Страница 115 от 308 ПърваПърва ... 65105113114115116117125165 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,711 до 1,725 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

ninkata, вътрешното тяло спира ли? Климатика, който сте избрали е перфектен за тази стая, не би трябвало да имате никакви проблеми. Кое точно бръмчи? Разбрах че ползвате кофа за събиране на водата от външното тяло. Тя пълни ли се? Има ли скреж по питата на външното тяло?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

как разбра че не е достигнал 23 ако е с някой калпав тернометър е нормално пък и това че си го сложила на 23 няма да ги направи точно толкова навсякъде пусни си го на 25 ако искаш да е към 23 на пода където стоиш иначе на тавана е толкова и вентилатора си го дръж на ауто това инверторен климатик той си знае работата

4. Тук е от
    Aug 2008

Board_Man, 12ката е в малко по-голяма стая - 17кв.
    dan66, мерси за идеята с гъбата - поне докато не подгизна, не се чуваше.
    ba4_dido, вътрешното тяло не спира. Все духа и то хладен въздух, а не достига градусите.
    Бръмчи външното тяло. Скреж не съм виждала. За една нощ се пълни 1/2 голяма кофа.
    TIMBERLAKE, Термометърът е ок, електронен. Тази тръба нищо не ми говори, кой проблем ще реши?
    Тази сутрин си стоеше на 20гр - просто не може в тези високи още температури навън толкова скъп климатик да не може да стигне зададените му градуси. А на минусови?? Още повече, че аз смятах да го държа на QUIET заради бебето - как ще вдигне 25гр за къпане, като гледам как силно духа на AUTO.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Я му вдигни градусите на 30 и виж дали ще духне топло. По възможност измери колко градуса духа непосредствено пред клапите. Прави периодично измерване през 2-3 минути или просто остави така термометъра и кажи най-високата стойност. Преди това сложи вентилатора на максимум. Измери и температурата преди да вдигнеш градусите - в стаята и изходящата от климатика. Като стопли и почне да намаля осезателно пак измери температурата в стаята и кажи за колко време я е постигнал. Само че е най-добре да го направиш когато вън е по-хладно, да речем не повече от 5-7 градуса.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2005

ninkata,може да има няколко причини да не достига температурата/ти си прецени кой е твоят случай/:
    1. термометъра ти не е точен.
    2.държиш го на ниска температура-сложи го на 24 градуса.
    3.отваряш врати към съседни помещения.
    4.спираш климатика и после като го пуснеш искаш бързо да вдигне температурата в стаята.
    5.много студена стая без изолация-тогава не е правилно оразмерен.
    6.работи на много ниска скорост на вентилатора.
    7.лош монтаж-за този вариант може да мислиш ако като го пуснеш на 30 градуса не измериш температура на изходящата струя въздух от климатика около 50 градуса.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

от дупката от която ти тече трябва да сложиш щуцера който е бил в кашона с климатика отам слагаш една ПВЦ тръба около Ф20 и я извеждаш където си поискаш да капе но преди това се слага нагревател за да не замръзва водата през зимата който се свързва в климатика с един термостат за да не включва излишно нагреватела когато е топло времето по тъпо немога да го обясна за целта е нужно да извикаш монтажниците да ти го направят защото климатика е в гаранция

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2003

Нинката, чета ти постовете и стигам до заключение че има нещо "збъркано" в ситуацията:

"Стаята е спалня за бебчето, 16кв.м., южно изложение, няма външни стени, среден етаж, без изолация, без ПВЦ." - сложила си разбирам 9LD и не може да ти стопли стаята при тия положителни външни температури?!? - това е абсурдно!

Разбирам че не ти е да виждаш климатик за първи път? значи знаеш как се ползва? ... да гадаем тука - няма смисъл, дан66 ти е написал възможните причини - избери си коя е за теб. Но каквото и да си правила, при едно 80-90Вата на кубик "при затворени врати и прозорци" да не може да стопли 40кубика - нещо му има на климатика без майтап. Или освен вън да е -15*?

За QUIET с тая мощност - забрави. При над 100 по-може, един съфорумец така си го е оразмерил неговия(да работи в този режим) панелка подобна на твоята - но е предвидил 140Вата и твърди че успява да топли на QUIET. Само дето стаята му е супер малка и е сложил 4.8кВ 12LCC, а ти на 40м3 - няма как просто да си купиш 6кВ климатик(и като пари и като размери - отиваш в космоса) - много голяма спалня имаш - за едно бебе вътре само, дръжте си го при вас в другата стая - защо да топлиш две стаи?(примерно) От личен опит достигнах до извода че при QUIET си топли само "пред носа" и ако стаята ти е 2 на 2 метра може и да стане номера, при мен просто не става - дори сега в топлото(+10* вънка).

П.С. моя направи сифтето: размрази се снощи при +6* вънка и гъста мъгла (външния топлообменник лееееко беше побелял), вътре 23* си държеше на АУТО(леко духа). Не засякох колко минути трая процедурата, но се надявам да е било нормално, защото иначе климатика като цяло си се държи добре(без видими напрежения) - даже е с натиснато ЕКО.

Продължавам с впечатленията: детето отиде да се къпе и реших да набримча климатика(30* ХАЙ) за седем минути(толкова му беше къпането) качи от 22* на 24* и като духа силно топъл въздух осещането се качва все едно е непоносима жега. Върнах си го пак на 22*. АУТО. ЕКО и като си лягаме само го свалям на 20* всичко друго си му остава същото. Като се има предвид че живея в къща без никаква изолация(половината стени са външни) и климатика(12LGC) топли 55м3, на този етап съм много доволен. Не очаквам да е така при -10*, но дано е мека зимата. Помещението ми е много разчупено един климатик е малко, два са много ... най-много да сложим една 7мица в другия край и работата ще заспи.

10. Тук е от
    Aug 2008

Не че не може да стопли, а не достига зададената темп. А и как "освен вън да е -15" - нали ще стане толкова и аз искам да мога да разчитам на него да вдигне +23!
    Шокът беше голям, може би защото сме свикнали с 12ката - задаваш му +21 и след минути е +23. А за QUIET някой тук ме беше посъветвал така да го държа, за да не духа много. Наистина - като гледам как духа на AUTO или MED изобщо не мисля, че е подходящо за новородено. Вероятно другия стига бързо темп. и затова не духа толкова.

11. Тук е от
    Aug 2008

Btw, ba4_dido, снощи направих следния експеримент - навън +5, изходящата в стаята +19. Сложихме го на +25. Скоро стана +27 срещу струята, преместих термометъра в по-далечен край на стаята и постепенно си падна до +22-23 за час може би. Климатикът не е спирал да духа. И интересно защо, но като че ли не тече толкова? 1/2 кофа не беше ли много преди?
    dan66, варианти 1,3,4,5 мисля, че не са. Относно вариант 2 - защо когато беше на +21 стигна само +19, нали може да искам по-ниска температура? Същото се отнася и за вариант 6 - ниската скорост на вентилатора е по-комфортна и безопасна и аз очаквах, че след като е с така добри показатели, доближаващи се до нашата 12ка, ще може и на тих да се справи, а и е още топло все пак.

12. Member
    Тук е от
    May 2003

Ще я достигне, дори ще я подмине с един/два градуса(понякога), проблема е че явно мощноста му не позволява при тези топлозагуби да реагира толкова бързо, "другия" е много по-мощен(въобще не се доближава бих казал до него). Сега не може да се каже до колко външна ще успява да държи 23* вътрешна и на какъв вентилатор(колкото е по-силен, толкова повече топло вкарва), но явно не трябва да се "изпуска" да пада температурата много, защото наваксването ще става все по трудно в по-студеното време. Режима QUIET правилно са те посъветвали че не духа(ама и не топли - топли ама в малка стая с мнооого мощен климатик и добра изолация). С две думи дръж го на АУТО вентилатора и като си достигне температурата повече не го пипай! Всъщност може да пробваш тогава да го сложиш на QUIET и ще си покаже дали ще ги държи и до кога, като вземе да ги "изпуска" т.е. да пада температурата в стаята(задължително си сложи стаен термометър - до детето я мери тая температура - НЕ другаде) - връщаш пак на АУТО и така до пролетта. Няма друг начин, колкото му е силицата - толкова. Освен нещо да е повреден - обади се все пак на фирмата за да потвърдят че с климатика всичко си е наред.

П.С. Нинка просто климатика го сложи на 30* ХАЙ, излезте от стаята и след малко като ги достигне го свали на 23* или колкото искате и вентилатора на QUIET и гледай по термометъра дали ще успява да ги поддържа, ако не го слагаш на АУТО и не го бараш повече. Ако съвсем се окаже слаб за твоите нужди мислите вече за смяна с по-мощен модел и така, няма какво да го гадаете. Къвто и ще да е климатика ТРЯБВА да ТОПЛИ достатъчно - всичко друго(филтри, лампички и т.н.) са бошлаф работа - убеди ли се? За да топли трябват КИЛОВАТИ!

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

абе квото и да ме убеждавате този климатик в това помещение трябва да напуква мазилката от топлина аз съм слагал 9-ка LD в 20квадрата хол с 2 външни без изолация и хубава дограма и зимата стоят със бебе на 26 градуса и тук сме край дунава при голямата влага и пак си топли ninkata пусни го на 30 градуса на ауто след 15-20 минс влез в стаята и измери температурата в средата на стаята на средна височина да видим кво прави

14.  

15. Тук е от
    Aug 2008

ок, и това ще направя. Какво ще кажете за експеримента ми? Добър ли е такъв резултат?

16. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от ninkata
    Btw, ba4_dido, снощи направих следния експеримент - навън +5, изходящата в стаята +19. Сложихме го на +25. Скоро стана +27 срещу струята, преместих термометъра в по-далечен край на стаята и постепенно си падна до +22-23 за час може би.
    Аз ли нещо пропуснах? Общо взето нищо не сте направили.
    1 За да се измери максималното топлоотдаване, климатика трябва да е настроен на максималните му градуси.
    2 Стайната температура не се мери срещу струята, а точно обратното - термометъра не бива да бъде обдухван директно.
    3 Изходящата температура се мери до самото тяло, датчика на термометъра трябва да бъде между самите клапи в центъра на вътрешното тяло. Нито по-навън, нито по-навътре, за да не го дръпне вентилатора!
    Както вече ти писа dan66 задават се 30*, вътрешния вентилатор на максимална сторост!!! Климатика трябва да достигне постепенно в рамките на 5-10 минути максимум температура близка до 50* непосредствено на самия изход, не на 1 метър, не на 10 сантиметра.
    Относно скоростта на вентилатора - денем е желателно да бъде на автоматичен режим, нощем - автоматичен или QUIET (не съм 100% сигурен но мисля че в режим QUIET климатика потдържа 2* под зададените. виж инструкцията).
    Друго много важно нещо - наклона на клапите!!! Най-добре е да бъде максимално надолу! Така най-малко се усеща течението, климатика е най-тих и топли най-добре. Мисля че точно това е нещото, което пропускате.
    И не забравяйте редовно да почиствате филтрите.

17. Тук е от
    Aug 2008

Благодаря за всички мнения. Ще изчакам да застудее както го прогнозират в неделя и тогава ще пробвам това с 30 гр на HIGH. Разбира се, на мен ще ми е трудно да се катеря да меря температурата между клапите но поне да видим колко ще вдигне и за колко време, нали така?
    Засега приех, че този климатик е просто различен от другия и ще трябва да му свикна на поведението. Тоест когато искам 23гр - слагам 9LD на 25гр, а 12LCC - на 21гр.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

неможе с климатик да искаш нявсякъде да еднаква температурата няма как да стане просто около климатика винаги е по топло с 2-3 градуса

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе