Страница 165 от 308 ПърваПърва ... 115155163164165166167175215 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,461 до 2,475 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

kazakowa, На каква цена ти го предлагат модела Sharp AY-XP12HR без монтажа.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Казакова, и двата са добри, но при едно просто сравнение се вижда, че Фужицу-то има малко по-висок СОР, т.е. е малко по-икономично, вътрешното тяло е по-компактно и малко по-тихо. Разликите са съвсем незначителни, но бих ти препоръчал Фужицу-то. Само едно допълнение - и двата модела ще ти бъдат недостатъчни в режим на отопление. Падат ти се по 53 вата на куб. м. въздух, което е малко. Е ако помещението е много добре изолирано и нямаш отечка на топлина- може и да се справят. Зависи и каква температура искаш да поддържаш. Но за гарантирано къчествено климатизиране си вземи Фужицу 12LDC, ако държиш на тази марка.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Tamrock
    В продължение на полвин час вече трети път, нещо става с тока... Компютъра се рестартира, незнам токов удар ли е... Климатика вече трети път след като се случи това се замисля за минута две и продължава да работи. Може ли да му стане нещо ако продължи така да премигва тока? Добре ли са защитени тия машини, някой ако знае повечко да каже моля! Климатика е 09LGC
    Схемотехниката на 7/9/12/LCC/LDC/LGC серията е еднаква с много малки разлики и то само по отношение на граничния ток през силовите елементи. Мнпого добре проектирана платка с всякакви защитни мерки - варистори против високи пикове, импулсни захранвания с голям диапазон на входното напрежение. Входа е оразмерен да поеме до към 420-450V след изправянето, което отговаря на пикове на входното променливо напрежение от порядъка на ~300-310V. Процесорите си следят за прероварване по ток и напрежение и изключват веригите когато се наложи. Поддържат стабилно само-рестартиране. При мен е калпав тока и често премигва, до сега проблеми не съм имал. Според мен схемотехниката им е доста стабила и едната причина да се спра на новата 12LGC серия е именно това че са запазили гарантирано изпитаната работеща схемотехника и сравнително стабилния компресор на Тошиба.

5. Тук е от
    Jan 2009

Значи , 9лгц слагам го на 22 градуса добре е .Слагам го на 24 градуса авто- мъка духа студено.Майсторите казват "Според мен няма проблем".Закачиха манометъра -22 бара,наляха 210 грама фреон 410а .Вдигна нлягане до 25 бара.Стаята е спалня 15кв.м. ,отвън със стиропор 5см. , вътре с фибран на тавана+ПВЦ ,с гардероб+спалня.Навън е 0 вътре 24 макс., 25 на лято ще ги пробвам.Има ли оправия или е нормално

6. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Налягане 25 бара на 410? "Доливане" на 410 по манометри - инвертор... - тука нещо куца май при майсторите! Оправия незнам, ама както са те подкарали при слеващото допълване по манометри може да стане наистина зле!

7. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от grigos
    Значи , 9лгц слагам го на 22 градуса добре е .Слагам го на 24 градуса авто- мъка духа студено.Майсторите казват "Според мен няма проблем".Закачиха манометъра -22 бара,наляха 210 грама фреон 410а .Вдигна нлягане до 25 бара.Стаята е спалня 15кв.м. ,отвън със стиропор 5см. , вътре с фибран на тавана+ПВЦ ,с гардероб+спалня.Навън е 0 вътре 24 макс., 25 на лято ще ги пробвам.Има ли оправия или е нормално
    А може ли да премериш температурата на изходната струя въздух при зададени режими от дистанционното на 30 градуса, вентилатор HIGH и режим HEAT? При мен направих този ексеримент за 12LCC - изходяща температура от +45 градуса. За 12LGC изходящата струя е +40 градуса при същите режими на работа.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Май ти си втория, който се оплаква от 9LGC с новия за сериите на Фуджицу компресор на Мацушита.

10. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    А може ли да премериш температурата на изходната струя въздух при зададени режими от дистанционното на 30 градуса, вентилатор HIGH и режим HEAT? При мен направих този ексеримент за 12LCC - изходяща температура от +45 градуса. За 12LGC изходящата струя е +40 градуса при същите режими на работа.
    Ако това ще помогне при мен при тези задания температурата е между 42 и 47, мерил съм няколко пъти. Също е 9LGC

11. Тук е от
    Jan 2009

китайски стаен термометър на изхода 36 градуса.на панасоника 45

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Вижте сега, не може да сравнявате изходящата температура при различна външна и вътрешна.Зависи и с какъв термометър го правите.Аз го правя с електронен на рефко и със сигурност е точен.
    Board Man за 12lcc и 12lgc ако в стаята е 20 градуса, а вън е около нулата, трябва да изкарат поне +55.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Tamrock
    Ако това ще помогне при мен при тези задания температурата е между 42 и 47, мерил съм няколко пъти. Също е 9LGC
    Значи проблема е в големите топлозагуби които не могат да се компенсират. По изчисления уж излиза че за помещението на grigos са нужни 2.9kW, а по спецификяция 9LGC го дават 3.2kW. При ниски външни обаче номинала пада поне 60%, вече му идва доста назорно. Но явно на 9LGC има изразена зависимост за силен спад на мощността при спад на външните температури.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2009

има ли ТТД за налягането,което трябва да достигне при стартиране

16. Тук е от
    Dec 2008

Като чета какви изолации има човека, неговия работи в доста по-добри условия, аз живея в ледник без почти никаква изолация, само прозорците дето са добре... Когато беше -15 го пробвах колко ще дигне в стаята, сложих го на 30, дигна до 25 и спрях експеримента, щеше да качи и повече, но на мен това ми е достатъчно.

17. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    Board Man за 12lcc и 12lgc ако в стаята е 20градуса а вън е около нулата трябва да искарат поне +55
    Хмм, признавам - сега премерих с точния уред - вън +2, в стаята от поддържани 22 набузен до дупка изходящата стигна +54 градуса (при 12LCC). Сензора на точния термомртър е полупроводников цифров (DS18B20) а преди измерих за бързо с термодвойката на милтицета. Сондата явно е доста неточна там.
    12LGC ми генерира изходяща температура от 50.4 градуса при набузване и пуск от 18 градуса в помешението. Доста прилично се държи Забелязах плавното покачване на мошността, като че ли машинката е по-бавна за разлика от LCC-то но пък ги достигна за няколко минутки

18. Тук е от
    Jan 2009

за 1300 лв-отопление за баня

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе