Все така ги слагаш твоите машини
Аз дори 7-ца бих сложил! След изолации разбира се. Според мен по-бързо се възвръщат парите от изолация.
Все така ги слагаш твоите машини
Аз дори 7-ца бих сложил! След изолации разбира се. Според мен по-бързо се възвръщат парите от изолация.
Аз в интерес на истината много се чудих на 7LCC. Все още можеше да се намери на 1190лв, пък като го анализирах подробно го сметнах за удачен и че ще успее да удържи. За LGC-тата категорично бях решил да се въздържа. После бая подскочи модела на 7LCC, пък и 9LCC a 12LCC никъде нямаше. Е, просто не върви с тез спекулации - уж стари модели, вярно е че са яки, но все пак са взети на старите цени, но търговците си имат преценката де - аз не възнамерих да толерирам 'подигравката' им. 7LCC скочи доста и се спрях - 12LGC си казах че е с двуредов топлообменник и колкото и да е пестено от алуминия поне ще изкара колкото за 7LCC производителност, хехе. Иначе за това че съм го презапасил - съгласен съм че може би в преходните периоди ще рабори малко по-неефективно, но пък и тогава това което трябва да вкара ще е малко. До сега не съм се опарил от голяма сметка за ток . така че тока не ме притеснява. Смятам че така и самата машина ще работи малко по-комфортно и сигурно пък и ще изкара малко повече във времето. Но и времето ще си покажеПървоначално публикувано от deian
седмицата щеше да ти гори ток колкото 12-ката така че не си сбъркал дорбе си се запасил
Честит първи сняг, днес за пръв път видях моето Fujitsu 12LGC да се саморазмразява, процеса протече около 10-15 минути, и се включи към нормален режим на работа, за сега климатика се справя отлично. Не мога да си обясня обаче защо някои хора гледат негативно към този модел, може би са свикнали да им е 35 градуса в стаята или не са си изяснили работата на инверторните климатици. Вижте цената на климатика в магазин Деком каква е вече Fujitsu 12LGC,в разгара на летния сезон го взех за около 1420лв с доставката, сега е 1626лв., ако го поръчаш от интернет магазина е 1549лв., не виждам основание за такава надценка, алчните търговци колко то и да не е в разрес с демократичните пазари се нуждаят от държавен контрол.
Айде почна се със зимата - ще тестваме климатиците вече
Тези, които имат AIR CLEAN - кога го включвате или постоянно работи? Какви са ви наблюденията върху тази функция?
"държавен контрол"?!?  хи-хи, ти в кой век се намираш? ... цените е нормално да са по-височки в сезона(за притеснение ще е ако няма реална конкуренция - ама гледам че магазини за климатици има доволно достатъчно всякви марки и цени). Предполагам че на пролет и есен - пукнат човек няма по магазините и цените са по-ниски(когато не ни трябва климатик! ... има предвид)
колеги, може и малко да ви се стори инфлантилен въпроса, но понеже половината ми хапартамент е южно изложение , което обхваша хола и куфнята, които са под формата на Г и точно там забих Генерала AWH 14 LB, та се питам понеже ей сега пече яко вътре и няма нужда да работи, обаче съм чел , че инверторът е хубаво да не се спира , та се чудя какво да го правя ? когато е на ауто и намаля градусите почва да духа хладно, та как да постъпвам ?
Точно така,инвертора не се спира,но при минусови температури.Сега е топло,какво те притеснява?
Незнам дали трябва да работи постоянно инвентора сигурно е така аз имам женерал12 ASHB LDC plazma от 2 месеца и го включвам и изключвам постоянно вчера го включих при 5 градуса под нулата за 7 часа се размрази два пъти за по 10 минути иначе грееше много яко напраи баня в хола ми ,който е 25 квадрата.Отделно от темата на един мой приятел снощи при минусови температури му е блокирал нов климатик за 1000 лв SAMSUNG от тия с огледалните тела затова гледайте кво купувате.Аре чао засега.
Това май няма да е първия такъв случай със Самсунг...
Никакво изключване, моите работят цяла зима.LD-то в момента мърка като коте и не се чуват и двете тела.
Privet na vsichki i ot men,
eto che i nie se sdobix s klimatik fudjitsu 12LD .
Blagodaren sam na vsichki v tozi forum mnogo mi pomognaxte pri izbora imax kolebania no v kraina smetka re6ixme da e tozi, v petak mi slojixa klimatika i sme dovolni .
Iskam da popitam na kakva stepen raboti nai dobre i nai evtino ?Neznam normalno li e no kato sa zadadeni oborotio na ventilatora ne triabva li da izkliochva.Kato slojim ventilatora na avtomatichen rejim e iasno podarja smenia oboroti no pri ra4nite rejimi ne pi6e ni6to v upatvaneto,i kato go sloja na nai silnoto si duxa postoianno taka li triabva da e.
Blagodaria predvaritelno.
Inache si e super mnogo e tix slojix si traben pat 4,70m i niamam nikakvi 6umove pri razmraziavane kakto mnogo drugi kolegi iavno naistina trabniat pat okazva vlianie.
Може да се разболее човек докато прочете един такъв постPrivet na vsichki i ot men,
eto che i nie se sdobix s klimatik fudjitsu 12LD yahoo .
Blagodaren sam na vsichki v tozi forum mnogo mi pomognaxte pri izbora imax kolebania no v kraina smetka re6ixme da e tozi, v petak mi slojixa klimatika i sme dovolni .
Iskam da popitam na kakva stepen raboti nai dobre i nai evtino ?Neznam normalno li e no kato sa zadadeni oborotio na ventilatora ne triabva li da izkliochva.Kato slojim ventilatora na avtomatichen rejim e iasno podarja smenia oboroti no pri ra4nite rejimi ne pi6e ni6to v upatvaneto,i kato go sloja na nai silnoto si duxa postoianno taka li triabva da e.
Blagodaria predvaritelno.
Inache si e super mnogo e tix slojix si traben pat 4,70m i niamam nikakvi 6umove pri razmraziavane kakto mnogo drugi kolegi iavno naistina trabniat pat okazva vlianie.
Neznam za spiraneto nie ne go spirame no prez sedmicata kato ni niama po cial den neznam o6te dali da go psrame .A otnosno plazmenia filtar mai e viatar rabota pone az ne use6tam razlika toi postoianno li se darji vkliochen.
Сори jori но все пак пиша за парви пат