Страница 108 от 308 ПърваПърва ... 5898106107108109110118158 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,606 до 1,620 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Малко може да ми е тъп въпроса, но ми е интересно дали някой има впечатление или мнение как е по-добре да работи климатика в отоплителен режим.... на AUTO или LOW... как е по-икономично?
    Климатика ми е GENERAL ASHA 12LCC

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от mitko99
    Малко може да ми е тъп въпроса, но ми е интересно дали някой има впечатление или мнение как е по-добре да работи климатика в отоплителен режим.... на AUTO или LOW... как е по-икономично?
    Климатика ми е GENERAL ASHA 12LCC
    За LOW и QUIET мисля че разсъжденията са еднотипни. Понеже имам повече наблюдения по отношение на HIGI, AUTO и QUIET. Когато миналата зима бяха големите студове забелязах че на HIGH прави по-голяма консумация отколкото на AUTO, при това за помещението при мен като че ли на AUTO духаше и по-топло. От тогава го държа само на AUTO когато не искам някакъв комфорт по отношение на тих режим и на QUIET през останалата част от времето. На QUIET и АУТО по принцип харчи повечко спрямо АУТО но разликата не никак осезаема - малка е. На QUIET по принцип и ограничава оборотите на компресора, което може да доведе до недостик и спад на мощност, но всичко зависи и от самото помещение в което е монтиран. При мен се справи през големите студове на QUIET без проблем.

4. Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    В зависимост от това какво си е поръчал единствената разлика ще е в лепенките демек или ще пише general.fujitsu или fuji телата са еднакви.
    обаче забелязах че има някво измислено fuji electric което прилича на мидея да не те прецакат с него само
    Май е точно такова fuji electric.Води се fuji electric RSA-12LGC.Външното тяло не го видях,но на вътрешното пише fuji и изглежда така.Струваше 1499 с монтажа,а сега вече са го вдигнали на 1569.
    Да не би да съм се прецакал нещо ?
    .

5. Member
    Тук е от
    Oct 2005

НЕ,не си се прецакал!
    "единствената разлика ще е в лепенките демек или ще пише general.fujitsu или fuji телата са еднакви"

6. Member
    Тук е от
    May 2003

Board_Man, ако за машината от подписа говориш(Fujitsu ASY12LCC, Помещение площ 14кв.м,; обем:36куб.м), ти се падат по 133 Вата на кубик? И спрял да е пак ще ги топли . Само дето по принцип климатиците си ги купуват хората с по 70 Вата на метър кубичен и положението става съвсем друго. Едно помещение което топля с 4кВ(55м3) се разделя на две с врата(35м3+20м3, климатика е в 35), когато топли цялото за поддържане е добре но рязко да качи температура - забрави. Обаче затворя ли вратата и го набримча за 10-15 минути(до като се изкъпе детето в банята)стаята от 20* е станала 26* кефа е голям. Ама кой ти слага по над 100Вата на м3?

7. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Така е - малко съм се презапасил, но не и много. Сега ще кажа какво имам в предвид. Не искам да налагам моето мнение на всеки - но нали за това е и форума, всеки казва какво мисли пък всеки си решава кой да слуша

Та първо прилагам два интересни документа, в които се дават много интересни таблички за моделите LCC и LGC каква им е загубата на топломощност (колко им е максимала, който могат да отдадат при различни външни температури и какъв им е COP фактора при тези условя). Например при -15 външна за моя модел (12LCC) и 24 градуса в помещението дават МАКСИМУМ от 3,39кВ (при консумирани 1.88кВ - COP идва 1.83). Тези температури колкото и да са фрапиращи се случват през годината в Пловдив за около 2 седмици на сезон. Ето ги и самите документи:

За серията LCC: http://students.bjr-labs.com/LCC.pdf
    За серията LGC: http://students.bjr-labs.com/LGC.pdf

Идеята ми е да оразмеря така машината, че да успее да понесе по максимум в екстремните дни - да може да отдаде тази мощност пък при независимо и колко неефективен COP.

Сега малко пояснения и за топлозагубите на конкретното ми помещение. Блока е пакето-повдигащ, стените са тухлени. Стаята е с големи прозорци с не-добра топлоизолация като цяло. Стаята е с южно изложение (което в случая и помага) а площта и е около 15кв.м. Смятани са топлозагубите на помещението за максимално екстремни условия за града - а това са: външна -15 градуса и забележете: ВЪТРЕШНА НА ПОМЕЩЕНИЯТА: 20 градуса. Топлинните загуби в този случай са 1600 кило калорий (смятани са с програми преди доста време по проект). 1kcal = 1.163kW. За топлозагубите се получава 1860W и това ако се поддържа 20 градуса в помещението - при желание за 24 градуса скача нагоре. Ако от табличката с техническите данни на машината максимала пада от 6.7кВ на 3.39кв то по тази зависимост и номинала му от 4.8кВ вече ще е паднал на 2.42кВ. Тоест при мен машинката ще работи дори и при екстремните условия на номинал и леко под номинал.
    Сега обаче от няколко дни обмислям какво да сложа в другата стая, която е с площ около 12.5кв.м, но пък е северна и при стайна от 20 градуса и -15 на вън са изчислени топлозагуби от 1790 kcal (2.081kW) - при 24 вътрешна може да скочи и на 2.2-2.5кВ. От старите LCC-та ве4е не мога да намеря 12LGC ще ми отдаде 3.07кВ максимум при тези екстремки, което ме устройва но пък и цената идва леко множко. Може би се спрях на 07LCC (което все още може и да се намери и е доста по-евтинко) - то ще гарантира 2.33кВ максимум, което е точно на ръба и ще бачка доста по не-ефективно от 12ката но пък и разликата в случая е доста като парици

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

А дали си струва?
    Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Тези температури колкото и да са фрапиращи се случват през годината в Пловдив за около 2 седмици на сезон...Идеята ми е да оразмеря така машината, че да успее да понесе по максимум в екстремните дни - да може да отдаде тази мощност пък при независимо и колко неефективен COP.
    Смяташ машината да работи на номинал, при екстремни условия. Няма ли по-добре да бъде: да я смянаш, на номинал при "нормални" условия и ако трябва, да и помагаш, примерно с духалка? Пиша, защото аз вече имам "преоразмерен" климатик.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Board_Man,тези документи са коментирани вече тук в темата.Нали знаеш че General-Fujitsu обичат да се фукат колко много топлят при ниски температури, затова са дали тези таблици за максималните обороти на компресора и това са максималните отоплителни и охладителни мощности при различни външни температури.Те се получават при първоначалното пускане на климатика в студена/при отопление/ или топла стая/при охлаждане/.Тези максимални мощности продължават 10-20 минути.След това оборотите спадат до номиналните,отдаваната мощност спада,консумираната мощност спада ,СОР се покачва и т.н.

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Посочените таблици в документацийте на двата модела Fujitsu са манипулирани. Шрифта на цифрите в таблицата е по-голям от цифрите за външна и вътрешна температура.

Липсва подравняване на цифрите от измерените стойности с тези на външната температура. Ако таблиците са правени с програма и беше ползвано: долно, горно или център подравняване, цифрите щяха да са подравнени и резултата щеше да е симетрия, а тук виждам в една и съща таблица, че никъде няма подравняване с цифрите за външна температура, също има и разминаване между самите цифри.

Проследете консумираните мощности, отдаваните, промяната им спрямо външните и вътрешни температури и кажете това нормално ли е. По този начин ли работи един климатик.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Проследете консумираните мощности, отдаваните, промяната им спрямо външните и вътрешни температури и кажете това нормално ли е. По този начин ли работи един климатик.
    http://www.refteh.ee/index.php?lang=est&main_id=51 - Сходно поведение.

Цитат Първоначално публикувано от dan66
    Нали знаеш че General-Fujitsu обичат да се фукат колко много топлят при ниски температури, затова са дали тези таблици за максималните обороти на компресора и това са максималните отоплителни и охладителни мощности при различни външни температури.Те се получават при първоначалното пускане на климатика в студена/при отопление/ или топла стая/при охлаждане/.Тези максимални мощности продължават 10-20 минути.След това оборотите спадат до номиналните,отдаваната мощност спада,консумираната мощност спада ,СОР се покачва и т.н.
    @dan66 тук е напълно прав - подкрепям и аз. Може би и затова в тези таблици спада на мощност на 'максимума' е толкова фрапиращ.

Цитат Първоначално публикувано от Очо
    Смяташ машината да работи на номинал, при екстремни условия. Няма ли по-добре да бъде: да я смянаш, на номинал при "нормални" условия и ако трябва, да и помагаш, примерно с духалка?
    Ако дам 500лв за Мидея бих бил склонен да и помагам с духалка. Това е все едно да си купя кола и всяка сутрин да се налага да я паля с външен акумулатор при ниски температури. Иначе давайки 1600 дори и 1300 вече не ми се вижда никак нормално да я мисля дадената машина - просто искам да си я сложа и да забравя за грижи и проблеми. Иначе да - и аз се чудя и не съм убеден дали е редно да оразмерявам за номинал при максимални условия на средата. Според мен задължителния компромис е поне да се гарантира максимала при максимални условия на средата.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от denis_7
    интересна формула!това 2.7 според височината ли се променя?
    Да
    Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Иначе да - и аз се чудя и не съм убеден дали е редно да оразмерявам за номинал при максимални условия на средата. Според мен задължителния компромис е поне да се гарантира максимала при максимални условия на средата.
    Не е никак редно Второто изречение е АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Мислех, че говорим за мощности, а не за марки. Ще дам пример(който няма нищо общо), но се надявам да се разбере, какво имам впредвид. Като са "проектирали" сградата са мислили(примерно, тръбите за водата не ги прекарват по външните стени, може би да не замръзва, така мисля). Но преди няколко години, тръбите в банята ми замръзнаха. Размразих ги с една духалка и оставих водата да капе.. Нещо такова, имам в предвид с духалката. Иначе и на мен "второто изречение" ми звучи абсолютно резонно.

16. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Искам да се върнем още веднъж към двете сервизни документации. Разгледах подробно ASYA09_12LGC и забелязах някой неща които на мен ми се виждат странни.
    На режим отопление, модела ASYA12LGC отдава 4(0,9-5,6) kW
    На режим отопление, модела ASYA12LGC консумира 0,97(0,25-1,99) kW

1. Отдаваната мощност на режим отопление се измерва при +7 градуса външна температура и +20 градуса вътрешна. И наистина в документацията на този модел е написано, че именно при тази температура е направено изследването. Ако е така наистина, то показаните в таблицата стойности при тези температури на отдаване и консумация какви са: номинални, максимални или измислени. Всички производители, когато показват таблици с промяна на отдаваната и консумираната мощност спрямо температурите посочват номиналната отдавана мощност. Това е реалната мощност на климатика, за която е проектиран и която може да се отдава постоянно, максималната отдавана мощност е пикова за кратък период от време.
    2. Виждаме, че при повишаване на външните температури при този модел консумираната мощност спада. Може да се каже и на обратно, че при понижаване на външните температури консумираната мощност се повишава. Това някой да го е виждал при друг климатик.
    3. И сега какво се оказва, че няма значение за консумираната от климатика мощност дали външната температура е +0 или -15 градуса.
    4. Шрифта на всички цифри е еднакъв. Цифрите от таблицата не са подравнени с цифрите от външните температури. Ако разгледате таблиците на охлаждане, ще забележите освен, че не са подравнени но и размерът на шрифта е различен.

На режим отопление, модела ASYA09LGC отдава 3,2(0,5-4,5) kW
    На режим отопление, модела ASYA09LGC консумира 0,75(0,25-1,6) kW

1. Отново същото, какви са тези цифри съответстващи на +7 външна и +20 градуса вътрешна температури.
    2. Тук пък консумираната мощност е на обратно, с повишаване на външните температури се повишава.
    3. Цифрите от таблицата не са подравнени с цифрите от външните температури. Но да не бъдем толкова взискателни, постарали са се все пак.

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

В подобната сервизна за 09 LD на +7 градуса външна и 20 вътрешна е дадено 6,1 топлоодванате и 1,96 консумация, което съвпада с максималното топлоотдаване и консумация на модела.

18. Тук е от
    May 2008

Тъй като и аз гледах тези таблици и не ми беше съвсем ясно какви са тези числа, ето до какъв извод стигнах за 09LD модела (тъй като за него гледах):

Там на +7 е даден максималния капацитет на климатика - 6.1 kW.
    Но за LGC явно не е така.... Освен ако максимума му не е 5.1 ...

П.П.edi1 ме е изпреварил...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе