Страница 11 от 308 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Здравейте на всички от форума, от днес след дълго лутане (почти тримесечно) и чудене кво да вземем, вече сме собственици на FUJITSU ASYA09LCC и ще споделим впечатления за хората, които бяха неориентирани като нас след около седмица понеже тогава ще ни го монтират

2.  

3. Тук е от
    Dec 2007

Здравейте,
    Имам закупен климатик втора употреба FUjitsu модел на вътрешното тяло АО282HP и с външно тяло АS282HP,година на производство 2002г,работи с трансформатор с входно напрежение 100V на 50-60Hz.Втора година ще го ползвам,но от време на време ми прави следния проблем:червения свето диод при нормална работа свети постоянно,но от време на време започва да мига 7 пати след което прави един интервал от време и отново започва да мига 7 пати,през което време долния зелен светодиод се включва и мига постоянно,докато при работеш климатик този светодиод немига и започва от топло да духа леко студено.Като стане така винаги изключвам климатика от дистанционното и после от захранването,след около 30 мин отново го включвам и започва да работи,но след известно време отново започва сащия проблем и времето на работа се скъсява сас всеки следващ път.Докато накрая не иска и да започва да работи.Искам да попитам знае ли някой,какво значи това мигане на червения светодиод от 7 пати,и как може да се оправи този проблем?Предварително Ви благодаря.

4. Тук е от
    Nov 2007

Знам че тук има хора дето доста разбират от клими Спешно искам мнение за климатик Daikin на външното тяло означенията са AN40BDP-W , а на вътрешното AR40SDP . Втора употреба е мисля да го купувам

5. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

plamac
    Тази http://www.fujitsugeneral.com/PDF_06...nstruction.pdf,( стр.50) сервизна документация не е за твоя модел, но и в други които които гледах, са описани едни исъщи възможни причини. Не мъчи повече машинката, определено има проблем, викай врачка.

6. Тук е от
    Aug 2006

Здравйте , вече няколко месеца събирам пари за климатик

в начаолото исках климатик за 500 лева
    с течение на времето и зададените от мен въпроси към вещи лица в областта цената скочи на 1 000 а марката Панасоник , сега чета форуми и ми препоръчаха супер инвертер , който потреблението му на ток може да падне и до 0.200 а цената се покачи с още 500 и стана 1 500
    та за тези 1 500 лева дали е по-добре да си купя ------> FUJITSU ASYA09LCC
    не съм чувал никъде нищо за Фуджитсу но "ASYA09LCC" модела им го има почти във всеки магазин за японски климатици ново поколение и много го препоръчват а аз нищичко не знам , до колкото за Панасоника мога да говоря поне час и съм виждал на поне 15-на места монтирани точно модела , който аз искам а той е 12ка инвертер (малайзийски) но харчи 1 киловат на час със сигурност , най-много пада до 0.800
    / FUJITSU ASYA09LCC пада до 0.200/
    Много ви моля , кажете нещо за модела , виждали ли сте някъде монтиран , как е , шумен ли е , компресора на Панасоника не можеш да разбереш работи ли или не , една от най-важните причини за мене , по които съдя за климатика е дали са бръмчалки като трактор от ТКЗС-то или ... нали :-)

7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

FUJITSU ASYA09LCC - ами правилно си се ориентирал.Имам го от 3 месеца и за сега съм доволен.Единственният недостатък за мен е,че когато климатика си изключва и включва се чува едно завиране,което вечерно време мене ме дразни.През деня това завиране не се усеща.Но това завиране го има още един колега от форума,за същият модел климатик.Други не са се оплакали.Ама може би кусура е при нас.Мисля,че при мене е от доста късия тръбен път и се получава голямо налягане.Като цяло е добър.Чакам да почне истинската зима,чувам в близките дни температури до -15 градуса.Пожелавам ти успех в избора на климатик.

8.  

9. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

detelink
    Ти май не си чел темата

10. Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от genagold1
    FUJITSU ASYA09LCC - ами правилно си се ориентирал.Имам го от 3 месеца и за сега съм доволен.Единственният недостатък за мен е,че когато климатика си изключва и включва се чува едно завиране,което вечерно време мене ме дразни.През деня това завиране не се усеща.Но това завиране го има още един колега от форума,за същият модел климатик.Други не са се оплакали.Ама може би кусура е при нас.Мисля,че при мене е от доста късия тръбен път и се получава голямо налягане.Като цяло е добър.Чакам да почне истинската зима,чувам в близките дни температури до -15 градуса.Пожелавам ти успех в избора на климатик.

ейййййййтцтцтцтцттцтц тъкмо се навих , това наистина щеше да е моя климатик
    пак кусур *** мааму !
    ае няма ли нещо наистина толкова евтино (добра цена , не че е евтино) да харчи толкова МАЛКО ток и да е безшумен като един Панасоник (Панасоника много лапа)
    искам да е толкова безшумен или казано по-точно да не е бръмчалка като Мидеа или Осака , комшиите ми събуждат с климатиците си останалите

Ще изчакам и Emily (малко по-горе) да си купят и те за да си кажат мнението и така да взема крайно решение
    от лични съобщения разбрах , че събитието ще да е в събота но дали и тогава ще им го монтират ... кои знае
    ще видим ...

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ами купи си Даикин и на съседните няма да им пречи. Дори конвенционалния Даикин е с много тихо външно тяло. На стена на стаята която спя има три външни тела Даикин и не се чуват вътре.

12. Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Ами купи си Даикин и на съседните няма да им пречи. Дори конвенционалния Даикин е с много тихо външно тяло. На стена на стаята която спя има три външни тела Даикин и не се чуват вътре.
    Julian ... genagold1 не каза къде се чува завирането , дали навън или вътре , инстинктивно разбираме , че е вътре , нали !? Ааааааааааако НЕ е вътре , тоест е ВЪН т.нар."завиране" тооо това мене изобщо не ме вълнува , но ако е вътре - това изобщо не е нормално и не искам да ми е доскомфортно . Казано по друг начин ако ми трябват "звуци от природата" - ще си ги намеря в мрежата :-)
    Ех , нямам търпение Emily (малко по-горе) да си купят климата , та да кажат и те какво ври или кипи ли при тях

Иначе гледам един Митсубиши на много "нереална" цена
    http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=93
    странното за мене е че е за голяма кубатура , хипер инвертер , тоест , супер пестелив защото разхода му на ток пада до 0.500 , японски и само за 1399 ?!?!?!?!?!?!?

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Това е реалната цена - ЕКОМАТИК го продават също.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от dete
    Иначе гледам един Митсубиши на много "нереална" цена
    http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=93
    странното за мене е че е за голяма кубатура , хипер инвертер , тоест , супер пестелив защото разхода му на ток пада до 0.500 , японски и само за 1399 ?!?!?!?!?!?!?
    В грешка си. Не е нито хипер инвертор, нито за голяма кубатура, въпреки че го дават до 25 кв.м.. Това си е 9ка, ниския клас инвертор на Митсубиши хеви. Хипер - инверторите са на една доста висока цена.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от dete
    Julian ... genagold1 не каза къде се чува завирането , дали навън или вътре , инстинктивно разбираме , че е вътре , нали !? Ааааааааааако НЕ е вътре , тоест е ВЪН т.нар."завиране" тооо това мене изобщо не ме вълнува , но ако е вътре - това изобщо не е нормално и не искам да ми е доскомфортно .
    Чува се вътре, а дали източника е отвън и се предава по тръбите не мога да кажа. Шумът не е по-силен от този, който издава вътрешното тяло при нормална работа. Подобен, но по-силен шум има при размразяването. Иначе производителя посочва в упътването че е възможно да се чуват подобни звуци и го приема за нормално. В друг форум ми казаха че се дължат на високото налягане на фриона.

17. Тук е от
    Dec 2007

Айде монтираха го. Гледам, че ме чакат Ми не сме доволни. За тая цена и това обикаляне дето му ударихме и четене и кво ли не имаме чуството, че се набутахме. Климатика го монтираха към 11 и оттогава работи.
    1, Кипенето е мн. тихо и то ни е най-малкия проблем. Чух го само веднъж.
    2, Големия проблем ми е външното тяло - компресора е много ама много шумен. Живеем на тиха улица и като сложим климатика на тих режим кел файда от това, че вътрешното тяло е тихо, като чувам външното!
    3, Още един голям проблем - пуканията на пластмасата приличат на стрелба и е леко тъпо да направиш климатик с безшумен вентилатор след като ще те стряска по всяко време пукането на пластмасата. Никъде по телата не пишат децибели! За сравнение дайкин пишат например и сега ни е яд!!!!
    4, Едвам удържам моя да не го чупи с чук че го е много яд
    5, По-добре да си бяхме взели мидеа за 400-500 лв че дори и да пука - макар че не сме чули мидеа да пука - нямаше да ни е яд за 500 лв.
    Извод: съотношението цена-качество не се оправдава изобщо. Чустваме се набутани.

Явно като си купуваме климатик трябва да гледаме какво НЕ пише производителя - щом не го пише значи сигурно то не е наред - в случая май децибелите. Знам какво пише в официалната брошура, обаче за мен това не са верни данни - за външното тяло. Пък и за пукането на вътрешното! То не се ли води шум ех да му се не види. Какви са тия производители загубени не тестват ли да видят че пука! Нашите имат осака и 1 път не съм я чула да пука!
    Това са първи впечатления ако се почустваме по-доволни пак ще пишем.

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Предполагам, че когато климатика влезе в нормален режим на работа, загрее добре помещението и заработи като инвертор/да си намали оборотите на компресора/ ще дадеш и добир отзиви за машината.Някъде по едни сайтове четох, че на климатика са му необходими, в зависимост от помещението между 10 часа и два дена да влезе в нормален режим на работа.Все пак е нова машина.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 308 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе