Страница 61 от 308 ПърваПърва ... 1151596061626371111 ... ПоследноПоследно
Резултати от 901 до 915 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Да , да
    Няма такова нещо . Аз като пазарувах от Булклима си ми казаха че или Китай или там незнам си ко ... Но никой не ми е казвал че са произведени в Япония , а че марката е японска. То реално погледнато климатика си е "японски" , само дето е произведен в Китай . В което няманищо лошо
    Те и SONY са японска марка , нооо в нас имам продукти произведени във всички краища на азия , Мексико и Европа ААА и едно японско видео от соцвреме (железно) .

2.  

3. Тук е от
    Aug 2008

От Стара Загора съм. В града имаме представители на Булклима и на Климакомплект-съответно Fujitsu и General.Незная на кого да се спра?

4. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Та въпроса ми е до колко критично е това обдухване с компресор и дали не се прави просто от педантичност и да не е чак толкова определящо.. не знам.
    виж тук: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,37125.0.html

5. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от yshevi
    От Стара Загора съм. В града имаме представители на Булклима и на Климакомплект-съответно Fujitsu и General.Незная на кого да се спра?
    Ми , на този с по-добрите цени. Климатиците се хабсолютно еднакви.

6. Тук е от
    Aug 2008

МЕРСИ

7. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Незная сега дали не ме излъгаха. Като чета какво пише по-нагоре. Купих си климатика за който бях питал тук - GENERAL ASH12UB. Взех го от Булклима. Хората си го монтираха много добре си бачка, с компресорче го обезвъздушиха абе всичко е ОК. Сега обаче ми направи впечатление че пише на вътрешното тяло Made in Japan. А според вас неможе да са правени там. Аз си мислех че ще са сглобявани някъде другаде и нямам проблем с това - то вече всичко се прави извън Япония но от какъв зор ще ме лъжат като лепят фалшиви стикери

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от anonim4o
    А според вас неможе да са правени там. Аз си мислех че ще са сглобявани някъде другаде и нямам проблем с това - то вече всичко се прави извън Япония но от какъв зор ще ме лъжат като лепят фалшиви стикери
    Наистина не се правят в япония - но имам наблюдения и върху китайски и върху малайзиски продукти. В тези страни има евтино и скапано производство, но също така има много стабилни заводи с гарантирано и качественно производство предназначено за чуждите пазари. Като цяло няма никакво притеснение от това че тези машинки са китайски, просто вложените материали не са спестявани и си има всичко необходимо каквото е нужно. Качеството на схемотехниката също е много добро. Иначе повечето търговци лепят фалшиви лепенки точно заради манталитета на българина - той е предубеден към китайското именно защото идеята на търговеца в БГ е да се кара от евтиното. Вече създаден лош имидж на китайските стоки трудно се отмива, за това за традиционния клиент е по-ледно да се убеди като види една лепенка на която пише че е Япоско и търговеца да му каже че японското е номер 1... Лесно за убеждение, по-малко главоболие и за търговеца :P

10. Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от lavsho
    Доколкото разбрах климатика си го наакал добре и вече не работи.Тия скапани 210 лева ще ти излязат на носа.СЪЖАЛЯВАМ........за хубавия климатик.
    Ти да не си врачка

11. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Здравейте, преди 5 дни ми монтираха климатик FUJITSU ASYA12LGC, на четвъртят ден обаче забелязах промяна в работата на климатика, първите два дена го остваях да работи в режим на охлаждане при температура 24 градуса и то по два три часа понеже ставаше много хладно. На третия ден реших да отворя и вратата към коридора, охлади без проблем още 12 м³ плюс 45 м³ на моята стая, но и след това усетих промяната. Сега в режим на охлаждане при зададени 24 градуса не се усеща тази хладина и на всеки 15 мин.климатика се изключва въпреки че не охлажда както първите дни, разликата казано честно е осезаема, като че ли му се изгуби мощноста. След като ми монтираха климатика трябваше да помоля монтажниците да ми го вакуумират, въпреки че почнаха да ми разтягат локуми че можело и без вакумиране, интересното е че след като го вакуумираха пак изпуснаха от фреона, това нормално ли е ? Другото което ме притеснява е че се чува от външното тяло лек звук, като жужене от страната на вентилите, проблем ли ако не са затегнати гайките на вентилите, отворих капака но звука идваше някъде от вътре на тялото. Другото нещо което искам да попитам е дали има някакъв процес на разработка на климатика, един познат ми каза че при пускане на климатика му се задава максимална температура в режим на охлаждане и на всеки 30 мин. се намалява с два градуса до достигане на минимума. По долу съм дал линк на снимка на монтираното вътрешно тяло, за сега няма да слагам кабелна кутия преди да разбера от къде идва проблема, утре ще постна снимка и на външното. Някъде някъкви измервания могат ли да се правят, очаквам вашите съвети.

FUJITSU ASYA12LGC

12. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от ipnaid
    По долу съм дал линк на снимка на монтираното вътрешно тяло, за сега няма да слагам кабелна кутия преди да разбера от къде идва проблема, утре ще постна снимка и на външното. Някъде някъкви измервания могат ли да се правят, очаквам вашите съвети.

FUJITSU ASYA12LGC
    Майчицееееееееее..як монтаж.

Сори, ама тия трябва да ги гръмнеш. Аз поне така бих направил.
    А, за проверката - най-вероятно трябва да се проверят доста неща, но е редно да не го правиш ти.
    Ма то..като гледам, по-добре и "майсторите" да не го правят.

13. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Казано честно беше ме срам да постна снимката. Моля ви дайте нещо конкретно.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от ipnaid
    Здравейте, преди 5 дни ми монтираха климатик FUJITSU ASYA12LGC, на четвъртят ден обаче забелязах промяна в работата на климатика, първите два дена го остваях да работи в режим на охлаждане при температура 24 градуса и то по два три часа понеже ставаше много хладно. На третия ден реших да отворя и вратата към коридора, охлади без проблем още 12 м³ плюс 45 м³ на моята стая, но и след това усетих промяната. Сега в режим на охлаждане при зададени 24 градуса не се усеща тази хладина и на всеки 15 мин.климатика се изключва въпреки че не охлажда както първите дни, разликата казано честно е осезаема, като че ли му се изгуби мощноста.

FUJITSU ASYA12LGC
    Много е вероятно нищо да му няма! Нали е инвертор - намаля си! Ако потдържа зададените градуси, значи е добре! Сложи си в стаята термометър, ама да е верен! Ако има голямо отклонение на температурата в стаята спрямо зададената, тогава се шашкай! Намали градусите на 17 (или колкото може по-ниски) и трябва да духне студено! Ако това стане, значи климатика работи и просто трябва да почерпиш за новата придобивка, както си му е реда!

16. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

ipnaid, Време за разработване на климатика няма, още от първото пускане трябва да работи с параметрите с които е излязал от завода.
    1. Когато им каза да го вакуумират, бяха ли пуснали вече фреона.
    2. Може ли да опишеш действията им като работа, след като им каза да го вакуумират.
    3. Тръбите при вътрешното тяло, как ги свързаха, на фабричните конуси или на заварка.
    4. Когато се изключи сам не мига ли или постоянно да свети някоя от лампичките на вътрешното тяло. Ако не свети или мига, трябва да изчакаш и наблюдаваш лампичките, дали в самия момент при изключването на климатика не светва някоя от тях . Също в момента на изключването може да издаде няколко звукови сигнала, за грешка.
    5. Опипай с ръка крановете на външното тяло, огледай гайките отвсякъде, ако там има пропуск трябва да има мъничко омазняване, макар че бързо е загубил фреона и може да няма видимо омазняване, ако фреона е причината за намалената мощност.

17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Колко "студено" духа климатика е относително понятие.Вземи един обикновен термометър с датчик за външна температура и го забий в жалузите на климатика да видиш с ква температура наистина духа и тогава се обади на техниците.Парадокси винаги има.Събуждам се и гледам дистанционното на Саньото показва 30 градуса,усещам адски студ и треперя....поглеждам режима на работа на климатика...светодиодите на вътрешното тяло...ама той си е угасен.....меря си температурата 39 градуса и се почва с едни антибиотици....че до вчера.

18. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Задал си на климатика 24 гр.Когато започне да изключва премери с обикновен стаен термометър дали температурата в стаята е около 24 гр и ако е така климатика си работи нормално и не се занимавай с него.Нормално е и да има леко жужене от компресора нали работи.Лекото жужене е съвсем друго в сравнение с бръмченето от някоя ефтина пръчка!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе