Плазмения филтар работи според мене доста добре усеща се ако пушиш абсорбира миризмата на цигарения дим добре.
Плазмения филтар работи според мене доста добре усеща се ако пушиш абсорбира миризмата на цигарения дим добре.
Малко отзиви от преките ми наблюдения и съпоставка на двата модела 12LGC и 12LCC. Монтажите са еднотипни и на двата - тръбният път е еднакъв - около 3 метра (с разлика 20см в повече на 12LGC). При LCC тръбният ми път е в обща топлоизолация за двете медни тръби. При 12LGC всяка си е изолирана отделно. Само да уточня: 12LCC е FUJITSU а 12LGC e FUJI. Пукането на пластмасата на 12LGC не е оправено - пука си подобно на 12LCC. При мен тази година 12LCC вече пука доста по рядко, може би с времето се е компенсирала, но в момента новия 12LGC пука точно както си пукаше и 12LCC. Шума от кондензирането на фреона при тръгване и спиране на компресора при 12LGC e по-осезателен спрямо LCC. Може би и затова се вдигна толкова шум по този въпрос. Направо си се долявя впокойно нощно време когато всичко е тихо и загасено. Консумация все още не съм мерил. Другото интересно нещо е че в момента 12LGC ми поддържа с около градус или 2 по ниско спрямо заданието. При зададени 20 от дистанционното поддържа 18 на тих режим и към 18.5-19 на автоматичен. 12LCC ми поддържа с около градус над заданието - в момента поддържа 23.1 при задание 22 градуса и автоматичен режим. И двата работят при "препразмеряване". В момента външната температура и на двата е +4.3 градуса. Това е за сега.. какво да кажа, не съм впечатлен особенно - при това цената на новия LGC ми излезе и малко повече спрямо това което съм дал миналата година за 12LCC... a, и да не забравя - гаранцията ми на LGC-то е 2 години а не 3 както на LCC-то. Може би понеже е FUJI а не FUJITSU.
И аз съм с 12 LGC, но FUJITSU и е същата работа. При зададени 22 и AUTO, темп. в стаята е 20.5-21 гр. и духа леко хладно. Не знам при всички ли е така! Иначе откакто го ползвам(1 месец) забелязвам, че е доста икономичен. Но това че не може да достигне зададената темп. и леко хладния въздух, който духа в режим на поддържане ме притеснява
Само да добавя, че и при мен шума от шуртенето на фреона е доста осезателен при тишина.Тръбен път 3 м.
Хубаво е, че Board_man може да сравнява двете серии. Просто за информация, не знам дали е хубаво, че има втората Ще се разбере тепърва.
От това, което чета, излиза, че при LGC този звук за пръв път е по-осезаем и затова хората напоследък взеха да споделят този проблем във форума. Преди за такова нещо не се е говорило.
неможе да ги сравни напълно дорбе защото са му в различни стаи с различно изложение и т.н.
Да напоследък май наистина много се раздухва темата за шума от шуртенето на фреона при тръгване и спиране на компресора.Изглежда някои хора са по чувствителни към шум и тях сигурно ще ги дразни и боботенето и припукването на горящи дърва в печка на твърдо гориво.Работа на инверторния климатик с периодично спиране и пускане на компресора НЕ Е НОРМАЛНИЯ МУ НАЧИН НА РАБОТА!Тая тема се повдига всяка есен и пролет когато инверторите не работят в нормалня си режим.По принцип инвертора не си спира и пуска компресора/когато може да се чуе някакъв шум от фреона при къс тръбен път/ освен ако не е голям за стаята, при саморазмразяване и ако е топло времето като сега.Ако е правилно оразмерен и времето застудее компресора няма да изключва и няма да се чува никакъв шум.В инсрукциите за монтаж изрично е записано,че при монтажи под 3 метра тръбен път понякова се чува някакъв, макар и слаб шум от движението на фреона при спиране и тръгване на компресора.
"When installing pipes shorter than 3m, sound of the outdoor unit will be transferred to the indoor unit, which will
cause large operating sound or some abnormal sound."
Според мен това се получава защото климатиците са заредени заводски с фреон до 15 метра тръбен път.
В други теми беше писано че този лек шум при тръгване и спиране на компресора се чува и при други марки Toshiba,Daikin и др.
това да е проблема а тези със самсунг, осака и т.н. кво да кажат като постоянно все едно някой кърти с хилти когато климите им работят
От няколко дена имам наблюдение върху работата на моето Fujitsu 12LGC при минусови температури, и казано честно НЕ СЪМ ДОВОЛЕН. Вчера вечерта направих измерване на външната температура, термометъра отчете -5°, на климатика му бях задал 25° и AUTO термометъра показа стайна температура 21°-22° и как не, като от климатика подухваше хладен въздух в стаята си беше хладно, зададох на климатика 26°, пак същата работа, чак при 27° за почна да духа топъл въздух, при 30° задуха за кратко горещ въздух и това беше, чудя се какво ще стане ако външната t° падне с още 5°, не ми се мисли. Отидох при съседа да вида CHIGO-то му как работи, при зададени 25° в стаята си беше доста топло, усещаше се горещата струя от климатика, който ми каза че е купил за 400лв. Май се набутахме, а ?
ipnaid - аз като разправям -вадят ме че съм бил дребнав.а после нещат да дойдат с мен да вият пред касите на електрото
Привет, относно шуменето на фреона, ако фабрично климатикът е зареден за 15м тръбен път, при 1,5м не е ли логично да се намали количеството на фреона и шума да намалее?
Намаля се малко - мисля 4е с около 50гр. При мен направиха контролно изпускане. Въпреки това файда май няма особенна.Първоначално публикувано от Ogosh
айде аз пак да питам, понеже тоlа упътване на БГ дето го имам за нищо не става, та в режим Sleep компресора на климатика / AWH 14 LB / дали работи ? абе може и тъп да е въпроса, ама като нищо не пише
Разбира се че работи...Просто в този режим, шума от машината е ограничен до минимум...Първоначално публикувано от ss_julio
Чакай сега, sleep при Fujitsu-тата какво прави? Не е ли това функцията за изключване на климатика след определено време? Или е просто нощен режим. Ако е нощен - работи разбира се. Ако е за изключване след даден брой часове - като минат и спира да работи.