Страница 70 от 308 ПърваПърва ... 2060686970717280120 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,036 до 1,050 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Здравейте на всички!
    Дойде ред и аз да купувам климатик. Прочетох стотиците мнения в любимият форум и реших климатика да е Fujitsu. Немога да реша обаче кой модел да избера - дали 9LD или 12LCC. И двата са на една цена долу горе даже 12ката е малко по-евтина, но пък 9ката ми се струва че ще е по икономична и нискошумяща а и я водят по-висок клас. Стаята е 18кв.м, панелка с дървена дограма, но зимата температурате не пада под 13-14 градуса, затова си мисля че и двата климатика ще се справят с отоплението.
    Какво бихте ме посъветвали? Кой от двата климатика да избера?
    Предварително благодаря!

2.  

3. Тук е от
    May 2008

9 LD - това е твоят климатик.
    За 18 кв.м. мисля, че 3.6 кW номинална отдавана мощност (и 6.1 максимална!!!) ще ти е напълно достатъчна. LD 9-ката между другото е със същото външно тяло като LCC 12-ката, като размери, което е плюс, при положение, че е с по-нисък капацитет - няма друга деветка с такова тяло.
    Другото предимство е плазма филтъра на LD-то. Всъщност въобще не виждам причина да предпочетеш LCC-то при положение,че не ти трябва повече мощност, а са на съпоставими цени.

4. Тук е от
    Aug 2008

купих си 09LDC - климата е разкош. Не я чувам, много е мощна, външното тяло наистина е голямо, надявам се зимата да докаже високия си КОП и да е икономична.
    Препоръчвам 09LDC - който има паричките няма да съжалява!

5. JGK
    JGK е офлайн

Тук е от
    Sep 2008

Здравейте, имам нужда от съвет. Смятах да закупя климатик Fujitsu ASYA 14 LC за помещение 76 м3, но за съжаление вече няма от този модел, новия Fujitsu ASYA 14 LG е с много занижени данни и това ме кара да се замисля за Fujitsu ASYB 12 LD . Тъй като съм много боса на тема климатици, данни, мощности и т.н. моля някой компетентен да ми помогне в избора. Получих три противоречиви мнения от три различни фирми относно възможната за отопление кубатура на Fujitsu ASYB 12 LD и нямам представа изобщо този модел заслужава ли си за помещението, което искам да отоплявам. Гледах и някакви 18-ки, но вътрешното им тяло е много голямо, цената също =)

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

JGK, Ако смяташ климатика да го ползваш за отопление, за посоченото от теб помещение, трябва мощността на размер 18-ка. От там нататъка избора си е изцяло твой, каква марка, модел и тип /инвертор или конвеционален/ ще си вземеш. Ако искаш може да пробваш с по-малък като мощност, може пък при теб да се получи.

Дизайна и красотата са относителни понятия, но ако търсиш нещо съвременно и стилно като излъчване, обърни внимание на марките LG и Samsung.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Здравейте, имам нужда от съвет. Смятах да закупя климатик Fujitsu ASYA 14 LC за помещение 76 м3, но за съжаление вече няма от този модел, новия Fujitsu ASYA 14 LG е с много занижени данни и това ме кара да се замисля за Fujitsu ASYB 12 LD . Тъй като съм много боса на тема климатици, данни, мощности и т.н. моля някой компетентен да ми помогне в избора. Получих три противоречиви мнения от три различни фирми относно възможната за отопление кубатура на Fujitsu ASYB 12 LD и нямам представа изобщо този модел заслужава ли си за помещението, което искам да отоплявам. Гледах и някакви 18-ки, но вътрешното им тяло е много голямо, цената
    Трябва да дадеш повече инфо за помещението си:

етаж,външни стени,изолации,град,изложение

по принцип ASYB 12LD на фуджицу би трябвало да ти е достатъчно

8.  

9. JGK
    JGK е офлайн

Тук е от
    Sep 2008

Благодаря за отговорите до момента

Изложението на помещението е югозападно на 2 ет от три етажна тухлена сграда в София ПВЦ дограма

valen1, дизайна на самсунг е много хубав

10. Тук е от
    May 2008

Мда, аз също мисля, че ASYB 12LD, ще ти свърши работа. Би трябвало без проблем да отоплява до 80 м3 , ако не е много студено помещение. А твоето явно не е такова. Е, вярно че няма дизайна на Сасмунга , но дали пък той ще е толкова ефективен на -10 градуса .
    Успех в избора.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Благодаря за отговорите до момента

Изложението на помещението е югозападно на 2 ет от три етажна тухлена сграда в София ПВЦ дограма

valen1, дизайна на самсунг е много хубав
    Дизайна на климатика е последното нещо което трябва да се гледа при избор.Също и полифонията

12. JGK
    JGK е офлайн

Тук е от
    Sep 2008

Благодаря за съветите, аз определено съм се спряла на Fujitsu и смятам още днес да взема, защото ми казаха, че ASYB 12 LD се търси доста след изчерпването на серията LCC
    Хубав ден на всички!

13. Тук е от
    Sep 2008

Здравейте!!!Моля за съвет.Мисля да взема 2бр. ASYA09LG.Първия за всекидневна-пенелка,14,5м2+приобщена тераса 4,5м2.Терасата е южна,PVC,итонг-15см и почти изцяло запълнена с кухненски шкафове,печка и хладилник...Източната стена е външна,но с втрешна изолация.Другите 2 страни са отопляеми.Реално температурата зимата не пада под 17с без отопление.Втория за стая 15,5м2 изток-дървен "пищол" с тенденция за PVC,вътрешна изолация,юг и север-отопляеми страни,запад-неотопляема.Също доста топла стая.Таван-2,60м.Пролетта мислим за обща външна изолация на целия блок.Приемам с охота всякъкви съвети за които благодаря предварително.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Здравейте!!!Моля за съвет.Мисля да взема 2бр. ASYA09LG.Първия за всекидневна-пенелка,14,5м2+приобщена тераса 4,5м2.Терасата е южна,PVC,итонг-15см и почти изцяло запълнена с кухненски шкафове,печка и хладилник...Източната стена е външна,но с втрешна изолация.Другите 2 страни са отопляеми.Реално температурата зимата не пада под 17с без отопление.Втория за стая 15,5м2 изток-дървен "пищол" с тенденция за PVC,вътрешна изолация,юг и север-отопляеми страни,запад-неотопляема.Също доста топла стая.Таван-2,60м.Пролетта мислим за обща външна изолация на целия блок.Приемам с охота всякъкви съвети за които благодаря предварително.
    Вземай ги.Достатъчни са ти.В тази тема има достатъчно инфо за Фуджицу

16. Тук е от
    Sep 2008

jori,благодаря ти за скоростния отговор.Да в темата има доста инфо...

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

jori,благодаря ти за скоростния отговор.Да в темата има доста инфо...
    Вярно,че това е нов модел-2008 и не е изпробван,но Фужитсу смениха няколко модела през последните години-LA,LB,LC и сега LG,но никога не е имало проблеми.

18. Тук е от
    Sep 2008

Да,jori,нов модел е...Но нали все някои трябва да го купи,тества и изкаже мнениеjavascript:void(0);Смятам да се направа на "морско свинче"-пък каквото сабя покаже..javascript:void(0);.Напълно се доверявам на марката-всеки я хвали-колкото до LG серията,единствените недостатъци изтъкнати от съфорумците е по-ниската мощност,но не и ефективност за класа си.За моя случай смятам че номиналната мощност е достатъчна.МОЛЯ поправете ме ако грешаjavascript:void(0);.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе