Страница 113 от 308 ПърваПърва ... 63103111112113114115123163 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,681 до 1,695 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2003

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Дал си почти 2000 лв за 12LGC? Не че е лош, ама не струва толкова.
    Не съм ги дал още, много ясно че не струва толкова. При кредит за 15 минути(без доказване на доход) е така с лихвите. Тъй като се бях насочил към Осака за 700 лв, после след четене във форума преминах на "втора употреба" за 1000, и накрая заради "милото" се метнах на изплащане на Фужитсото за 1650лв. Имахме спестени към 1000+ лв, ама жената като каза че няма да ги даваме наведнъж(+да търсим още), какво да правя? Карай, дано си ни топли хайванчето без да се разваля - само това се моля.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от Ogosh
    Привет, знае ли някой дали при новата LGC серия е решен проблема с шума от фреона при включване и изключване на компресора и пуканията на вътрешното тяло? ... от почти година съм притежател на FUJI 09LCC, но тръбният път ми е по-малко от 2м и въпросният шум  от преливане на фреона понякога ме вбесява, предстои ми закупуване на още 2 климатика и съм се зачудил от LGC серията или LD или да скачам на MITSUBISHI H.I.
    Нищо не му е решено(а го дават с два заглушителя по схема), под 3-4 метра ще ти шурка като река при тръгване/спиране, при работа не се чува толкова(шума на вентилатора е по-силен). Незнам как пука твоя, но 12LGC си припуква чат пат(ако се прибереш на 18* и го набузиш изведнъж), но не бих казал че е често и силно(спя под него). Незнам на кое да се мяташ, аз едвам си позволих този, но ти ако имаш чалъм си вземи по-скъп. Но ако пак ще го монтират с къси тръби, хубаво помисли какъв да е модела(скоро бях пуснал отделна тема по този въпрос)!

http://forum.setcom.bg/index.php/topic,38051.0.html
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,37946.0.html

4. Тук е от
    Nov 2008

здравейте на всички и аз като всички останали имам проблем с избирането на климатик от няколко дена чета по всички форуми и вече и аз незнам всеки има различно мнение като цяло ясно е че в българия няма обособена свястна марка тъй като няма орган който да ги контролира но както и да е от всичко изчетено до сега според моя скромен анализ за цена и качество мисля че фуджицуто май събира най много гласове стаята е с добра изолация и е 25 кв.м. (но има гардероб и други работи които заемат половината стая) мисля че 12ка ще е достатъчен за отопление през зимата. все пак сме в бг и евтиното излиза много солено. не коментирам смотаните марки там мисля че е 30 на 70 може да уцелиш нещо хубаво но вероятноста е много малка. имаме доста клими 2ра ръка от преди десетина години ги сложихме половината са направо чукове не са мръднали (даже не съм ги чистил профилактично) а другата половина зимата издават багажа така че мисля че е на късмет мисля че големите фирми доста са понижили качеството заради високата цена а специализираните магазини надуват доста цените като се има предвид и скъпия и некачествен монтаж ама то иначе всички трябва да сме инженери и те ще умрат гладни тъй че преди да си купите климати проучете има доста информация по форумите и сами си изберете айде със здраве на всички и много късмет при закупуването на климатик

5. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от Ogosh
    Привет, знае ли някой дали при новата LGC серия е решен проблема с шума от фреона при включване и изключване на компресора и пуканията на вътрешното тяло?

от почти година съм притежател на FUJI 09LCC, но тръбният път ми е по-малко от 2м и въпросният шум от преливане на фреона понякога ме вбесява, предстои ми закупуване на още 2 климатика и съм се зачудил от LGC серията или LD или да скачам на MITSUBISHI H.I.
    При LD също се чува въпросния шум, но в сравнение с LGC аз бих взел LD-то ако имам такава възможност. Относно шума - предполага се че е от късия тръбен път. Може просто да доплатиш още 2 метра (ако се изисква от монтажната фирма доплащане над 3 метра тръбен път) за да станат 5 метра. Излишното се навива зад външното тяло.

6. Тук е от
    Sep 2008

Ogosh
    Колега скачай на MITSUBISHI H.I.
    Имам и фужитсу също така и MITSUBISHI H.I. Цените им са еднакви почти. Мицубишито хевито е по добро от фуджитсото!

7. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Мисля, че сравнението не е уместно. Двете машини са с доста голяма ралика в мощностите.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

denis_7 зависи в какви стаи ги исползваш и какви модели си взел - тъпо се исказа
    все едно аз да ти кажа абе имам джип имам и кола ама от джипа съм по доволен да ама не зависи къде какво карам сещаш ли се

10. Тук е от
    Aug 2008

Преди 5 дена ми монтираха Fuji 12LGC.Засега уж си работи добре,но имам един въпрос.
    Пускам го на 21 градуса започва да духа топло и си достига и поддържа зададената температура.Обаче след половин час като застана под струята и тя създава усещане за хладен въздух.Съвсем леко,но хладен.Това нормално ли е или има някакво отклонение? Ако нещо не е в ред може би работи по-дълго за да поддържа определена температура?

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Викат му инвертор Ако продължи да духа с висока температура, ще подмине зададената. Трябва или да спре, или да намали изходящата температура. Инверторът е по-склонен да прави второто, но все пак в определени граници. Ако се нало - спира.

12. Тук е от
    Aug 2008

Здравейте!
    Ние взехме все пак 9ка LD. Тези дни го пускам вече да топли, но ме притеснява, че много вода тече. Или по-точно - много на често - направо не мога да спя от шума. Нормално ли е, не му ли е много рано да размразява толкова? Поздрави

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Нормално е.В момента въздуха е с много висока влажност

14.  

15. Тук е от
    Sep 2008

jori май ninkata има впредвид шума от "преливащият" се фреон

16. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

И на мен така ми се струва, но можеше израза "много вода тече" да го сложи в кавички.. А и за какво "размразяване" става въпрос? Не знам какви са температурите във Финландия, но тук май не са падали под нулата..

17. Тук е от
    Aug 2008

Имам предвид точно това - тече си вода, буквално. Ние отдолу на тялото нямаме тръба, защото замръзвала и затова директно тече в една кофа, на няколко минути изтича. Миналата зима така течеше другия, но когато наистина си беше студено и се размразяваше.
    А това за фреона не го разбирам...

18. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от ninkata
    Имам предвид точно това - тече си вода, буквално. Ние отдолу на тялото нямаме тръба, защото замръзвала и затова директно тече в една кофа, на няколко минути изтича. Миналата зима така течеше другия, но когато наистина си беше студено и се размразяваше.
    А това за фреона не го разбирам...
    От влажния въздух е. Кондензира в външното тяло, няма значение че не е много студено.Ако те дразни капещата вода в кофата просто махни кофата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе