Страница 120 от 308 ПърваПърва ... 70110118119120121122130170 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,786 до 1,800 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от ba4_dido
    ipnaid, а колко е темп. до самото вътрешно тяло? В смисъл не на въздушния поток, а на нивото на вялото
    Не съм я мерил там, а и сега нямам възможност да я измеря.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Цитат Първоначално публикувано от deian
    Да нямаш големи топлозагуби? Вярно е добре оразмерен, дори леко преоразмерен. Нали не се надяваш на бързо вдигане на температурата, чакай го поне няколко часа да я вдигне.
    Вярно дограмта ми е стара, колко и да са големи тези топлозагуви нали това ще се отчете от климатика, и ще подава по-дълго гореща струя, за мен няма никакво обяснение за сега, каква е причината при зададени 26° да духа хладен въздух, при условие че в стаята е 22°-23°. Виждал съм климатика да подава изключително гореща струя, но за кратко време, имам предчувствие че е свързано с датчика или със самата програма на работа, някъде има пропуск.

Разглердайте ръководството което съм пуснал в по-горните постове.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Струва ми се, че при теб определено има проблем, надали имаш топлозагуби, които да не могат да се компенсират с 4 кв топлоотдаване.Колегите от форума с тази машина топлят дори и малко по-големи помещения, а ти имаш по 100 вата на кубик.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Не съм я мерил там, а и сега нямам възможност да я измеря.
    Трябва да измериш температурата в горната част на вътр.тяло,където влиза въздуха,там е и сензора

5. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от jori
    Трябва да измериш температурата в горната част на вътр.тяло,където влиза въздуха,там е и сензора
    Смисъл, ако там измеря температура равна на зададената всичко е ОК, малко ми се стува не реално за отчитане на нормалната работа на климатика.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Най-вероятно ще е над зададената. Като дойде техник няма да ти чете ръководството..... А кое ти се струва реално? Климатика си отчита температурата горе, не където ти мериш.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Ще е точно на зададената.По принцип,ако помещението е добре изолирано и климатика не се изключва темпер.се поддържа същата в цялото помещение.затова са по-добри подовите,защото търсят темп.на 60см от пода.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

зависи от много неща първото е ако стаята ти е дълга а е сложен по широчина няма как да направи нявсякъде еднаква температура и пак казвам щорите задължително в няй долно положение да стоят
    другото е зависи къде мериш и зависи с какъв термометър мериш примерно аз съм мерил със специален електронен с който можеш да измериш веднага и нявсякъде и да ви кажа на места разликата е и до 4-5 градуса примерно мера на тавана с 2 над зададените мера пода с 4 под зададените мера по средата с 2 под зададените и т.н.

10. JGK
    JGK е офлайн

Тук е от
    Sep 2008

Здравейте, преди няколко месеца се съветвах с вас за избора ми на климатик и останах много доволна от бързите отговори и съвети. Със семейството ми спокойно и топло посрещнахме студените дни с две Фуджицу 9LC и един Фуджицу 12LD. Целия апартамент е доволно топличък а навън си е голям студ и вече не съжалявам за многото парички, които дадохме. Заслужава си! Много са добри машинките, в началото ми беше странно докато свикна с пукането и фреона, но много бързо свикнах и изобщо не ме дразни, даже ми е някак уютно така, само още немога да се справя със сухотата в устата и очите, но се надявам да намеря решение. Сега най-вече искам да споделя с вас притеснението ми относно шум от вътрешното тяло на 12LD, който забелязах по осезаемо последните дни откакто вече не спирам климатика нощем. Оставям го да работи на не повече от 19 градуса, защото немога да спя на много топло и като достигне температурата и утихне, тогава вече се чува един не силен, но доста дразнещ шум като от перка или трансформатор, незнам как да го нарека, подобен съм чувала от светеща реклама. Както вече писах, шума не е силен, но е страшно дразнещ и немога да спя като хората, незнам какви са честотите на тоя звук, но нощес изкрейзих и го изключих, за да се отпусна и дремна, че вече трета нощ се мъча, а на сутринта съм като дух Доколкото знам обаче спирането на клима при минусови температури не е желателно, та се чудя как ще изкарам зимата с тоя гаден звук. Незнам какво да правя и моля за мнения и съвети. Другите два клими мъркат като котенца, като изключим фреона и лекото пукане (пластмасата на 12-ката пука повече или поне при мен е така). Ходих при мои близки, които също сложиха 3 броя фуджицу, но там няма такъв проблем. В близост до климатика ми много слабо се улавя и през деня това бръмчене-бучене, но през деня не го усещам и не ме тревожи. Според мен не е нормално да е така и много ми липсва комфорта за който сме си платили - да спим спокойно и топло през студените зимни дни

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Трябва да извикаш фирмата да ти погледне платката и трафа на вътр.тяло да ни да вибрират

12. JGK
    JGK е офлайн

Тук е от
    Sep 2008

jori, благодаря, ще го направя при първа възможност да има човек в къщи, че не е приятно, но ме интересува при такъв "преглед" налага ли се сваляне на клима или може да се провери без демонтаж на вътрешното тяло

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Не,не се сваля

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от ipnaid
    До сега никога не ми е достигал зададена тепмература при отопление, минималната разликата която съм успял да измеря между стайната и зададената е била 2° но в много малко случаи, не може при 26° в стаята да ми е 22°, и то да се очаква от климатик който струва 1500 лв., чудя се какво да правя.
    1.Верен ли ти е термометъра- сравни го с някой друг.
    2.Къде измерваш -да не измерваш с термометър допрян до външен прозорец или външна стена
    3.Винаги може да има 1-2 градуса разлика от тавана където измерва климатика и долу
    4.Дръж го в режим HEAT на режим AUTO поддържа с 2 градуса под зададените
    5.Сложи вентилатора на среден MED и виж дали има разлика.
    6.Чисти ли са ти филтрите

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

JGK този шум е от трансформатора на вътрешното тяло лесно се отстранява повредата викай фирмата да го сменят

17. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от ipnaid
    Ето ви едно много добро ръководство на руски за Fujitsu 12LGC и 9LGC, аз не съм го срещал из форума:
    Ръководство за Fujitsu 12LGC и 9LGC
    Ако искате можем да го обсъдим.
    Ръководството е преведено в общи линии, но не от специалист и като цяло го намирам за доста постно - аз лично бих се постарал повече. Конкретно: стр.2 показан е V-PAM контролер, а модела 12LGC е с I-PAM - поне да го бяха написали да не говорим че щеше да е хубаво и за него две думи да кажат. Стр.20 схемата е - така наречената "руска" версия и се различава от английската(липсва един заглушител). Аз лично предпочитам да чета английските ръководства - по възможност които изглеждат най-оригинални. Такива свободни съчинения ... на моменти имат "подвеждаща" информация и не трябва да им се има вяра на 100%.

П.С. може-може при зададени 26* в стаята да е 22*. За сравнение: до вчера моя(12LGC/55м3/лоша изолация) си ковеше градуса, но като падна околко 0* че и минус - взе да го "изпуска". Което наложи да му държа с един/два градуса повече на дистанционното, за да е колкото искам на стайния термометър.

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Никой нищо не каза за хладния въздух който духа LGC-то на ipnaid, защото и аз имам същия проблем както споменах вече по-горе. Та кажете хора нормална ли е тази работа

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе