Страница 14 от 308 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

здравейте,

Аз имам FUJITSU 12 от около месец за 3 седмици работа ми изгори около 600 Кв ток и температурата мине надвишава 18 градуса. Помещението което топля е 35 кв.м. или казано 85 куб.м. във фирмата от която го взех ми казаха че това е много добър климатик и се заклеха че ще топли, но кво да се прави гори ми по 1.1 Кв на час как да го оставя да върви постоянно.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

борис той за това ги и гори. При всяко пускане климатика започва да работи на максималната си мощност, която е около това което си посочил ти. Остави го да затопли стаята и постепенно ще си влезе в нормален режим при който ще изразходва далеч по-малко енергия
    Принципа на климатика е такъв, че е икономичен ако не го спираш иначе просто го ползваш като един скъп калорифер.

4. Тук е от
    Dec 2007

тъкмо днеска мислех да го пусна и да го оставя поне за енда седмица да поработи да видя дали няма да падне разхода но като съм го оставял за цяла нощ разхода ми е бил същия но предполагам че 24 часа са малко да се позатопли помещението

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Докато се затоплят стените на жилището консумацията ще е по-висока. Включи го и не го спирай, когато ви няма просто намали градусите, но не го спирай. Ако жилището е добре изолирано, скоро ще спадне консумацията.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от borisgenchev
    здравейте,

Аз имам FUJITSU 12 от около месец за 3 седмици работа ми изгори около 600 Кв ток и температурата мине надвишава 18 градуса. Помещението което топля е 35 кв.м. или казано 85 куб.м. във фирмата от която го взех ми казаха че това е много добър климатик и се заклеха че ще топли, но кво да се прави гори ми по 1.1 Кв на час как да го оставя да върви постоянно.
    Не си пояснил климатика инверторен ли е или конвенционален?Помещението какво е -склад, магазин , две стаи в къща или в апартамент?
    Най общо казано отоплението с добър климатик на стая около 20кв.м в апартамент излиза около 30лв месечно , за 35кв.м в апартамент можеш да умножиш по две а за 35кв.м в къща,склад или магазин може да умножиш и по три.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Уточни малко за помещението, както и модела на климатика.
    Питам защото:

1) Fujitsu ASY 12USB (конвенционален) до 25 кв.м. - този отпада
    2) Fujitsu ASY-12LC (инвертор) до 35 кв.м. - най-вероятно това са ти сложили и е малко на ръба
    3) Fujisu ASY-12LD (скъпия инвертор) до 45 кв.м. - тоя е скъпия

Виждаш сам разликите. Затова е важен модела.
    Иначе ако помещението ти не е добре изолирано или с много прозорци, или лошо изложение, се слага 3-тия вариант , който е до 45 кв.м., така имаш запас и климатика е доста по-икономичен (сравнен с 2рия вариант).

8.  

9. Тук е от
    Feb 2006

За една седмица монтирах 5 Fujitsu General-a. Оказаха се големи боклуци. Климатиците са нови.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от klimatik
    За една седмица монтирах 5 Fujitsu General-a. Оказаха се големи боклуци. Климатиците са нови.
    Обоснови се конкретно кое не ти харесва, защото мнението ти развеселява.

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

klimatik: По какво ги прецени че са боклуци, как разпознаваш боклуците. Твоят съвет ще е много полезен на хората които се интересуват какъв климатик да си купят, ще ги предпазиш от погрешен избор.

Понеже си голям фен на Haier и си си сложил дори такъв, можеш ли да кажеш с какво той превъзхожда Fujitsu-General.

Ако Fujitsu-General са боклуци както казваш, то кои са хубавите климатици и Haier към тях ли спада.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Хайер....

13. Тук е от
    Oct 2007

Здравейте! И аз да попитам ...
    От около месец съм горд собственик на Fujitsu ASYA12LCC. Засега съм доволен - топли.
    Нормално ли е:
    1. При пускане, по тръбите се чува съскане (все едно тече вода) за 15-20 секунди. При спиране - също.
    2. Като започне да размразява, вътрешното тяло фучи като чайник на котлон.
    3. В началото външното тяло не се чуваше, а сега се появи шум като от хладилник. (струва ми се, че се увеличава)
    Засега това, който може - да помага.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

арекс всичко което си описал е нормално. Външното тяло е станало по-шумно защото температурите паднаха и компресора вече работи на по-висока мощност. Фученето трябва да се чува в момента в който включва да размразява, което е нормално при различни марки и модели този звук е с различна сила. Шума като от клокочеща вода също е нормален, вероятно тръбният път е къс затова и се чува по-силно.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от muchoto
    Уточни малко за помещението, както и модела на климатика.
    Питам защото:

1) Fujitsu ASY 12USB (конвенционален) до 25 кв.м. - този отпада
    2) Fujitsu ASY-12LC (инвертор) до 35 кв.м. - най-вероятно това са ти сложили и е малко на ръба
    3) Fujisu ASY-12LD (скъпия инвертор) до 45 кв.м. - тоя е скъпия

Виждаш сам разликите. Затова е важен модела.
    Иначе ако помещението ти не е добре изолирано или с много прозорци, или лошо изложение, се слага 3-тия вариант , който е до 45 кв.м., така имаш запас и климатика е доста по-икономичен (сравнен с 2рия вариант).
    И двете 12-ки на фуджитсу отдават еднаква мощност. И двата са подходящи за големи помещения, тъй като са по-мощни от останалите инвертори 12-ки. Въобще не се вързвай на информацията на Терноклима за площ на помещението.

По отношение на гония пост за Фуджисту дженерал, че са боклуци. Един пирятел монтира поредния климати и той не тръгва. Свъни на дистрибутора и онези казват, че това си било нормало. Поняко така не тръгвали и съответно ги връщат.

17. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Хайде сега!Един приятел ми каза че един негов приятел чул.......

[quote=FormatC ]
    Fujitsu ASY-12LC-да чудесен избор е,имам около 100 монтирани такива,и не съм имал никакви оплаквания !

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

[quote=dan66 ]
    Хайде сега!Един приятел ми каза че един негов приятел чул.......

Цитат Първоначално публикувано от FormatC
    Fujitsu ASY-12LC-да чудесен избор е,имам около 100 монтирани такива,и не съм имал никакви оплаквания !
    Не не един приятел на мой приятел. Не ми изопачавай думите. Мога да ти кажа и фирмата която го е монтирала. Аз лично го видях въпросния климатик.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 308 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе