Определено кефиш.Първоначално публикувано от lada2107
Определено кефиш.Първоначално публикувано от lada2107
Здравейте някой можели да ми кажи за този модел Fujitsu ASY-12LC- Inverter как работи при -10 градуса външна температура ще топ..добре
Перфектна машина е. Много тиха, икономична, надеждна и топли добре при много ниски температури от сорта -10.Първоначално публикувано от slaviperko
В класацията се нарежда непосредствено до Дайкин и Мицубиши.
Здравейте, както написах преди време си купих този климатик General :
http://www.bulclima.com/bg/product/1...teristiki.html
Та значи , вчера валеше , температурата беше около -1 и 0 градуса , климатика ми се размразява 2 пъти за 4 часа .
Аз не разбрах какво става докато не забелязах че ламбичката му мига и в опътването пище че се размразява. Погледнах външното тяло и видях че топлообменника целия е в скреж . След като се размразява 5 минути пак започна да си духа .
Питането ми е това нормално ли е ? А иначе ако не е влажно си баца без да се размразява даже и при по-ниски температури
Интересно ми е и това , че почти никога не духа осезателно топъл въздух . Само ако му задам 30 градуса почва да духа доста топло , иначе на 22, 23 духа леко топличко . Даже и при - 2 , -3 градуса на вън и зададени 23 вътре не духа яко топло .
Инверторите регулират оборотите на компресора и затова духат различно при различни зададени температури.
Иначе за размразяването изглежда нормално.
Гадно, ама няма как . Ако не ти е комфортно, просто увеличи малко градусите. Моя веднъж го напънах от 18* на 25* и след около 30-40 минути почна да размразява. Иначе до сега (от около 3 седмици го имам) съм го засичал да размразява 2 -3 пъти.Първоначално публикувано от lada2107
Предишния ми ДЖЕНЕРАЛ така размразяваше, че го продадох 4 месеца след като го купих. Казаха, че това било нормално.
Нормално ама друг път! Веднага си купих ПАНАСОНИК и край на проблема. Нема размразяване като онова чуденце.
Ми то аз не виждам проблематика в това че размразява . То не се усеща че размразява , просто ми беше интересно дали е нормално. А и когато го засякох да размразява видях че питата на виншното тяло буквално цялата е в скреж. То ако не беше се размразил , поне според мен щеше да замине оребрението или да се спука някоя трабичка.
Е добре панасоника не размразява никога ?Първоначално публикувано от soon
Или има някакъв щит , който го пази от влагата във въздуха и не кондензира по външното тяло , и не замръзва?
Няма климатик, който не се размразява. Разлики има само в датчитиците и програмата за размразяване.
Най-вероятно си взел по-мощен.Първоначално публикувано от soon
Сигурно поради по малката му мощност при отрицателни температури/нали го дават до -5 градуса/няма сила да образува скреж!Майтап де!Първоначално публикувано от soon
Здравейте ,
как са "Fujitsu General "-ите ? бацат ли
Тук в София е 0 градуса , мъглата с нож да я режеш . Моя General си баца безпроблемно, при зададена 22 градуса .
И моя Fujitsu - ASY A9LCC си бачка супер при задена 25 градуса, че сме с бебе.
Много се заскрежава от мъглата.
Сварих го по едно време с напълно запушена пита от скреж.
Доста на често се размразява.
Вчера някой комшия над мен беше направил мизерията. Гледам аз ко праи климатика и ко да вида , един пепелник фасове, люспи от домати , семки от чушки в-у него. Побеснех И отидох си купих един квадрат поликарбобат 6 мм , прозрачен с кафеникав отенак. И си спретнах едно навесче. Незнам дали си внушавам , но след инсталацията на навесчето климатика май по-малко заскрежава. Даже сега няма грам скреж , а вън не се вижда на повече от метър от мъгла . Възможно ли е навеса да го пази