kazakowa, На каква цена ти го предлагат модела Sharp AY-XP12HR без монтажа.
kazakowa, На каква цена ти го предлагат модела Sharp AY-XP12HR без монтажа.
Казакова, и двата са добри, но при едно просто сравнение се вижда, че Фужицу-то има малко по-висок СОР, т.е. е малко по-икономично, вътрешното тяло е по-компактно и малко по-тихо. Разликите са съвсем незначителни, но бих ти препоръчал Фужицу-то. Само едно допълнение - и двата модела ще ти бъдат недостатъчни в режим на отопление. Падат ти се по 53 вата на куб. м. въздух, което е малко. Е ако помещението е много добре изолирано и нямаш отечка на топлина- може и да се справят. Зависи и каква температура искаш да поддържаш. Но за гарантирано къчествено климатизиране си вземи Фужицу 12LDC, ако държиш на тази марка.
Схемотехниката на 7/9/12/LCC/LDC/LGC серията е еднаква с много малки разлики и то само по отношение на граничния ток през силовите елементи. Мнпого добре проектирана платка с всякакви защитни мерки - варистори против високи пикове, импулсни захранвания с голям диапазон на входното напрежение. Входа е оразмерен да поеме до към 420-450V след изправянето, което отговаря на пикове на входното променливо напрежение от порядъка на ~300-310V. Процесорите си следят за прероварване по ток и напрежение и изключват веригите когато се наложи. Поддържат стабилно само-рестартиране. При мен е калпав тока и често премигва, до сега проблеми не съм имал. Според мен схемотехниката им е доста стабила и едната причина да се спра на новата 12LGC серия е именно това че са запазили гарантирано изпитаната работеща схемотехника и сравнително стабилния компресор на Тошиба.Първоначално публикувано от Tamrock
Значи , 9лгц слагам го на 22 градуса добре е .Слагам го на 24 градуса авто- мъка духа студено.Майсторите казват "Според мен няма проблем".Закачиха манометъра -22 бара,наляха 210 грама фреон 410а .Вдигна нлягане до 25 бара.Стаята е спалня 15кв.м. ,отвън със стиропор 5см. , вътре с фибран на тавана+ПВЦ ,с гардероб+спалня.Навън е 0 вътре 24 макс., 25 на лято ще ги пробвам.Има ли оправия или е нормално
Налягане 25 бара на 410? "Доливане" на 410 по манометри - инвертор... - тука нещо куца май при майсторите! Оправия незнам, ама както са те подкарали при слеващото допълване по манометри може да стане наистина зле!
А може ли да премериш температурата на изходната струя въздух при зададени режими от дистанционното на 30 градуса, вентилатор HIGH и режим HEAT? При мен направих този ексеримент за 12LCC - изходяща температура от +45 градуса. За 12LGC изходящата струя е +40 градуса при същите режими на работа.Първоначално публикувано от grigos
Май ти си втория, който се оплаква от 9LGC с новия за сериите на Фуджицу компресор на Мацушита.
Ако това ще помогне при мен при тези задания температурата е между 42 и 47, мерил съм няколко пъти. Също е 9LGCПървоначално публикувано от Board_Man
китайски стаен термометър на изхода 36 градуса.на панасоника 45
Вижте сега, не може да сравнявате изходящата температура при различна външна и вътрешна.Зависи и с какъв термометър го правите.Аз го правя с електронен на рефко и със сигурност е точен.
Board Man за 12lcc и 12lgc ако в стаята е 20 градуса, а вън е около нулата, трябва да изкарат поне +55.
Значи проблема е в големите топлозагуби които не могат да се компенсират. По изчисления уж излиза че за помещението на grigos са нужни 2.9kW, а по спецификяция 9LGC го дават 3.2kW. При ниски външни обаче номинала пада поне 60%, вече му идва доста назорно. Но явно на 9LGC има изразена зависимост за силен спад на мощността при спад на външните температури.Първоначално публикувано от Tamrock
има ли ТТД за налягането,което трябва да достигне при стартиране
Като чета какви изолации има човека, неговия работи в доста по-добри условия, аз живея в ледник без почти никаква изолация, само прозорците дето са добре... Когато беше -15 го пробвах колко ще дигне в стаята, сложих го на 30, дигна до 25 и спрях експеримента, щеше да качи и повече, но на мен това ми е достатъчно.
Хмм, признавам - сега премерих с точния уред - вън +2, в стаята от поддържани 22 набузен до дупка изходящата стигна +54 градуса (при 12LCC). Сензора на точния термомртър е полупроводников цифров (DS18B20) а преди измерих за бързо с термодвойката на милтицета. Сондата явно е доста неточна там.Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
12LGC ми генерира изходяща температура от 50.4 градуса при набузване и пуск от 18 градуса в помешението. Доста прилично се държи Забелязах плавното покачване на мошността, като че ли машинката е по-бавна за разлика от LCC-то но пък ги достигна за няколко минутки