обледи може да падне от стойката ... Фуджитсуто е поне 1 класа над него ,имам ги и 2те животни у нас

16. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Не знам защо точно килограмите ви впечатляват толкова! Вижте показаните числа. COP-а е малко по-висок от този на LCC, което е добре, номиналната и максималната мощност също са по- високи, което пак е добре. И не е 14-ка, а по-скоро 12-ка, и това отнесено към останалите неща става... много добре. Аз в PDF- а не можах да се ориентирам къде да гледам за волтажа, но ако наистина работи и на 200 волта бих си монтирал един такъв, дори без трансформатор. То и без друго в Бг напрежението си е около 200 волта.

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Не знам защо точно килограмите ви впечатляват толкова! Вижте показаните числа. COP-а е малко по-висок от този на LCC, което е добре, номиналната и максималната мощност също са по- високи, което пак е добре. И не е 14-ка, а по-скоро 12-ка, и това отнесено към останалите неща става... много добре.
    Не ми обяснявай при +7 градуса колко икономичен бил и каква мощност имал. Вземи и ми покажи официална таблица на производителя как спада отдаваната мощност спрямо външната температура.

По-скоро бил 12-ка, аз пък казвам, че по-скоро е 14-ка. Да не би да се опитваш да омаловажиш факта, че е леко орязана версия и затова казваш, че е по-малък от колкото е.

Fujitsu е стъпка над Panasonic, но има различни модели задоволяващи различни потребности на пазара. Този модел от кои е?

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

модела AS-E40T е най ниския клас на марката за японския пазар и въпреки това с номинално топлоотдаване от 5кв и максимално 7кв при КОП 4 превъзхожда значително еквивалентния модел на 220 волта LGC .. а Панасоник първо да се научат да слагат ЕТРВ на машините си от нисък и среден клас после ще ги класирам някъде за момента са извън всякаква класация говорейки за читав инвертор

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе