То и компютъра няма разлика в частите,ама........разликата е огромна от компютър за 1000 лв и от такъв за 2000.
То и компютъра няма разлика в частите,ама........разликата е огромна от компютър за 1000 лв и от такъв за 2000.
Я кажи от къде го взе това уредче, и аз си търся нещо такова ама не мога да намеря.Първоначално публикувано от djambov
Горенаписаното за качествата на климатиците от мене, беше за да предизвикам малко дискусия ,че ептем се бяхте успали.Беше нещо като провокация за да чуя някои мнения.На практика ми е ясно ,че има лоши, добри и много добри инвертори и затова не случайно съм си купил Женерал 12лд,който е към много добрите.Айде лека ви нощ. Имам ли правописни грешки-нямам.Епа нали съм ЕнтелЕгентно копеле,както казваше един мой приятел.
Взех го от София от едно магазинче на ТСМ за 25лв, но беше последното, иначе тук http://www.radimexbg.com/index.php?p...%20%20%2012728 гледам че продават само че е малко по-скъпо.Първоначално публикувано от ipnaid
Блаодаря.Първоначално публикувано от djambov
Каде точно са магазините на ТМС в София?
Аз не съм от София, но това което го взех беше от едно магазинче от улицата започваща от кръстовището до Син сити в посока Пиротска вляво, отсреща има офис на Делтасток.Първоначално публикувано от laodzu
Ами защото на мене миналата година като ми замръзна кондензната тръбичка и само за една вечер натрупа лед по дъното на тавата, който лед държа около 20 дни докато температурите бяха супер ниски. Тогава предполагам че КОП-а му е бил още по-нисък отколкото ако имаше едно нагревателче с 20-30W мощност, което да се включи за кратко и да разтопи леда по тръбата. И аз не съм за такива магарий - видях че се справи без проблеми и с леда, но ми капеше по терасата и цялата стана ледена пързалка. Пък и предполагам че ако всяка година хваща такъв лед по долната част на тавата и рано или късно ще се разкривят и раздуят пластинките на топлообменника в долната си част.
Май тук е мястото да попитам за отговор:
климатиците фуджицу като се размразяват каква е процедурата и как можеш да познаеш че размразява - примерно лампичката, която свети, че е вкл почва да мига или...
мерси.
При LCC серията червения светодиод започва да мига, спира вентилатора на вътрешното тяло. За кратко спира двивението на фреон, вътрешното тяло започва да пропуква от температурната разлика (пластмасата) и това трае няколко минутки, след което червения светодиод започва да свети постоянно когато приключи процеса на размразяване. Процеса е бавен - размразяването е 'меко'. Има климатици при които изведнъж се освобождава целия натрупан лед като при тях много рязко се вдига температурата на външното тяло. При Фуджитсу е плавен процес на вдигане на температурата. За LGC серията все още не ми е размразявал и не знам какво индицира - предполагам че зеления светодиод на захранването започва да премигва с аналогичните съпроводени ефекти.Първоначално публикувано от flint
точно така ,мига ,чува се и шум на фреон
Да почва дамига червената лампичка.Аз съм с LDC.
Имам първи и то добри наблюдения относно 12LGC.Днес сутринта имаше доста мъгла при -2 и клиент ми се обади,че се е заскрежил целия.Викам ще отида да го видя, може да е изпуснал или да не обезскрежава нещо.
Отивам-наистина целия в скреж задавам 30 градуса, компресора се засили на мах мера с уреда въздуха, който излиза от вътрешното 62-3 градуса отчете.След 30 мин работа в помещението, което е 65 кубика, панелка с 2 външни стени без изолация с лоша дограма, климатика е на север, направи 27 градуса на места 25, след което се обезскрежи напълно.Температурата падна на 24, след което тръгна пак на мах и продължи работата нормално,изкарвайки 68 градуса след няколко мин. намали и си влезе в режим поддържайки 26-7 градуса в стаята.
И какъв е извода за заскрежаването.