Страница 22 от 308 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

В тази тема трябваше да си постнеш въпросчето http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33657.300.html
    Тези 86 кубика , защо да не се стоплят с този климатик?? Ако имаш повечко пари, може да си вземеш нещо по-добро, но и това не е лошо
    Този климатик ще ти подсигури по 76 вата на кубик/максимум/, няма да е чак толкова зле

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

bauer: Климътикът Fuji Electric RSA 12LCC, го дават:
    отдадена мощност - отопление - 4.8 (0.90 - 6.70) kW
    консумация - отопление - 1.23 (0.35 - 1.72) kW

Мощността на отопление за която е проектиран да работи е 4,8 кW, това прави 4 800 вата делено на 85,8 кубични метра = 55,95 вата на кубичен метър. Като прибавим цяла стена в прозорци и ако съседните помещения не се отопляват климатика ще работи на максимум почти винаги, а както знаем целта за икономий при инвертора не се постига с непрекъснато 100 % натоварване на компресора.

Според мен климатикът като марка е хубав, но мощността му не е за такова помещение. За такова помещение трябват поне 75 вата на кубичен метър.

4. Тук е от
    Jan 2008

Благодаря за отговорите, това 6.7 макс отдаване ме подведе :-(. Ще мисля, за по-скъп вариянт докато не е станало късно, че след това ще пълна темите с това как дадох 1700 с монтаж и ми е студено или сметката как ми е като за обикновен климатик .
    Благодаря.

Sorry, за писането в отделна тема, как мога да преместя написаното там ?
    Май никак :-(, sorry.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не виждам смисъл от сериозно презапасяване с енергия, все пак в България има около 10-15 много студени дни в годината, а имаш само една външна стена, не смея да давам оценки, тъй като всяко жилище е различно ...топло или студено
    Може да разпиташ за тази 14-ка http://ekomarket.net/49/55/355.html , защото с 18-ката вече отиваш на 2800 лева

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Може да вземеш 14-ка, но не съм убеден, че ти е необходима. Има значение дали съседните стаи на това помещение се отопляват. Тази 12-ка е доста по мощна от 12-ките на други марки. Номиналната мощност е почти 5 киловата. Ако нямаш намерение да поддържаш екстремно високи темепратури (23-25 градуса няма да имаш никакви проблеми) Нормално за един климатик е да поддържа температури от 20-22 градуса.

7. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

[img width=450 height=600]http://images22.snimka.bg/004867828.jpg[/img]

За по-любопитните/като мен /
    Fujitsu ASYA 09LCC - компресор.
    Това че е МADE IN CHINA не ме изненада, повече щях да съм изненадън ако пишеше нещо друго!
    Но като прочетох TOSHIBA, се опулих мислех че Fujitsu слагат компресори собствено производство.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

някъде назад в минали месеци се е коментирало че компресора често е Тошиба ,макар че имат и собствено производство

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Този модел компресор, го поставят и на NEC, HAIER и на някакви неизвестни марки, по интересното е, че СОР му е различен в различните източници.

11. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Този модел компресор, го поставят и на NEC, HAIER и на някакви неизвестни марки, по интересното е, че СОР му е различен в различните източници.
    COP е различен при различните машини.
    Мери се при определени условия и определено зависи много от компресора, но не само.
    Вероятно си забелязвал, че се случва 9ка и 12ка инвертори от една серия да са с еднакви компресори, но с различни изпарители и/или количества фреон.

//edit
    В тази връзка - вероятно ще е интересно да отбележим, че компресори като горния съвсем очаквано се поставят и в климатиците Midea

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

не само компресора в важен ,за КОП голяма роля играе и капацитета на топлообменниците ,наличието на ТРВ както стана ясно наскоро благодарение на колегата valen ,както и електрониката която управлява всичко това ... определено никоя Мидея не топли като Фуджитсу 12LC при -10 и надолу ,нищо че е със същия компресор

13. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Специално този компресор е двойнороторен DC INVERTER.Не знам колко модела на HAIER и Midea са правотокови инвертори.Може би слагат пак TOSHIBA но за променливотокови инвертори.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Интересно ми е , кой видя същия компресор в Мидеа , Нек , Хайер и незнам си ко си .
    Доколкот знам един добър компресор струва към 800 кинта .
    Та как така климатик с такъв компресор е по евтин от стойността на самия компресор ?

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Лада аз в Мидея не съм го видял, но в долните линкове можеш да го видиш и в НЕК и Хайер и някаква измислена марка.

www.haier.com.hr/hrv/getfile.php?file=HSU-09,12RU03R2(SDB)-SM.pdf
    http://www.cn.necel.com/cn/applicati...ance/bldc.html - 19k -
    www.frigobox.hr/download.php?id=1766970,549,1
    www.chinagmcc.com/product/swage-x4c.htm - 28k -

17. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Carrier 38NYV Silver/Gold сериите са с DA89X1C-23FZ. Много клими от серията Toshiba SKV серията също.
    Компресорите DA89X1C-23FZ/20FZ/20FZ3 струват ~70 долара от производителя AISLU - Китай (Тошиба са, произвеждани от Аислу). Колко струват крайна цена на дребно - не знам.
    Наистина има модели на Haier (HSU-09HV03 R2) и Midea (MSC-12HRDN1) с тази серия компресори на Toshiba. DC Inverter-i са.

Признавам за Fujitsu-to и аз останах изненадан.

18. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Лада аз в Мидея не съм го видял, но в долните линкове можеш да го видиш и в НЕК и Хайер и някаква измислена марка.

www.haier.com.hr/hrv/getfile.php?file=HSU-09,12RU03R2(SDB)-SM.pdf
    http://www.cn.necel.com/cn/applicati...ance/bldc.html - 19k -
    www.frigobox.hr/download.php?id=1766970,549,1
    www.chinagmcc.com/product/swage-x4c.htm - 28k -
    Този модел на HAIER HSU-12RU03/R2 е един от малкото им правотокови инвертори и струва към 1500 лв.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 308 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе