Страница 13 от 308 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Хора не ме обвинявайте, че не съм чела темата понеже изчетохме половината интернет че и на японски даже.
    Както казах външното тяло утихна и сега е по-тихо от панасоника на съседите например.
    Но пуканията на пластмасата засега остават! И са си постоянни. Пропуквания е слабо казано. По-силно е. Не знам монтажа да има общо с тези пукания и за това продължавам да обвинявам производителя, а не монтажниците.

Иначе климатика топли, вентилатора е безшумен, все пак го взехме след като четохме добри неща за него, но тия пукания явно са само при нас.

Вчера бяхме на гости, хората имат мидеа глори за 400 лв, такова пукане нямаше. Живяла съм и на осака 3 години - също няма такова нещо. Така че не ме обвинявайте че не знам кво е друг климатик - по-нисък клас!
    Ако за някой е нормално такова пропукване - за мен не е - като се има предвид каква е цената и класата на този климатик! Когато човек дава повече пари мисля, че има право и да изисква повече, особено що се отнася за детайл като качеството на пластмасата.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2007

Благодаря ви за инфото Бях толкова изчерпателен щото в магазина ми казаха че няква мидеа щяла да я стопли по добре стаята от колкото фуджи или митсубиши което ми се видя смешно ама ра реших да се консултирам и с вас

4. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Emily пропуквания може да има когато се получава температурна разлика в вътрешното тяло например при включване и при размразяване а не постоянно защото инвертора като си поддържа една постоянна температура няма какво да се разширява и свива. При моя климатик има леки пропуквания само при включване и при размразяване и с времето намаляват .При Fujitsu лекото пропукване май не е от пластмасата.Вътрешното тяло е облицовано в стериопорено покритие за топлоизолация . Реално пропукването се чува от търкането на стериопора в пластмасата при резки температурни разлики.

5. Тук е от
    Dec 2007

Dan_66 усетихме, че е при температурните разлики и понеже сега се размразява по-често явно затова се чува повече. Като цяло ако няма пропуквания - все едно няма климатик в стаята! Нищо не се чува. Точно затова ме и стряска като пукне де. Наистина се надявам с времето да изчезнат. Все пак климатика е на 1 ден още

6. Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от dan66
    Emily пропуквания може да има когато се получава температурна разлика в вътрешното тяло например при включване и при размразяване а не постоянно защото инвертора като си поддържа една постоянна температура няма какво да се разширява и свива. При моя климатик има леки пропуквания само при включване и при размразяване и с времето намаляват .При Fujitsu лекото пропукване май не е от пластмасата.Вътрешното тяло е облицовано в стериопорено покритие за топлоизолация . Реално пропукването се чува от търкането на стериопора в пластмасата при резки температурни разлики.
    aaпффффффффф-ф-ф-ф-Ф ся пък ............ стериопора
    `ми вземайте отверката и чука и юрююююююш да се правите на д-р Виго Развали Го и си изкарайте СТИРИОПОРАаааааа хуахауахуаха

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

DETELINK, ти май нещо си неудовлетворен от живота.Що не почетеш малко повечко и да видиш малко повечко преди да коментираш.Все пак материята е специфична и не коментираме духалки.Чудно ми е дали ще си караш новото ВОЛВО със 250 километра в час, ако е на 1 ден.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    Варна

Пукането ще спре,няма къде да отиде.При всички нови машини е така,дето има една дума като поизсъхне новата пластмаса от топлото и край Има и друго ,някой беше писал че ако стената където е монтирано вътрешното тяло е крива ,може да има усукване.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Emily
    .......

Иначе климатика топли, вентилатора е безшумен, все пак го взехме след като четохме добри неща за него, но тия пукания явно са само при нас.
    ..........
    Тези припуквания ги има и при Дайкин уруру-сарара.Обаче за да не се шашкат потребителите ,японците са си направили труда , да ги опишат в упъвтанията за експлоатация на машинката , преведени на 10 европейски езика.Там са споменати и шума от така нареченото кипене и още куп варианти за необичайни звуци. Причината за всеки шум е описана в отделна графа и е обяснено,че това не пречи на нормалната работа на климатика.Пукане от разширена пластмаса го има като обяснение и е нормално в определени граници. ....Един познат ми демонстрира новата си Мидеа , миналата седмица.Пусна я, и след секунди вътре в тялото започнаха да се чуват звуци все едно врабче кълве зърна по пласмасата. При мен леки припуквания също има в опредлени моменти, но децибелите са много по-малки.

11. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от Emily
    Dan_66 усетихме, че е при температурните разлики и понеже сега се размразява по-често явно затова се чува повече. Като цяло ако няма пропуквания - все едно няма климатик в стаята! Нищо не се чува. Точно затова ме и стряска като пукне де. Наистина се надявам с времето да изчезнат. Все пак климатика е на 1 ден още
    Мисля че за един ден не можеш да стоплиш стените и поради тази причина климатика е малко по-натоварен (особенно ако е сложен на по-високи градуси) и затова по-често размразява. След няколко дни ще влезе в по-лек режим и тези размразявания ще стават по-рядко. Знам че още ти е интересно и любопитно но с времето ще загубиш интерес. Нагласи си го на едни градуси и не го базикай много, ще видиш че ще се стабилизира. Относно шума от вътрешното тяло - като монтираха моя, майстора каза че компресора достига 6000 оборота, което си е доста много. Това са максималните обороти на един москвич например а сравнение с него външното тяло си е направо безшумно. Просто дай малко време на машината за да я опознаеш по-добре.

12. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

ba4_dido
    Това, с москвича ме накефи!!!

13. Тук е от
    Nov 2007

FUJITSU ASY 12 USBCW - Коя година е модел ?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от Jackas

ba4_dido
    Това, с москвича ме накефи!!!

16. Тук е от
    Dec 2007

Включваме се пак - този път вече с по-пълни впечатления!!!
    1, Искаме да се извиним на фирмата Фуджитсу Дженерал и всички които имат такива климатици, че наплюхме машинката в първите часове от работата й!
    2, Външното тяло стана толкова тихо, че се чува само някакъв въздух от вентилатора - съседите са с панасоник и дженерал и нео но него не го смятаме и фуджитсуто е най-тихо.
    3, Пукането наистина почти изчезна и със сигурност стана много по-тихо
    4, Обещахме да направим 24 часов тест с монтиран електромер само на климатика и го направихме.
    Стаята е 20 м2 с вътрешна изолация и дограма, зададената температура беше 23 градуса без да е спиран естествено, и за 24 часа климатика изгори точно 8,4 Kw, което прави 350 W на час.
    Това прави 252 Kw на месец (168 Kw дневна и 84 Kw нощна оттук вече всеки може да сметне по тарифите на енергото)

p.s. При зададени 23 градуса климатика прави точно 23 в другия край на стаята.

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ами, честито вече...........

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Със здраве да си го ползвате и благодаря много за 4-та точка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 308 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе