Страница 21 от 308 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Здравейте! От десет дни насам, над моя климатик съседа /отгоре/ си е монтирал 18-ка клима, от която доста тече вода и се образува лед върху климатика ми. Това може ли да повреди климатика ми? Благодаря предварително за отговора!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от fifi2003
    Здравейте! От десет дни насам, над моя климатик съседа /отгоре/ си е монтирал 18-ка клима, от която доста тече вода и се образува лед върху климатика ми. Това може ли да повреди климатика ми? Благодаря предварително за отговора!
    Или го накарай съседа да си отведе встрани водата или си сложи козирка на твоя , защото ще имаш ядове с този водопад отгоре

4. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Козирка е най-добре. Купуваш си поцинкована ламарина 0.3 от борсите за метали, промишлената зона и т.н.
    Трябва да се огъне от 2-та края, захващаш я с 2 дюбела за парапета и в другия край над климатика импровизираш, за да не дрънка като има вятър. Задължително трябва да е с наклон. След това си сипваш бира, отпиваш и се кефиш на изработката си.

5. Member
    Тук е от
    Jul 2007

И на мен ми се налоижи да праа козирка .
    Но я напраих от поликарбонат с рамка от алуминиеви профили.
    Получи се перфектно , не тропа и изглежда доста по добре от ламарина.

6. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

ДАСКАЛЕ -много калпав монтаж си уцелил,разстоянието между телата е не повече от метър...а за стоиките..не ми се говори....конденза- в шише 2 литра...?но не са болки за умиране..не пипаи НИЩО засега...стореното -сторено...нямаше ли начин да се изкара външното тяло по далече...или вътрешното поне 20-30 см. навътре..?до пролетта си намери свестен техник които да предцени на място всичко...и си приготви към 200 лева за преместването...това е само мое мнение,може и да греша-техник съм по промишлени климатици,битовите не са ми силата...нека ме коригират опитните колеги.и не се притесняваи-машината ти е перфектна-весели празници...

7. Тук е от
    Nov 2007

Проблем ли е, че разстоянието между двете тела е малко ? И при мен е така, но засега нямам забележки.

8.  

9. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

поне метър и 30 см.вибрациите се предават по тръбите..става малък ад...

10. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    поне метър и 30 см.вибрациите се предават по тръбите..става малък ад...
    Вибрации няма- по-скоро се чува отразяването на струята на вентилатора от стъклата на терасата,въпреки че 2 стъкла са махнати.Двулитровото шише се е напълнило за 4-5 дни до половината .Смятам през пролетта да иззидам терасата и да преместя външното тяло-сега нямаше как-на винкелите вибрациите ще са гадни.

11. Тук е от
    Dec 2006

@rkk
    Колега откъде ги изкопа тези 1.30м,пък и чак ад....
    Препоръчвам на колегите монтажници да пробват един стар трик. В прохода/отвора/ в стената вмъквате гофре и тръбния пакет да мине през него.Тогава няма да говорим за вибрации,трескавици и да виждаме често дявола на гости.

12. Тук е от
    Dec 2007

Поздрави на всички от този много полезен форум!
    Ето и моето мнение за работата на първия ни климатик вкъщи Fujitsu ASYA 12 LCC. Оказа се сериозна машина. Имаме го от края на лятото и на охлаждане почти не стана нужда да го включваме. С първите по-хладни дни през октомври започнахме да го пускаме сутрин и вечер. Но със застудяването го оставихме на денонощна работа. Топли вътрешен хол 19 квадрата/50 кубика.
    Преди бяхме на маслен радиатор и разни духалки в другите стаи. Преди 2 г. месечната ни сметка за тока надхвърли 220 лв. и миналата зима опитахме с камина на дърва. Беше уютно, евтино и прекалено топло - до 31*С, но ежедневната хамалогия до мазето и обратно - цепене и мъкнене, ме накара да потърся по-съвременен вариант за отопление. След кратък преглед на информацията в нета се спрях на Fujitsu. Оказа се малко преоразмерен за въпросната квадратура - поддържа винаги с 2 градуса над зададените (потвърдено от 2 термометъра в другия край на помещението) и когато е по-топло навън спира компресора, но пък при застудяването до минус 6-7 градуса през декември нямахме никакъв проблем с мощността.
    В началото не очаквах шума от форсирането на компресора при старта, но със затоплянето на стаята и минаването на денонощен режим на отопление вече не го чуваме и на практика забравихме, че съществува външно тяло - при нормален режим работи подчертано тихо. На пропукванията и пробълбукванията от време на време никой не им обръща внимание - отбелязвам ги само защото по-горе видях, че са станали тема на разговор.
    При влагата и мъглата преди няколко седмици за пръв път видях питата побеляла от лек скреж, но я размрази моментално.
    Месечната ни сметка за ноември беше 96 лева при нормални 40-50 лв. през лятото, като освен Фуджицуто ползваме доста често и конвенционални отоплителни уреди в другите стаи, плюс готварска печка и бойлер.
    Изводите ми след два месеца опит са следните:
    1. Климатиците явно са добър вариант за отопление. В началото се опасявахме как ще е с постоянна въздушна струя в стаята, макар и топла, но се оказа, че не е проблем, дори е приятна.
    2. Машината не бива да се преоразмерява. Всеки гледа да се застрахова с 12-ка, но в много случаи може да се мине с 9-ка или дори 7-ца. В моя случай 9-ка щеше да е по на място. Но мисля да взема поне още две клими за другите стаи, с тях ще коригирам мерника.
    3. Не бива да се правят компромиси с качеството. Стара Загора е топъл град, но вече на няколко места забелязвам яко заледени евтини марки. Един нещастен климатик огласяше с тракането си онзи ден целия квартал - по-силно от трактор. Не знам как го изтрайват съседите
    А, и още нещо. На първото чистене на филтрите изпрах и малките филтърчета. Едва след това прочетох, че катехиновият, който прилича на плисирана пола, не трябва да се мокри Все още не съм сложил и другия, дето е като гъба - за обезмирисяването. Въпросът ми към форумците с опит е - да си правя ли труда да купувам нов катехинов, или въпросните филтри са маловажна глезотия и може и без тях?

13. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Заралия добре е да го има катехиновият филтър особено за детска стая.Прави някакво обеззаразяване.Лошото е че има живот 3 до 6 месеца при работа на климатика и трудно се намират.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от luka
    Аз си мисля, че си изясних защо не съм много доволен от моето Fujitsu Нашият град е в котловина и обикновено студът върви комплект с висока влажност. Климатикът бързо се заледява и се налага често размразяване... и така...
    И като допълнение - сега, след падналия през нощта и днес сняг навън е кучешки, но "сух" студ -8*. Машината работи добре и размразява по-рядко

16. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Конвенционална 24-ка на 18месеца 1 2 3 4
    Преди да го почистя от навалелия го сняг (не беше работил няколко дни), беше снежноледено блокче. Снимките са точно след обезскрежаване 02.01.2008 11:00

17. Тук е от
    Jan 2008

Днес тръгнах да си поръчвам климатик и ме посъветваха да си взема Fuji-то. Има много добри характеристики. Във форума изчетох една камара теми и все на доволни хора, като се изключи пукането при старт + високите обороти в началото и завирането на фреона ... до тук добре :-). Обаче май днес не направих правилния избор, за 33кв/м помещение високо 2.60м поръчах Fuji 12LCC и започвам да се зачуда дали ще успея да стопля нещо с този климатик :-(. Дали не е много малък ? 3те стени са вътрешни на помещението, но имам една източна стена която е почти изцяло остъклена (5х2м стъкло, но е 32мм двукамерно К-стъкло) и се притеснявам, че няма да мога да се стопля зимата. Предвиждам да сложа изолация на тавана. Моля Ви за мнение, ако трябва утре, други ден да ходя да поръчвам по-високия клас ... ако имат ...

Благодаря

п.п Това ми е първия пост тук :-)

18. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Като не се отоплява стаята, до колко пада температурата. Ако не пада много ще се справи, ако стаята е много студена търсиш по-мощен климатик.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 308 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе