Страница 12 от 308 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Чул те господ!

Иначе вече почваме да се чудим ква ли ще е сметката за тока, понеже тези дразнещи издънки са присъщи за китайските стоки - все нещо при тях ще ти вдигне нервичките, та вече почвам да се чудя дали не си е чиста проба Чайна, а не Тайланд...
    Абе не знам. Ще следя темата и ще пиша.

Иначе има едни съседи до нас с Дженерал - ми не му се чува външното тяло! Защо нашето е като стар ЗИЛ? Чудя се как ще спим - то ми е баш на прозореца на спалнята!

Ааа да - и друго исках да пиша - тъпо е да направиш машина бъкана с електроника и да си спестиш от качеството баш на пластмасата!

2.  

3. Тук е от
    Dec 2007

Всъщност като че ли си прав, започна да се пооправя положението с външното тяло - като намали оборотите вече е доста тихо. И пластмасата поспря... отдъхнахме си и прибрахме чука
    Пак ще пиша! Най-добре утре-вдругиден, за да ни са по-пълни впечатленията! Смятаме да монтираме и електромер на климатика и ще видим данни за денонощие!

4. Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Предполагам, че когато климатика влезе в нормален режим на работа, загрее добре помещението и заработи като инвертор/да си намали оборотите на компресора/ ще дадеш и добир отзиви за машината.Някъде по едни сайтове четох, че на климатика са му необходими, в зависимост от помещението между 10 часа и два дена да влезе в нормален режим на работа.Все пак е нова машина.

що така предполагаш ? Да не би човек като си купи(-ш) Мерцедес или Волво чисто нови (па било и каквато и да е друга чисто нова кола) да чакаме да се ... били нормализирали ? чшшш моля ти се , без БАБИНИ ДЕВЕТИНИ , отдаван не вАжат !!!

Цитат Първоначално публикувано от Emily
    Айде монтираха го. Гледам, че ме чакат Ми не сме доволни. За тая цена и това обикаляне дето му ударихме и четене и кво ли не имаме чуството, че се набутахме. Климатика го монтираха към 11 и оттогава работи.
    1, Кипенето е мн. тихо и то ни е най-малкия проблем. Чух го само веднъж.
    2, Големия проблем ми е външното тяло - компресора е много ама много шумен. Живеем на тиха улица и като сложим климатика на тих режим кел файда от това, че вътрешното тяло е тихо, като чувам външното!
    3, Още един голям проблем - пуканията на пластмасата приличат на стрелба и е леко тъпо да направиш климатик с безшумен вентилатор след като ще те стряска по всяко време пукането на пластмасата. Никъде по телата не пишат децибели! За сравнение дайкин пишат например и сега ни е яд!!!!
    4, Едвам удържам моя да не го чупи с чук че го е много яд
    5, По-добре да си бяхме взели мидеа за 400-500 лв че дори и да пука - макар че не сме чули мидеа да пука - нямаше да ни е яд за 500 лв.
    Извод: съотношението цена-качество не се оправдава изобщо. Чустваме се набутани.

Явно като си купуваме климатик трябва да гледаме какво НЕ пише производителя - щом не го пише значи сигурно то не е наред - в случая май децибелите. Знам какво пише в официалната брошура, обаче за мен това не са верни данни - за външното тяло. Пък и за пукането на вътрешното! То не се ли води шум ех да му се не види. Какви са тия производители загубени не тестват ли да видят че пука! Нашите имат осака и 1 път не съм я чула да пука!
    Това са първи впечатления ако се почустваме по-доволни пак ще пишем.

а на е Emily - хиляди благодарности , не може хубаво да се опише разочарованието и изобщо тъпите Фуджитсу , ааааааааау добре , че не съм се набутал , бях да ръба !!!

айде СБОГОМ НА ТЕМАТА и разни ми ти там ВРЯЩИ , КИПЯЩИ , ПЪРПОРЕЩИ СЕЛСКОСТОПАНСКИ МАШИНИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ

5. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Здравейте,
    аз имам GENERAL ASHA 9 LC - Inverter вече от месец и нещо . И съм мнооо доволен (за сега). Външното тяло не се чува , тряя да се наведа до него зада го чуя , а за вибрации не може и да става дума. От дясно на прозореца е и точно срещу него то вътрешната страна ми е главата докат спя.Не се чува. А вътрешното пропуква , само гато му променям градусите (5 6 пъти мноо лекичко и тва е) . Първите 2 седмици го следях , кога включва , кога изключва, размразява ли, заскрежил ли е, ква е температурата на въздушната струя , зададената температура потдържа ли я точно , колко пъти пропуква , бандажи гледах дане са се размотали и кви ли не глупости , бех се побъркал . От няколко седмици вече се едно няя климатик в нас , само дет е топличко и комфортно. Не се усеща че нещо работи , само вечер му намалям градусите и кат се върна от работа му ги дигам . Тва е , след време просто свикваш.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от Emily
    Всъщност като че ли си прав, започна да се пооправя положението с външното тяло - като намали оборотите вече е доста тихо. И пластмасата поспря... отдъхнахме си и прибрахме чука
    Пак ще пиша! Най-добре утре-вдругиден, за да ни са по-пълни впечатленията! Смятаме да монтираме и електромер на климатика и ще видим данни за денонощие!
    Emily ти май не си чела темата в която пишеш.В началото е обяснено защо се чува компресора когато се включи и започне да работи на максимален режим отдавайки 6,7 kw ! топлина/12 LC/ а после като влезе в нормален режим компресора не можеш да го чуеш че работи/явно никога не си чувала бръмчащ и вибриращ компресор на някой ефтин климатик/.Че леко пропукване се чува също само когато се включи и при размразяване а с времето съвсем намалява и т.н.Изобщо напоследък чета някакви козметични оплаквания а никой не говори по същество.
    Например че много рядко се чува/да не кажа че не съм чел тук в форума/ за дефекти по нови инвертори на FUJITSU,GENERAL,FUJI.Не съм прочел че не топлят /и то до -15гр/чета че яко топлели та чак спирали комлресора/и то без да горят много ток.За напълно безшумното вътрешно тяло и доброто саморазмразяване никой не споменава .
    Е сигурно има и по добри климатици –само че за сумата от 2000 до 3000 лв.

detelink и за теб има идеален климатик :Дайкин уруру сарара - 3000 лв.Само че може и него да не харесаш защото четох във форума че и той леко пропуквал при включване.
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg267614

7. Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от dete

а на е Emily - хиляди благодарности , не може хубаво да се опише разочарованието и изобщо тъпите Фуджитсу , ааааааааау добре , че не съм се набутал , бях да ръба !!!

айде СБОГОМ НА ТЕМАТА и разни ми ти там ВРЯЩИ , КИПЯЩИ , ПЪРПОРЕЩИ СЕЛСКОСТОПАНСКИ МАШИНИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ
    Мнооо е лесно да злорадстваш , като гледам какво пишеш не вярвам да намериш идеален климатик . А като си спомням , май искаше да си купваш за 400 лева климатик .

Няма нищо перфектно правено от човек

8.  

9. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Ами то, минусите на Fujitsu са описани в тема /включително и аз съм писал/ ама кой да чете да, външните тела са доста шумни, това е само при включване. Има обаче едно голямо НО!
    Примерно: AWHZ 14LB на пълна мощност отдава 9.1kw. ~30 000 btu/h дайте да видим друга 14ка с такъм капацитет - ще е шумно разбира се.
    Друг пример:
    Mitsubishi SRK 35 ZGX-S Hi-Tech/Hi COP Hyper Inverter DC VPAM- Най-висок клас....ала бала, колкото искаш, отдава 5,1 kW на пълна мощност
    Fujitsu - ASY 12LD отдава 6,7 kW на пълна мощност....при тези обстоятелства, няма как да не е по-шумно Fujitsu-то! Тези факти обаче, обикновенния юзър никога не ги отчита.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Има друго нещо което няма как да го знаеш. Това е, че ма максимална мощност различните марки могат да работя различно дълго без да се повредят. Без съмнение на фиджитата максималната мощност е голяма, но се ползва ограничено време. Предполагам, че си има и защита да изключи ако се опитваш да го бичиш така непрекъснато. По прицип фуджитата не са с най-тихи външни тела. От досат време даже се каня да им измеря вибрациите и да ги сравнявам с Даикин.

11. Тук е от
    Mar 2005

Аз работя в заведение постоянно ми е шумно музика 16 часа. Като се прибера обичам да ми е тихо в къщи само на телевизор никакви уредби. Имам от 2 седмици фуджо инвертор 12ка в къща съм и е достатъчно тихо сметам по тихо трудно би могло крайна къща съм. Emily вервай, че и най- малкия шум от климатика би ме подразнил ако се чуваше. Шум се чува само ако сложа вентилатора на макс или, след като проветрявам защото климатика си увеличава сам оборотите за да достигне по- бързо зададената температура. Имам и локално парно на което циркулиращата вода (когато го запаля и пусна помпата) се чува с същата сила като шума от вентилатора на климатика, е сметам че по тихо няма как да е освен с маслен радиатор или нещо подобно. Смятам, че монтажа и избора на подходящо местоположение на телата са най- важни за това колко се чува климатика. Така, че не заблюждавай хората че е шумен фуджо, грешката е вероятно в монтажа не и в климатика.

12. Тук е от
    Dec 2007

Здраейте прочетох всичко тук и ми стана ясно че fujitsu са много добри и че са едно и също със fuji но мненията са писани само за fujitsu може ли някой да ми каже нещо за fuji RSA12LC понеже на него съм се спрял като избор смятам да го ползвам за стая 27 кв м изложение ягоизток с вътрешна изозация пвц дограма с ка стъкло в Бургас (рядко става под -5градуса ама е влажно) не ме притеснява пукането защото в другите стаи имам осака и нипон и съм свикнал с всякакви шумове

13. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Julian
    1.Става въпрос за шумъ от външното тяло при макс. мощност, а не за това, кой колко продължително може да работи.
    2. Незнам има ли такова ограничение и колко е то? Но ще ти кажа че могат да работят с часове на пълна мощност...Лично проверено
    3. Много добре знеш че, правилно оразмерения климатик работи 10-20-30мин. на пълна мощност /в ависимост от настройката/ след това слиза надолу, в противен случай не е нормално.
    4. Ако се върнем на примера с Fujitsu и Mitsubishi (по-горе) Fujitsu-то може да отдава 6,7kw. /нещо което Mitsubishi-то неможе/, но може да отдава и 5,1kw, и ще работи в този режим доста по-дълго....непрекъснато, за разлика от Mitsubishi-то ....то това му е почти номиналната мощност. А уж са машини от един клас.

Компресорите на Fujitsu правят по-високи обороти, от там идва и по-високата им мощност, както и по-високите нива на шум. Това ми беше обяснено от специалистите, които ми монтираха моите клими. Все пак, не твърдя за 100% достоверност .

Julian
    Чакам резултатите от измерванията И бъди безпристрастен ....до колкото ти е възможно

oceans
    Това което те интересува е нописано точно над твоя пост.

gogo100
    Човече, сигурен ли си че нямаш проблеми със слуха .... майтап бе

14.  

15. Тук е от
    Dec 2007

Извинявам се ако не смсе изразил правилно ама менме интересува по точно подходящ ли е този модел за тези условия защото стаята е голяма говоря за отопление най-вече

16. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Не си написал в еднофамилна къща ли живееш или в апартамент....има огромна разлика.

17. Тук е от
    Dec 2007

В панелен блок само една стена е външна

18. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от oceans
    Извинявам се ако не смсе изразил правилно ама менме интересува по точно подходящ ли е този модел за тези условия защото стаята е голяма говоря за отопление най-вече
    Спокойно, ще я стопли стаята от"27 кв м изложение югоизток с вътрешна изозация пвц дограма с ка стъкло в Бургас " .Само през влажните и студени дни трябва да го оставиш да работи денонощно .Достатъчно е тих за да си спиш в стаята.Всичко което се прочел за fujitsu важи и за fuji.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 308 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе